E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι Meat Injection μοιράζονται μαζί μας την ιστορία της μουσικής τους

Πως είναι να είσαι καλλιτέχνις εν μέσω πανδημίας;

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

4/3/2021 | 16:05

Photo by Antony David

Οι Meat Injection είναι ένα darkwave-electro, synthwave, post punk σχήμα, το οποίο κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο System Anomaly, μόλις πριν από λίγους μήνες, τον Ιούνιο του 2020.

Με επίκεντρο το παράδοξο της εποχής και την πρωτοφανή καθημερινότητα που ζούμε, οι δυο νέοι μουσικοί αποφασίζουν να εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις και εικόνες μέσα από φρέσκους ήχους, θέλοντας να γνωριστούν με το κοινό.

Η Cleopatra και ο Dimitris, μίλησαν μαζί μας για τα τραγούδια τους, την πανδημία, το νέο τους album και τα μελλοντικά τους σχέδια. Απολαύστε τους.

Ποιοι είναι οι Meat Injection και τι παρουσιάζουν στον κόσμο μας; Δώστε μας λεπτομερείς πληροφορίες για την μουσική σας. Πως προέκυψε το όνομα του συγκροτήματο σας;

Cleopatra Kaido: Οι Meat Injection αποτελούνται απο δυο μέλη,την Κλεοπάτρα Κάιδου στους στίχους και φωνητικά και τον Δημήτρη Κατσικάδη στις συνθέσεις(synth,κιθάρα,μπάσο). Υποστηρίζουμε ένα darkwave coldwave σχήμα που πήρε μορφή το 2016 με διαφορετική τραγουδίστρια και έχει κυκλοφορήσει ακόμα δύο EP: "Death For Fun"(2016) apo thn "Ιn Club Records" και "Hang Me Love Me"(2017-Self Released). Τον Ιούνιο του 2020 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας άλμπουμ "System Anomaly" αποτελούμενο απο 10 τραγούδια από την "Wave Records" (Brazil) και με παραγωγό τον Νίκο Χαλντούπη.

(Nick Chalntoupis,soundcave studios).H μουσική μας διακατέχεται απο μια ατμόσφαιρα σπαραγμού και εσωτερικής αναζήτησης.

Παρουσιάζουμε το παράδοξο της εποχής μας με λόγια τα οποία εκφράζουν την εσωτερική μας αλήθεια,οι στίχοι πότε μιλούν για ερωτικές ιστορίες πάθους και εξάρτησης και πότε για ανθρώπους που ειναι εγκλωβισμένοι στον μικροκοσμό τους,υπάρχουν όμως και τραγούδια όπως το "A Touch In the Dungeon" που αποπνέει νοσταλγία απο τα παιδικά μας χρόνια.Θα έλεγα πως είναι καθαρά ένα βιωματικό άλμπουμ που ακούγοντας το σε βάθος χρόνου ακόμα θα ανακαλύπτουμε πράγματα για αυτό.

Dimitris: Το όνομα προέκυψε απο την αγγλική αργκω οπου σημαινει One Night Stand.

Πως καταλήξατε να γίνετε συγκρότημα και ποιες ήταν οι μουσικές καταβολές που σας έκαναν να ασχοληθείτε με τα δικά σας είδη μουσικής;

Cleopatra Kaido: Απο μικρή θυμάμαι πως είχα καλλιτεχνικές ανησυχίες,έφτιαχνα σενάρια και έκανα τον σκηνοθέτη με πρωταγωνιστές τις κούκλες μου,έγραφα στίχους και τραγουδούσα με κοινό την οικογένεια μου και αργότερα με τους φίλους μαζευόμασταν σε σπίτια παίζοντας κιθάρα και ακούγοντας μουσική.Mεγάλωσα με Rock,Ηeavy,Black Metal και ηλεκτρονική μουσική. Αργότερα έκανα περίπου 3 χρόνια μαθήματα φωνητικής και το 2011 με ανακάλυψαν οι "Drama Queen" ένα Post Punk συγκρότημα απο την Αθήνα,βγάλαμε το πρώτο άλμπουμ με τίτλο Artificial Galaxy.

Εκεί έμαθα την Darkwave σκηνή και αγάπησα όλο το φάσμα της.Από τους "Drama Queen" αποχώρησα το 2015,έκτοτε δοκίμαζα και με άλλα σχήματα και το 2018 συναντήθηκα με τον Δημήτρη.

Αυτό που μας συνέδεσε απο την αρχή ήταν η διαφορετικότητά μας,δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες με κοινό όραμα την μουσική και την εξέλιξη μας μέσα απο αυτή.

Dimitris: Ξεκινήσαμε την μπαντα με την Δώρα, με την οποιοα κυκλοφορησαμε τα 2 πρώτα EP (Death For Fun), (Hang me Love me). Επειτα απο την ληξη της  συνεργασιας μας, γνωρηστικαμε με την Κλεοπάτρα και πέρα απο την αμοιβαία εκτίμηση ειχαμε μια πολυ δυνατη χημεια μουσικα και ετσι ξεκινησαμε.

