ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
125 εκδηλώσεις σήμερα
E-Agenda

Παρουσίαση βιβλίου: «Δημόσιες Σχέσεις. Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας».

Η οπτική του συγγραφέα για την επικοινωνία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/5/2017 | 10:57

Παρουσίαση βιβλίου: «Δημόσιες Σχέσεις. Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας».

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 19.00 στο βιβλιοπωλείο Books Plus/ Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37), όπου θα συζητήσουμε για το βιβλίο του Ραϋμόνδου Αλβανού «Δημόσιες Σχέσεις. Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Πρόδρομος Γιαννάς, καθηγητής Επικοινωνίας, Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τεχνολογικού Τομέα,
  • Γεώργιος Πανηγυράκης, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών,

Τη δική του οπτική για την επικοινωνία θα μοιραστεί με το κοινό ο συγγραφέας Δρ. Ραϋμόνδος Αλβανός, επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαίρη Ζαράνη, Agency Relationships Manager, εταιρία Adweb - απόφοιτη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας
Σελίδες: 208
ISBN: 9789604586745

«Αυτό δεν είναι μια πίπα» γράφει ο Βέλγος ζωγράφος Ρενέ Μαγκρίτ κάτω από μια ζωγραφιά που μοιάζει εντελώς με μία πίπα. Ο σπουδαίος αυτός πίνακας αναπαριστά με τον καλύτερο τρόπο την διάσταση μεταξύ εικόνας και πραγματικότητας Είναι η ζωγραφιά μιας πίπας που δημιουργεί στο μυαλό μας την εικόνα της.

Η εικόνα δεν είναι η πραγματικότητα αλλά όλοι μας λειτουργούμε με εικόνες οι οποίες σχηματίζονται ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, τη γνώση που εισπράττουμε και τη σχέση που έχουμε ή θέλουμε να αποκτήσουμε με κάποιο άτομο, αντικείμενο, οργανισμό ή ιδέα. Οι Δημόσιες Σχέσεις, που ορίζονται και ως η επαγγελματική διαχείριση της εικόνας, με τη δεοντολογία, τις έννοιες και τις τεχνικές που προτείνουν έχουν ως στόχο την προσπάθεια κατανόησης του άλλου ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη συνεργασία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της επικοινωνίας.
Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι ένα μάλλον παρεξηγημένο αντικείμενο γνώσης και εργασίας. Υπάρχουν εκατοντάδες ορισμοί για το συγκεκριμένο επάγγελμα και κάθε επαγγελματίας αντιλαμβάνεται τη δουλειά του ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες εργάζεται και τις ανάγκες της θέσης του.

Στη μελέτη αυτή ο συγγραφέας περιγράφει το επάγγελμα των Δημοσίων Σχέσεων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο και θέτει τα όριά του με άλλα συναφή πεδία της επικοινωνίας όπως το Μάρκετινγκ, η Προπαγάνδα και η Δημοσιογραφία. Αναδεικνύει επίσης τη σημασία του προγραμματισμού στις Δημόσιες Σχέσεις, παρουσιάζοντας τα βήματα ενός προγράμματος Δημοσίων Σχέσεων και αναλύοντας συνοπτικά τα πεδία των Δημοσίων Σχέσεων ανάλογα με την κατηγορία κοινού στην οποία απευθύνεται ο οργανισμός.

Ο Ραϋμόνδος Αλβανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία και το 2005 ανακηρύχτηκε διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ζει στην Καστοριά και εργάζεται ως επιστημονικός υπεύθυνος του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο. Από το 2002 διδάσκει, ως επιστημονικός συνεργάτης, στο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (πρώην Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το μάθημα των Δημοσίων Σχέσεων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.