LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η στιγμή της επιστροφής στις μεγάλες οθόνες για την Trish και τον Four έφτασε

Οι νέες αφίξεις της εβδομάδας στις κινηματογραφικές αίθουσες

Δημοσίευση 19/3/2015 | 15:27

Η στιγμή της επιστροφής στις μεγάλες οθόνες για την Trish και τον Four έφτασε
ΑΘΗΝΑ - Σινεμά
Ημερομηνίες: από 19/3/2015 έως 26/3/2015
ΜΑΡ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία / Insurgent
Του Robert Schwentke
Με τους Shailene Woodley, Ansel Elgort, Theo James

Επικεφαλής πια της επανάστασης που απειλεί το αυστηρά δομημένο κοινωνικό σύστημα, η Trish και ο Four βρίσκονται στο στόχαστρο της διψασμένης για εξουσία Jeanine. Καθώς ο στρατός της χτενίζει τα ερείπια της πόλης για να τους εντοπίσουν, η Trish με τον Four διασχίζουν την πόλη ελπίζοντας να βρουν συμμάχους. Παράλληλα, η Trish προσπαθεί να αποκαλύψει το μυστικό για το οποίο θυσιάστηκαν οι γονείς και οι φίλοι της, το μυστικό που εξηγεί γιατί η Jeanine δεν θα πάψει ποτέ να την κυνηγά. Αναζητώντας απεγνωσμένα έναν τρόπο για να μην προκαλέσει πόνο στους αγαπημένους της, η Trish αντιμετωπίζει τους χειρότερους φόβους της σε μια σειρά σχεδόν αδύνατων προκλήσεων, καθώς επιδιώκει να ξεκλειδώσει την αλήθεια για το παρελθόν, και τελικά το μέλλον, του κόσμου της. Σίκουελ για την ταινία που κατάφερε να διχάσει το κοινό, αφού για κάποιους δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες που δημιούργησε το βιβλίο, ενώ για όσους είχαν μηδενικές προσδοκίες αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη.

Ο ¶νθρωπος του Νοέμβρη / The November Man
Του Roger Donaldson
Με τους Pierce Brosnan, Luke Bracey, Olga Kurylenko
Περιπέτεια, 2014, ΗΠΑ, 108'

Με κωδικό όνομα «The November Man», ο Peter Devereaux (Pierce Brosnan) είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος και καλά εκπαιδευμένος πρώην πράκτορας της CIA που παρασύρεται από την ήσυχη συνταξιοδότησή του εξαιτίας μιας πολύ προσωπικής αποστολής. Πρέπει να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Alice Fournier (Olga Kurylenko), που θα μπορούσε να ξεσκεπάσει την αλήθεια πίσω από μια συνωμοσία δεκαετιών. Θα ανακαλύψει σύντομα πως η αποστολή του τον έχει κάνει στόχο ενός παλιού του φίλου και προστατευόμενου, του David Mason (Luke Bracey). Με τις υποψίες για την ύπαρξη ενός καρφιού στην υπηρεσία να μεγαλώνουν, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εμπιστευθεί ο Devereaux, ούτε κανόνες ή σταθερές που να τον βοηθήσουν.

Το Τραγούδι του Φοίνικα / Phoenix
Του Christian Petzold
Με τους  Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf
Δραματική, 2014, Γερμανία/Πολωνία, 98'

Μια Εβραία Γερμανίδα, η Nelly Lenz, επιστρέφει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης έχοντας υποστεί πολλά τραύματα στο σώμα της. Αγνώριστη από τις πλαστικές ανάπλασης του κατεστραμμένου προσώπου της, βρίσκει τον άντρα της, ο οποίος δεν την αναγνωρίζει, αλλά λόγω της εμφανισιακής ομοιότητας της με τη γυναίκα του –την οποία θεωρεί νεκρή– της προτείνει να την υποδυθεί, με σκοπό να διεκδικήσουν την κληρονομιά της. Η Nelly, αν και διστακτική, δέχεται να παίξει αυτόν τον ρόλο, ελπίζοντας ότι έτσι θα μάθει την αλήθεια για τα πραγματικά του συναισθήματα του άνδρα της.