Τώρα με την πανδημία και τα lockdown, πως το βιώνετε σαν καλλιτέχνες; Ανήκετε σε εκείνους που έχουν στραφεί στα live stream; Πόσο δύσκολο ή εύκολο κάνει αυτός ο τρόπος «συναυλιών» την δουλειά σας;

Cleopatra Kaido: Στις αρχες περίπου του 2020 και μετά απο τριβή με πρόβες,live και παρέα με τον Δημήτρη ξεκινήσαμε να δουλεύουμε το αλμπουμ μας,δεν βιοποριζόμαστε απο την μουσική και έτσι ότι κάναμε γινότανε σε προσωπικό χρόνο. Οταν προέκυψε το lockdown για εμένα ήταν ευκαιρία να ολοκληρώσω τις ηχογραφήσεις με ακόμα περισσότερη προσύλωση και φυσικά όλα έγιναν
πιο εύκολα και ξεκούραστα κάτι που πραγματικά απόλαυσα στο στούντιο.Υπήρξε μόνο ένα Live Stream και επικεντρωθήκαμε κυρίως στην προώθηση του άλμπουμ μέσω των social media,συνεντεύξεις σε webzines,ραδιόφωνα,κριτικές κλπ.

Θεωρήσαμε πως τα live σε συνθήκες πανδημίας δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την αλληλεπίδραση του κόσμου,οπότε κάνουμε υπομονή μέχρι να επανέλθουμε.
Βέβαια ετοιμάζουμε κάποιο live stream σε λίγο καιρό για να κρατηθούμε ζεστοί.Μας λείπουν τα live εννοείτε και ειναι δυσκολο χωρίς την επαφή με τον κόσμο που είχαμε συνηθίσει.

Ποια είναι τα πλάνα σας για μετά το τέλος της πανδημίας;

Dimitris: Περιμένοντας να τελειωσει αυτη η δυσκολη κατάσταση προετοιμάζουμε νεα κομμάτια και αυτη την περιοδο ολοκληρώνουμε τα γυρίσματα για το videoclip απο το κομματι Chaotic Ride.

Cleopatra kaido: Αυτή την στιγμή υπάρχουν σχέδια και συνεργασίες που έχουν προκύψει ύστερα απο την κυκλοφορία του άλμπουμ,μέσα στο 2021 θα γυρίσουμε και το πρώτο μας βιντεοκλίπ δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα τελειώσει όλο αυτό με την πανδημία,προς το παρόν κάνουμε σχέδια που βασίζονται στο σήμερα.

Σχετικά με το πρώτο σας album με τίτλο «System Anomaly», κάνετε μας μια σύντομη παρουσίαση για το τι θα ακούσουμε.

Cleopatra kaido: Το "System Anomaly" για τον κάθε ακροατή θα φέρει διαφορετικές εικόνες και συναισθήματα,κάτι κοινό που ακούμε συχνά απο τον κόσμο είναι ότι είναι ένα δυνατό άλμπουμ με λυρισμό γεμάτο πάθος,ρομαντισμό και ένταση και οσο αφορά τις συνθέσεις του ειναι εκρηκτικές με δυστοπικά ξεσπάσματα.Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω αφού και εγώ τα ίδια αισθανόμουν κατά την διάρκεια της ηχογράφησης και όλο αυτόν τον καιρό με τους Meat Injection,οπότε χαίρομαι που αυτό βγήκε προς τα έξω.

Πως είναι για ένα νέο καλλιτεχνικό σχήμα σαν εσάς, να προωθεί τη μουσική του στην Ελλάδα; Καθώς τα είδη που παίζετε, δεν είναι και από τα πιο mainstream. Έχετε συναντήσει δυσκολίες;

Cleopatra Kaido: Η mainstream σκηνή είναι κάτι άλλο όπως και η underground και πολλές άλλες σκηνές στην Ελλάδα,δεν ξέρω γιατί ζούμε ακόμα στην εποχή των παγετώνων όσο αφορά την προώθηση της μουσικής,έχω την εντύπωση πως το λάθος ξεκινάει απο αυτούς που κρατάνε ζωντανούς τους θρύλους σαν να μην υπάρχουν τόσοι άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες εκει έξω να προωθήσεις.
Υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που προωθούν την δουλειά μας και τους ευχαριστούμε για αυτό. Όμως πρέπει και εσύ να μοχθήσεις και μπορώ να πω με περηφάνεια οτι είναι καλύτερο να μοχθήσεις,στο τέλος αυτό σου δίνει απίστευτη χαρά επειδή είναι κεκτημένο.Εχουμε συναντήσει και δυσκολίες αλλά κάθε εμπόδιο για καλό που λένε.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή συγκρότημα από τηνν Ελλάδα που θα θέλατε να συνεργαστείτε κάποια στιγμή;

Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα κυρίως απο την δική μας σκηνή που θα θέλαμε να συνεργαστούμε.Ενα συγκρότημα που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε είναι οι Paradox Obscur ακούστε το αλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2020 με τίτλο SYNΘΕSΙS είναι πραγματικά υπέροχο.

Τέλος, προτείνετε στο κοινό τρία album από τα πιο αγαπημένα σας, που αξίζει να ακούσει έστω και μια φορά.

Cleopatra Kaido: Απο Kalte Nacht-Kalte Nacht αξίζει να το ακούσετε 2 και 3 φορές.

Dimitris: Hante (Fierce),Linea Aspera (Linea Aspera II).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!