LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρουσίαση βιβλίου: «Δημόσιες Σχέσεις. Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας».

Η οπτική του συγγραφέα για την επικοινωνία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/5/2017 | 10:57

Παρουσίαση βιβλίου: «Δημόσιες Σχέσεις. Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας».

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 19.00 στο βιβλιοπωλείο Books Plus/ Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37), όπου θα συζητήσουμε για το βιβλίο του Ραϋμόνδου Αλβανού «Δημόσιες Σχέσεις. Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Πρόδρομος Γιαννάς, καθηγητής Επικοινωνίας, Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τεχνολογικού Τομέα,
  • Γεώργιος Πανηγυράκης, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών,

Τη δική του οπτική για την επικοινωνία θα μοιραστεί με το κοινό ο συγγραφέας Δρ. Ραϋμόνδος Αλβανός, επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαίρη Ζαράνη, Agency Relationships Manager, εταιρία Adweb - απόφοιτη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας
Σελίδες: 208
ISBN: 9789604586745

«Αυτό δεν είναι μια πίπα» γράφει ο Βέλγος ζωγράφος Ρενέ Μαγκρίτ κάτω από μια ζωγραφιά που μοιάζει εντελώς με μία πίπα. Ο σπουδαίος αυτός πίνακας αναπαριστά με τον καλύτερο τρόπο την διάσταση μεταξύ εικόνας και πραγματικότητας Είναι η ζωγραφιά μιας πίπας που δημιουργεί στο μυαλό μας την εικόνα της.

Η εικόνα δεν είναι η πραγματικότητα αλλά όλοι μας λειτουργούμε με εικόνες οι οποίες σχηματίζονται ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, τη γνώση που εισπράττουμε και τη σχέση που έχουμε ή θέλουμε να αποκτήσουμε με κάποιο άτομο, αντικείμενο, οργανισμό ή ιδέα. Οι Δημόσιες Σχέσεις, που ορίζονται και ως η επαγγελματική διαχείριση της εικόνας, με τη δεοντολογία, τις έννοιες και τις τεχνικές που προτείνουν έχουν ως στόχο την προσπάθεια κατανόησης του άλλου ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη συνεργασία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της επικοινωνίας.
Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι ένα μάλλον παρεξηγημένο αντικείμενο γνώσης και εργασίας. Υπάρχουν εκατοντάδες ορισμοί για το συγκεκριμένο επάγγελμα και κάθε επαγγελματίας αντιλαμβάνεται τη δουλειά του ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες εργάζεται και τις ανάγκες της θέσης του.

Στη μελέτη αυτή ο συγγραφέας περιγράφει το επάγγελμα των Δημοσίων Σχέσεων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο και θέτει τα όριά του με άλλα συναφή πεδία της επικοινωνίας όπως το Μάρκετινγκ, η Προπαγάνδα και η Δημοσιογραφία. Αναδεικνύει επίσης τη σημασία του προγραμματισμού στις Δημόσιες Σχέσεις, παρουσιάζοντας τα βήματα ενός προγράμματος Δημοσίων Σχέσεων και αναλύοντας συνοπτικά τα πεδία των Δημοσίων Σχέσεων ανάλογα με την κατηγορία κοινού στην οποία απευθύνεται ο οργανισμός.

Ο Ραϋμόνδος Αλβανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία και το 2005 ανακηρύχτηκε διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ζει στην Καστοριά και εργάζεται ως επιστημονικός υπεύθυνος του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο. Από το 2002 διδάσκει, ως επιστημονικός συνεργάτης, στο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (πρώην Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το μάθημα των Δημοσίων Σχέσεων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!