LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Φεστιβάλ Ολύμπου έρχεται για ένα Αστικό Πανηγύρι

Παρουσιάζει ένα διήμερο αφιερωμένο στη μεσόγειο εμπνευσμένο από την παράδοση, με σταθμό το σήμερα.

Δημοσίευση 15/7/2019 | 14:22

Το Φεστιβάλ Ολύμπου έρχεται για ένα Αστικό Πανηγύρι
ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Καπνικός Σταθμός Κατερίνης
Ημερομηνίες: από 29/7/2019 έως 30/7/2019
ΙΟΥΛ 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Ωρα προσέλευσης: 19:00

από 8 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Το Χορόδεντρο φιλοξενείται για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Ολύμπου και παρουσιάζει ένα διήμερο αφιερωμένο στη μεσόγειο εμπνευσμένο από την παράδοση, με σταθμό το σήμερα.Θράκη και Βαλκάνια, Ιταλία και Ισπανία σε ένα παιχνίδι ήχων παραδοσιακών και σύγχρονων.

Οι  παραστάσεις  και τα εργαστήρια χορού θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 29 Ιουλίου και Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 στον χώρο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης (Φλέμινγκ 19, Κατερίνη).

Τίτλος του διημέρου «Ήχοι της Μεσογείου»

Πρόγραμμα διημέρου

Δευτέρα 29 Ιουλίου

Έναρξη συναυλίας στις 20:00

Αφιέρωμα στα Βαλκάνια και στη Θράκη

dRom

Εβρίτικη Ζυγιά & Κατερίνα Δούκα

Τρίτη 30 Ιουλίου 

Έναρξη συναυλίας στις 20:00

Αφιέρωμα στην Ανδαλουσία και στη Νότια Ιταλία

Encardia

Caja Secreta

Η είσοδος στις συναυλίες θα είναι με εισιτήριο στην τιμή των 8 Ευρώ (Προπώληση, Φοιτητικό, Ανέργων)  15 Ευρώ διημέρου και 10 Ευρώ στο ταμείο του χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Χορόδεντρο στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο

https://www.facebook.com/horodentro/

Βιογραφικά των σχημάτων και των μουσικών

DROM

Drom είναι ο δρόμος στη γλώσσα των Ρομά. dRom είναι και το μουσικό όχημα του Θάνου Σταυρίδη με το οποίο ταξιδεύει τα 4 τελευταία χρόνια στα Βαλκάνια κι όχι μόνο. Οι dRom είναι μια μπάντα που λατρεύει το ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο. Αντλεί ήχους κι αρώματα από τις μελωδίες των τσιγγάνων του χθες και τις παντρεύει με τ' αρώματα των Βαλκανίων και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Πάνω σε ξέφρενους ρυθμούς αυτοσχεδιάζει με κέφι κι ενέργεια χαράζοντας μια διαδρομή που ξεκινά από την Ήπειρο, περνά από τη Θεσσαλονίκη, τα Σκόπια, τη Σόφια, το Βελιγράδι και φτάνει στο Βουκουρέστι. Μουσικές γνώριμες αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις του Θάνου Σταυρίδη από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο “με μια βαλίτσα όνειρα”.  Στο ταξίδι τους το κλαρίνο, το σαξόφωνο, το ακορντεόν, οι κιθάρες, το μπάσο και τα τύμπανα ξεσηκώνουν και δαιμονίζουν τα πνεύματα.

Εβρίτικη Ζυγιά

Το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» πρωτοεμφανίστηκε το 2007. Πέντε άνθρωποι με βιώματα και αγάπη για τη μουσική της Θράκης ένωσαν τις δυνάμεις τους και σφυρηλάτησαν το ομώνυμο σχήμα. Αποτελείται από όργανα αρχέγονα, βαθιά ριζωμένα στη μνήμη των ανθρώπων και συνυφασμένα εδώ και χιλιάδες χρόνια με την παράδοση της Θράκης. «Εβρίτικη» επειδή έδρα έχει την περιοχή του Έβρου και «Ζυγιά», καθότι στη «γλώσσα» των παραδοσιακών μουσικών ο όρος δηλώνει την αντιπροσωπευτική παραδοσιακή ορχήστρα του κάθε τόπου. Η προσήλωση στον αυθεντικό τρόπο έκφρασης της παραδοσιακής θρακικής μουσικής, η συνεχής έρευνα, καταγραφή και αναπαραγωγή ανέκδοτων τραγουδιών, η αδιάλειπτη συμμετοχή σε θρακικά ήθη και έθιμα, καθώς και η έντονη παρουσία σε πολιτιστικά δρώμενα εντός και εκτός Ελλάδας συνθέτουν την ταυτότητα της Εβρίτικης Ζυγιάς.

Οι δισκογραφικές δουλειές του σχήματος:

  • «Τρανταφυλλόβεργα», με τραγούδια ανέκδοτα από το χωριό Χιονάδες Έβρου, Μάρτιος 2013
  • «Νερ για δγείτι αφιγκραστείτι», με τραγούδια ανέκδοτα από χωριά της Μακράς Γέφυρας, Ανατολική Θράκη, Μάρτιος 2016.

Δούκα Κατερίνα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και μέσα απ’ το οικογενειακό της περιβάλλον έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το τραγούδι και το χορό. Συμμετείχε στη Χορευτική Ομάδα Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Φ.Ε.Θ.) στην αρχή ως χορεύτρια και στη συνέχεια διδάσκοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Η χρόνια μελέτη της μουσικοχορευτικής ελληνικής παράδοσης και ταυτόχρονα η ενασχόλησή της με το παραδοσιακό τραγούδι, αποτυπώνονται για πρώτη φορά στη δισκογραφική δουλειά του Βαγγέλη Δημούδη “ηλιοβασίλεμα στον Έβρο”, όπου συμμετέχει ως τραγουδίστρια. Λίγα χρόνια αργότερα ηχογραφούν με το θρακιώτικο παραδοσιακό σχήμα “μεθόριος¨, το διπλό cd “Έβρος”, όπου ερμηνεύει ανέκδοτα τραγούδια του βόρειου Έβρου. Συμμετέχει επίσης στη δισκογραφική δουλειά “Απόψε” της Σοφίας Νάτσιου. Από το 2010 μαζί με τον Σταμάτη Πασόπουλο δημιούργησαν το “ραΔΥΟφωνο”.

Το 2012 μαζί με τους Λευτέρη Τσικουρίδη, Μανώλη Πορφυράκη και Χρήστο Παππά δημιουργούν τους «πληρη νταξει» ερμηνεύοντας προπολεμικά ρεμπέτικα τραγούδια και μουσικές και εκδίδουν 3 δίσκους με πρωτότυπες εκτελέσεις/συνθέσεις του σχήματος.

  1. Πληρη νταξει - 2013
  2. Αποστολή στο διάστημα-2014
  3. Τρίτος δίσκος – 2015
  4. Soiree - 2019

Με το ρεμπέτικο έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά το 2007 τραγουδώντας σε μουσικά στέκια της Θεσσαλονίκης.

Το 2016 εκδίδεται ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «φιλί στο στόμα» σε στίχους και μουσική της συνθέτριας/στιχουργού Σοφίας Νάτσιου.

encardia

Οι encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί  και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα απο την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν  μουσικές και χοροί από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου, αλλά και επιλεγμένα τραγούδια από το ευρύ ρεπερτόριο του συγκροτήματος καθώς και οι παραδοσιακοί κατω-ιταλικοί χοροί tarantella del Gargano, pizzica pizzica,tammuriata και ταραντέλα calabrese. Η συγκεκριμένη αποστολή θα απαρτίζεται από πέντε μουσικούς, δύο η τρείς  χορεύτριες και τον τεχνικό της ομάδας.

Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 2500 ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία και Κύπρο. Έχουν εκδώσει μέχρι τώρα έξι δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή.

Έχουν συνεργαστεί και δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κατωιταλικής μουσικής (G. Avantaggiato, R. Licci, Cinzia Villani, Enza Pagliara, Antonio Castrignano, Luiggi Mara, Ninfa Giannuzzi, E.Castagna, Daniele Durante, Vincenza Magnolo, τα συγκροτήματα ghetonia, mala lingua, mala agapi, Canzoniere Grecanico Salentino, Asteria, Uccio Aloisi gruppu κ.α.) και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Αργύρης Μπακιρτζής, Χρ.Τσιαμούλης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Nίκος Ξυδάκης, Καίτη Κουλλιά, Καλλιόπη Βέττα, Ηλίας Λογοθέτης, Μαρία Ζαχαρή, Άννα Θεοδωρίδου, Συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων κ.α..

Tόν Αύγουστο του 2008 παρουσιάστηκαν μαζί με το Βετεράνο Giovanni Avantaggiato μπροστά σε 120.000 θεατές, στα πλαίσια του κορυφαίου και μοναδικού στo είδος του φεστιβάλ “La Notte Della Taranta” στην Κάτω Ιταλία. Το Μάρτιο 2012 η ταινία του Άγγελου Κοβότσου με τον τίτλο encardia «η πέτρα που χορεύει» απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Τον Μάρτιο του 2013 και τον Φεβρουάριο 2014 ανέβασαν την μουσικοχορευτική παράσταση «Γυναίκες της Πέτρας»στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης και στο μέγαρο μουσικής Αθηνών αντίστοιχα, μαζί με το πολυφωνικό σύνολο «Πλειάδες» και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές. Το χειμώνα του 2016 παρουσίασαν στο Αθηναϊκό κοινό τη μουσικοθεατρική παράσταση «I Emigranti» (θέατρο Faust) η οποία θεωρήθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη και επίκαιρη. Μέχρι τώρα εμφανίζονται ανελλιπώς σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα ενώ το χειμώνα του 2018 παρουσίασαν στο αθηναϊκό κοινό τη μουσική παράσταση «Per la Liberta» με τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Ηλία Λογοθέτη και τη Μαρία Ζαχαρή.

Caja Secreta

Οι Caja Secreta με την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά τους στη σύνθεση, στο χορό και στο τραγούδι έχουν αναγνωριστεί ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του Nuevo Flamenco στην Ελλάδα. Έχουν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Ρόδου, στο Φεστιβάλ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης καθώς και σε πλήθος Φεστιβάλ και Θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Έχουν συνεργαστεί με το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ για το 2016-2017 έχουν διακριθεί, ως ένα από τα αγαπημένα μουσικά σχήματα της ΕΡΤ.

Έχουν κυκλοφορήσει 2 δισκογραφικές δουλειές το Primero (2012) και το Partir (2018,βασίζεται σε πρωτότυπες μελοποιήσεις ποιημάτων του F.G.Lorca και της Gertrudis Gomez de Avellaneda) ενώ παράλληλα έχουν εμφανιστεί σε ειδικά αφιερώματα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Οι παραστάσεις τους έρχονται να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές σε ένα μυσταγωγικό ταξίδι στον κόσμο του Flamenco. Το “μυστικό κουτί”(Caja Secreta) σας περιμένει να το ανοίξετε. 

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Greek Beer Festival only craft 2024

Φεστιβάλ 29.03.2024
Σ.Ε.Φ. ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣαπό 05/04 έως 07/046

Φεστιβάλ Τροφίμων & Ποτών «Η Ελλάδα των γεύσεων»

Φεστιβάλ 27.03.2024
ΠΕΙΡΑΙΑΣαπό 27/03 έως 07/04

Το Ιαπωνικό Φεστιβάλ 2024: Το Καλύτερο από Δύο Κόσμους

Φεστιβάλ 26.03.2024
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥαπό 11/05 έως 12/05

Thessaloniki Street Food Festival 2024

Φεστιβάλ 12.02.2024
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 30/05 έως 02/065

Athens #JobFestival 2024

Φεστιβάλ 01.02.2024
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 09/02 έως 10/02

Το Veganuary Party έφτασε στην Ελλάδα!

Φεστιβάλ 21.01.2024
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣαπό 27/01 έως 28/01

Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible “Think Big”

Φεστιβάλ 04.12.2023
ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 08/12 έως 09/12

7ο Φεστιβάλ WIFT GR

Φεστιβάλ 23.11.2023
ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣαπό 23/11 έως 26/11

21η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic N’ Play

Φεστιβάλ 22.11.2023
απόΘΗΚΗ Γαπό 08/12 έως 10/12