LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι ταινίες της εβδομάδας 21/9 ‑ 27/9

Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος - Ακόμα Κρύβομαι για να Καπνίσω - Ομίχλη τον Αύγουστο - Στο Τέλος του Τούνελ - Το Κύμα - Emoji: Η Ταινία - Μαμά ή Γιαγιά; - Leatherface

Δημοσίευση 21/9/2017 | 13:51

Οι ταινίες της εβδομάδας 21/9 ‑ 27/9
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 21/9/2017 έως 27/9/2017
ΣΕΠΤ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος / Kingsman: The Golden Circle

του Μάθιου Βον. Με τους Κόλιν Φερθ, Τζούλιαν Μουρ, Τάρον Εγκερτον, Μαρκ Στρονγκ, Χάλι Μπέρι, Ελτον Τζον, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζεφ Μπρίτζες.

Περιπέτεια 2017, Η.Π.Α. - Ηνωμένο Βασίλειο, 123'.

Η ταινία «Kingsman: H Μυστική Υπηρεσία» έμαθε στον κόσμο την Kingsman – μία ανεξάρτητη, διεθνή υπηρεσία πληροφοριών που δουλεύει με το πιο υψηλό επίπεδο διακριτικής ευχέρειας, της οποίας ο απόλυτος στόχος είναι να κρατάει τον κόσμο ασφαλή. Στο «Kingsman: ο Χρυσός Κύκλος», οι ήρωές μας έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα πρόκληση.

Όταν καταστρέφονται τα κεντρικά τους γραφεία και ο κόσμος βρίσκεται σε ομηρία, το ταξίδι τους, τους οδηγεί στην ανακάλυψη ενός οργανισμού κατασκοπίας στην Αμερική με το όνομα Statesman, η ίδρυση του οποίου συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του δικού τους οργανισμού.

Σε μια νέα περιπέτεια που δοκιμάζει τις αντοχές και την εξυπνάδα των πρακτόρων τους στα άκρα, αυτές οι δύο ελίτ μυστικές οργανώσεις συνεργάζονται για να εξουδετερώσουν τον αδίστακτο, κοινό εχθρό τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο, μια διαδικασία που έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια στον Έγκσι.

Ακόμα Κρύβομαι για να Καπνίσω / À Mon Âge Je Me Cache Encore Pour Fumer

της Ραϊανά. Με τους Χιάμ Αμπάς, Φαντίλα Μπελκέμπλα, Νάντια Κάτσι, Νασίμα Μπενσισού.

Δράμα 2016, Γαλλία - Αλγερία, 90'.

Ένα χαμάμ στο Αλγέρι λειτουργεί για δεκάδες γυναίκες όλων των ηλικιών ως καταφύγιο μακριά από τη βία, την καταπίεση και την κακομεταχείριση των ανδρών. Βγάζουν τις μαντίλες, ηρεμούν και μιλούν για όλα. Οι συζητήσεις τις οδηγούν συχνά σε αντιπαραθέσεις, όταν όμως η 16χρονη έγκυος Μεριέμ θα πάει στο χαμάμ οι γυναίκες θα πρέπει να ενωθούν για να τη γλιτώσουν από την οργή του αδερφού της.

Ομίχλη τον Αύγουστο / Nebel im August

του Κάι Γουέσελ. Με τους Σεμπάστιαν Κοχ, Ιβο Πιέτζκερ, Φρίτζι Χάμπερλαντ.

Πολεμικό δράμα,2016. Γερμανία, 126'.

Με φόντο το ταραχώδες σκηνικό του πολέμου, ο 13χρονος Έρνστ θα βρει την οικογένεια που είχε από καιρό χάσει, ανάμεσα στις νοσοκόμες και τα άλλα παιδιά του ιδρύματος που κρατείται. Μέσα από τη φιλία ανακαλύπτει και την ασφάλεια, μέσα σε αυτό το αφιλόξενο περιβάλλον. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι πίσω από τη βιτρίνα του ιδρύματος κρύβεται ένα θανάσιμο μυστικό. Και τότε ο Έρνστ θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους νέους φίλους του και να σαμποτάρει τα σχέδια των μεγάλων…

Βασισμένο στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Ντόμες, η ταινία αφηγείται την συγκινητική αληθινή ιστορία του 13χρονου Έρνστ Λόσσα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Στο Τέλος του Τούνελ / Al Final del Túnel

του Ροντρίγκο Γκράντε. Με τους  Λεονάρντο Σμπαράλια, Κλάρα Λαγό, Πάμπλο Ετσάρι.

Αστυνομικό θρίλερ 2016, Αργεντινή - Ισπανία, 120'.

Ο Χοακίν είναι παγιδευμένος στο ίδιο του το σπίτι, μετά από ένα ατύχημα που τον άφησε σε αναπηρικό καροτσάκι. Πνιγμένος στα χρέη, νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού στην εξωτική χορεύτρια Μπέρτα και την εξάχρονη κόρη της. Η άβολη συνύπαρξη τους μετατρέπεται σιγά σιγά σε φιλία κι ερωτικό ενδιαφέρον, έως ότου ο Χοακίν ανακαλύψει ότι η Μπέρτα βρίσκεται εκεί για άλλο λόγο. Μαζί με τους συνεργάτες της είχαν οργανώσει το τέλειο έγκλημα, έως ότου ο Χοακίν αποφάσισε να παρέμβει…

Το Κύμα / The Wave

του του Ρόαρ Ουτχαουγκ. Με τους Κρίστοφερ Τζόνερ, Ανε Νταλ Τορπ, Τόμας Μπο Λάρσεν, Φρίντζοβ Σαχάιμ.

Περιπέτεια 2015, Νορβηγία, 105'.

Την ώρα που γεωλόγος Κρίστιαν ετοιμάζεται να φύγει με την οικογένειά του από το Γκεϊράνγκερ ώστε να δουλέψει εκτός πόλεως, μια ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή τον ανησυχεί. Οι φόβοι του επαληθεύονται όταν μια ισχυρή δόνηση σηκώνει τσουνάμι ύψους 85 μέτρων, δίνοντας στον ίδιο και τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης μόλις δέκα λεπτά για να σωθούν.

Emoji: Η Ταινία / The Emoji Movie

του Τόνι Λεοντίς. Με τις φωνές των T.J. Miller, James Corden, Anna Faris, Maya Rudolph, Steven Wright. Μεταγλωτισμένο με τις φωνές των: Δημήτρη Μακαλιά, Δημήτρη Μαριζά, Αφροδίτης Αντωνάκη, Τάνιας Μπρεάζου, Πάνου Σουρούνη, Χρήστου Συριώτη, Μαίρης Ρετσίνα, Πέτρου Δαμουλή, Σοφίας Τσάκα, Ανδρέα Ευαγγελάτου, Μαρίας Ζερβού, Αντώνη Θυσιάδη, Γιώργου Αργύρη.

Animation 2017, Η.Π.Α. 86'.

Το Emoji η Ταινία ξεκλειδώνει τον μυστικό κόσμο που βρίσκεται μέσα στο smartphones, κρυμμένος στο app της Τεξτόπολης. Εκεί κατοικούν όλα τα emojis, τα οποία ελπίζουν πως κάποτε θα επιλεχτούν από τον χρήστη. Σε αυτό τον κόσμο, κάθε emoji έχει μια μοναδική και συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του- εκτός από τον Τζιν, ένα υπερκινητικό emoji που έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και μπορεί να πάρει πολλές και διαφορετικές εκφράσεις. Αποφασισμένο να γίνει κανονικό όπως τα υπόλοιπα, ο Τζιν ζητάει την βοήθεια του Κόλλα-Πέντε, του καλύτερού του φίλου και της μυστηριώδους χάκερ Ατίθασης. Μαζί θα ζήσουν μια επική και ανεπανάληπτη περιπέτεια, αφού θα επισκεφθούν διάφορα applications -το καθένα από τα οποία έχει τον δικό του διασκεδαστικό κόσμο-, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον Κώδικα που θα επισκευάσει τον Τζιν. Αλλά όταν ένας μεγαλύτερος κίνδυνος απειλεί τα smartphones, τότε η μοίρα όλων των emojis εξαρτάται από τους τρεις φίλους, που πρέπει να σώσουν τον κόσμο (τους) πριν αυτός καταστραφεί.

Μαμά ή Γιαγιά; / Telle Mère, Telle Fille

του της Νοεμί Σαλιό. Με τους Ζιλιέτ Μπινός, Καμίλ Κοτέν, Λαμπέρ Ουίλσον, Κατρίν Τζακόμπ, Ζαν - Λικ Μπιντό.

Κωμωδία 2016, Γαλλία, 94'.

Η Avril και η μητέρα της Mado είναι αχώριστες. Η Avril είναι 30χρονών, παντρεμένη, εργάζεται και γενικώς είναι πολύ οργανωτική. Αντίθετα η μητέρα της είναι μία αιώνια έφηβη που από όταν πήρε διαζύγιο έχει εγκατασταθεί στο σπίτι της κόρης της. Όταν η Avril ανακοινώνει στη μητέρα της ότι είναι έγκυος, εκείνη φρικάρει και αρνείται να αποδεχτεί ότι πρόκειται να γίνει... γιαγιά. Όταν μάλιστα συνειδητοποιεί ότι είναι και η ίδια έγκυος τότε η ευαίσθητη ισορροπία στη σχέση μάνας και κόρης κλονίζεται. Έτσι ενώ η Mado δεν είναι καθόλου έτοιμη να γίνει μητέρα για δεύτερη φορά, η Avril δεν είναι καθόλου έτοιμη να δει την μητέρα της να γίνεται ξανά μητέρα.

Leatherface / Leatherface

των Αλεξάντρ Μπουστίγιο και Ζιλιέν Μορί. Με τους Στίβεν Ντορφ, Λίλι Τέιλορ, Σάμιουελ Στράικ, Βανέσα Γκρας.

Θρίλερ 2017, Η.Π.Α., 98'.

Η ταινία «Leatherface» αποτελεί το prequel του «Σχιζοφρενή Δολοφόνου με το Πριόνι». Ο μετέπειτα ψυχικά άρρωστος εκτελεστής με το πριόνι συναντάται σε νεαρή ηλικία όπου, μαζί με ακόμα τρεις συγκρατούμενούς του, δραπετεύουν από την ψυχιατρική κλινική στην οποία βρίσκονται έγκλειστοι, απαγάγοντας και μια νοσοκόμα την οποία βυθίζουν στον απόλυτο τρόμο. Ένας εξίσου διαταραγμένος ψυχικά αστυνομικός αρχίζει να τους κυνηγάει, με αποτέλεσμα ένα από τα παιδιά να πέσει θύμα του και να καταστραφεί το μυαλό του για πάντα. Κάπως έτσι, ένα αδυσώπητο τέρας γεμάτο μίσος και οργή γεννιέται και ζητά εκδίκηση: ο Leatherface!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Προχτές
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Προχτές
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!