Σον, το πρόβατο: Η Ταινία / Shaun the Sheep Movie
Των Richard Goleszowski, Mark Burton
Με τις φωνές των Justin Fletcher, John Sparkes, Omid Djalili
Κινούμενα σχέδια, 2015, Μ. Βρετανία/Γαλλία, 85'

Ο Shaun είναι ένα έξυπνο, αλλά άτακτο πρόβατο, που ζει με το κοπάδι του στη Φάρμα Mossy Bottom και υπό την επίβλεψη του Αγρότη και του Bitzer, ενός καλοπροαίρετου, αλλά μη αποτελεσματικού τσοπανόσκυλου. Παρά τις προσπάθειες του Shaun, η ζωή στη φάρμα τους έχει δυσκολέψει, κι ο Shaun θα καταστρώσει ένα πανούργο σχέδιο. Σύντομα τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου και οι αταξίες του Shaun θα απομακρύνουν τον άμοιρο αγρότη από τη φάρμα του. Με τη βοήθεια του κοπαδιού, ο Shaun θα ταξιδέψει στη Μεγάλη Πόλη για να σώσει τον αγρότη της φάρμας του!

Amore Mio
Του Χρήστου Δήμα. Με τους Φάνη Μουρατίδη, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ναταλία Τσαλίκη, Μυρτώ Αλικάκη, Πάνο Μουζουράκη
Κωμωδία, 2015, Ελλάδα

Οι εξωσυζυγικές περιπέτειες ενός προπονητή γυναικείας ομάδας βόλεϊ, μια κολλητή κι ένας κολλητός που ερωτεύονται την ίδια γυναίκα, μια ανέλπιστα αταίριαστη σχέση μεταξύ ετερώνυμων και οι μετασυζυγικές αναζητήσεις ενός γάμου της συμφοράς μπλέκονται με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο! Μια διασκευή μιας από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές κινηματογραφικές επιτυχίες όλων των εποχών στην Ιταλία, από τον σκηνοθέτη και τους σεναριογράφους της «Νήσου».

Το Αλάτι της Γης / Salt of the Earth
Των Juliano Ribeiro Salgado, Wim Wenders
Ντοκιμαντέρ, 2014, Γαλλία / Βραζιλία / Ιταλία, 110'

Tα τελευταία 40 χρόνια ο φωτογράφος Sebastião Salgado ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους, καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία, σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη. Για τον Sebastião Salgado οι άνθρωποι παντού διαφορετικοί και όμως ίδιοι, αποτελούν «το αλάτι της γης». Ο Salgado, οι εικόνες του, οι ιστορίες του και η σοφία που έχει αποκτήσει μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες του, παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια του γιου του, Juliano Salgado, και του Wim Wenders, σκηνοθέτη –μεταξύ άλλων– των εξαιρετικών ντοκιμαντέρ «Buena Vista Social Club» και «Pina». Μια συγκινητική ταινία, που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Η Αρχαιολόγος
Του Κίμωνα Τσακίρη
Ντοκιμαντέρ, 2015, Ελλάδα, 90'

Η Γεωργία Καραμήτρου, προϊσταμένη της Λ' Εφορείας Αρχαιοτήτων, έχει αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή της στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και τρέχει τώρα ενάντια στον χρόνο σαν ένας «θηλυκός Ιντιάνα Τζόουνς»: η κατασκευή του φράγματος Ιλαρίωνα της ΔΕΗ απειλεί με αφανισμό τον αρχαιολογικό χώρο στην κοιλάδα του Αλιάκμονα. Ένα ντοκιμαντέρ για τη μάχη με τα οικονομικά συμφέροντα που, στο όνομα της ανάπτυξης, καταστρέφουν παραδόσεις και τρόπους ζωής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

ΝΕΑ 20.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

ΝΕΑ 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Προχτές
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Προχτές
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση