ΥΓΕΙΑ

Αν η περίοδος σου άργησε να σου έρθει, τότε είσαι πολύ τυχερή

Πως η περίοδος συνδέεται με την μακροζωία
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αν η περίοδος σου άργησε να σου έρθει, τότε είσαι πολύ τυχερή
Φωτογραφία από τον χρήστη Sora Shimazaki στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με νέα έρευνα, αν ανήκεις στα κορίτσια που άργησε να τους έρεθ η περίοδος, τότε να ξέρεις ότι θα πρέπει να είσαι πολύ χαρούμενη, καθώς αυτό το γεγονός σημαίνει πολύ καλά πράγματα για την υγεία σου.

Όπως αποκάλυψαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η αργοπορημένη περίοδος ευνοεί τη μακροζωία. Μάλιστα η ε εν λόγω μελέτη δημοσιεύτηκε και το επιστημονικό περιοδικό Menopause journal.

Οι επιστήμονες μελέτησαν δείγμα 16.000 γυναικών που ήταν σε εμμηνόπαυση και όπως αποδείχτηκε, εκείνες που είχα αργήσει να έχουν περίοδο και τους ήρθε μετά τα 12 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα μπήκαν στην εμμηνόπαυση μετά τα 50, έζησαν μέχρι και τα 90 τους.

Ο υπεύθυνος της έρευνας, Aladdin Shadyab, δήλωσε ότι οι γυναίκες που είχαν έμμηνο κύκλο σε μεγαλύτερη ηλικία, αντιμετώπισαν λιγότερα προβλήματα στην ζωή τους, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ η υγεία τους ήταν συνολικά σε καλύτερη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, όσες είχαν περίοδο μετά τα 12, είχαν πιο σπάνια ιστορικό διαβήτη και επίσης απέφυγαν το κάπνισμα. Βέβαια, οι ίδιοι οι επιστήμονες αναφέρουν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη μελέτη ώστε να βρεθεί ο λόγος που γυναίκες αυτές έχουν καλύτερη υγεία και μακροζωία.

Αν πάλι δεν είσαι από αυτές που απέκτησαν μεγαλύτερες περίοδο, μπορείς πάλι να βοηθήσεις την υγεία σου να βελτιωθεί, ξεκινώντας να προσέχεις περισσότερο τον οργανισμό σου και να κόβεις τις κακές συνήθειες, μπαίνοντας πιο δυνατή στην εμμηνόπαυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 416 / position2: 923
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb