E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μια ματιά στο πρόγραμμα του TedXThessaloniki 2019 θα σε πείσει να το επισκεφθείς

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Νέοι ομιλητές και performer αποκαλύπτονται

Δημοσίευση 6/5/2019 | 15:26

Μια ματιά στο πρόγραμμα του TedXThessaloniki 2019 θα σε πείσει να το επισκεφθείς
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Βασιλικό Θέατρο
Πλατεία Λευκού Πύργου, Tηλέφωνο: 23102 88000, 23102 51182
Ημερομηνία: 11/05/2019
ΜΑΙ 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Ποιοι θα μοιραστούν τις ιστορίες τους; Ποιοι θα μας προσφέρουν ξεχωριστές ερμηνείες από τη σκηνή; Προλαβαίνεις ακόμα να εξασφαλίσεις το εισιτήριό σου, κάνοντας ένα κλικ εδώ, για να βρεθείς μαζί μας στο Βασιλικό Θέατρο, στις 11 Μαΐου, στο 10ο επειτειακό TEDxThessaloniki.

Σε μια εποχή παντοδυναμίας των κοινωνικών δικτύων, τι είναι το Human Dynamics, o κλάδος της στατιστικής φυσικής που ασχολείται με τα δίκτυα αυτά και τη συλλογική συμπεριφορά; Τι αποκαλύπτουν οι συγκρούσεις των συντακτών της Wikipedia και ποιες είναι οι κοινωνικές πτυχές της κοινότητας αυτής. Η απάντηση θα έρθει από τον Dr Taha Yasseri, ειδικό της υπολογιστικής κοινωνικής επιστήμης.  

Constellation Designer, ένα επάγγελμα που δεν ακούμε πολύ συχνά. Ο Mike Lindsay, που ξεκίνησε την πορεία του από τη NASA, σήμερα εργάζεται στην OneWeb, μια εταιρεία που στοχεύει να γεφυρώσει το παγκόσμιο ψηφιακό χάσμα, εκτοξεύοντας τον μεγαλύτερο αστερισμό δορυφόρων παγκοσμίως, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί θα παρέχει σύνδεση ευρυζωνικού διαδικτύου από το διάστημα.

Η Λυδία Κόλλια θα μας εισάγει στον νέο κόσμο των Pole Sports. Μετά από επιτυχημένη πορεία στη ρυθμική γυμναστική και μια αποχή κάποιων χρόνων από τα γυμναστήρια, η Λυδία Κόλλια άρχισε να αγωνίζεται στα Pole Sports, με πολλές επιτυχίες  στο Greek Pole Dance Championship, το World Pole Sports Championships, το Pole Art World Championship και το PoleArt Greece τόσο στη Semi Pro όσο και στην Elite κατηγορία. Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος της; 

Ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης εξειδικεύεται στην τεχνολογική καινοτομία ως επιχειρηματίας, εταίρος σε επενδυτικό κεφάλαιο και τέως καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα των ηλεκτρολόγων μηχανικών. Κατέχει πάνω από 140 πατέντες διεθνώς, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούνται σε διεθνή πρότυπα μετάδοσης βίντεο και τηλεόρασης όπως τα H.264, HEVC, ATSC, και Blu-Ray και αγαπά τη μουσική, ιδίως το τρίχορδο μπουζούκι. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά; Θα το μάθουμε στη σκηνή του TEDxThessaloniki 2019. 

Tι είναι η βιώσιμη μόδα; Θα μας το εξηγήσει η Malin Viola Wennberg, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο Mistra Future Fashion στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Έχει εργαστεί στις Δημόσιες Σχέσεις, την Επικοινωνία και την Ανάπτυξη Fashion Concept, συνεργαζόμενη με καθιερωμένες και νεοσύστατες επιχειρήσεις στη Σκανδιναβία και τις ΗΠΑ. 

O Λάκης Γαβαλάς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Και σίγουρα έχει να πει πολλά, για μια ζωή γεμάτη μόδα και λάμψη, αλλά και πολύ δύσκολες στιγμές. 

Ο Νίκος Χρυσός είναι Director of Innovation σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία για τη Cisco. Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της πληροφορικής και των δικτύων, η καριέρα του συμπεριλαμβάνει τόσο τεχνικές όσο και επιχειρηματικές θέσεις. Είναι υποστηρικτής βιώσιμων και υπεύθυνων τεχνολογικών λύσεων με θέση σε σε πολυάριθμες συμβουλευτικές επιτροπές, προσφέροντας τις γνώσεις του σε λύσεις τεχνολογίας αιχμής που έχουν ως στόχο να μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, ζούμε και παίζουμε.

Το 2012, όταν η Μarcie Mayer, βρέθηκε στη σκηνή του TEDxThessaloniki, μόλις είχε αρχίσει να ασχολείται με αυτό που θα γινόταν τελικά έργο ζωής: τα βελανίδια. H Marcie έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο ανθρώπων στην Ελλάδα και την Τουρκία που συλλέγουν και πωλούν βελανίδια για την εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών τροφίμων που έχει στην Κέα. Όσο πιο πολύ δουλεύει με τα βελανίδια, τόσο πιο πολλές χρήσεις των βελανιδιών ανακαλύπτει και σήμερα συνεργάζεται με κορυφαία εταιρεία φυσικών καλλυντικών. (Φωτογραφία: Bruno Staub)

Ο Παναγιώτης Παράσχου είναι κωφός σπουδαστής της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Άρχισε να χορεύει σε ηλικία 7 ετών χάρη στην αδερφή του, η οποία τον ενέπνευσε να παρακολουθήσει βίντεο χορού. Αργότερα, σε ηλικία 14 ετών, αποφάσισε να αρχίσει μαθήματα χορού. Παρακολούθησε μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου χορού και hip-hop έχοντας ως καθηγήτριες την Τατιάνα Παπαδοπούλου και την Αρετή Κουτσικοπούλου του Arabesque Dance School. Είναι πτυχιούχος με διάκριση της Royal Academy of Dance του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ομάδα χορού The House of Drama ξεκίνησε το 2011 χάρη στην ανάγκη των μελών της να λένε τις ιστορίες τους μέσα από το χορό και την ποπ κουλτούρα. Αποτελεί δημιούργημα του Μάριου Μιλτιάδου, ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας. Σε μικρό χρονικό διάστημα η ομάδα έχει καταφέρει να ολοκληρώσει σημαντικά βίντεο projects, εμφανίσεις σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και να αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε σημαντικές διοργανώσεις του χώρου.Το 2017 οι The House of Drama αναδείχθηκαν νικητές στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο.

Ο Philipp Hergovich είναι οικονομολόγος. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, εργάστηκε σε διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων συναντάμε τη νομισματική πολιτική, τη ψηφιοποίηση και το online dating. Μια επιστημονική δημοσίευση που ετοίμασε από κοινού με τον Josue Ortega έλαβε μεγάλη προσοχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σε αυτή, οι συντάκτες απέδειξαν ότι το online dating μπορεί να οδηγήσει σε πιο δυνατούς γάμους. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ο Philipp εργάστηκε στο Austrian Institute of Economic Research και στο εμπορικό τμήμα του Austrian Consulate General στο Τορόντο. Σήμερα, εργάζεται στο τμήμα ανάλυσης δεδομένων της Raiffeisen Analytik στη Βιέννη.

Ως ακαδημαϊκή ερευνήτρια στο Barts Cancer Institute (BCI) του Queen Mary University of London, η Gabriella Ficz ερευνά τις μοριακές πτυχές της επιγενετικής και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην υγεία και τις ασθένειες. Το ενδιαφέρον της Gabriella για αυτό το πεδίο γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής στο Max Planck Institute for Biophysical Chemistry στο Göttingen, όπου έμαθε πώς λειτουργεί η ρύθμιση των εκατοντάδων γονιδίων που υπάρχουν σε ένα κύτταρο κατά την ανάπτυξη του οργανισμού. Σήμερα, η έρευνα της εστιάζεται στην αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή στο τι συμβαίνει όταν τα κύτταρα χάνουν την ταυτότητα που είχαν κάποτε και τι επιπτώσεις έχει αυτό στην έναρξη μιας νόσου. Ο σκοπός της είναι να βρει ένα μέσο επιβράδυνσης των διαδικασιών που μας οδηγούν σε μια μη αναστρέψιμη ηλικιακή φθορά της λειτουργίας των οργανισμών.

Η Μόνικα Χριστοδούλου πρωτογνώρισε την επιτυχία στο Myspace, από την Αθήνα όπου γεννήθηκε. Το πρώτο της LP με τίτλο «Avatar» (2008) έγινε πλατινένιο στην Ελλάδα και σε σύντομο χρονικό διάστημα ήταν το πρώτο όνομα σε σημαντικά φεστιβάλ σε όλη τη χώρα. Το δεύτερο πλατινένιο LP της «Exit» (2010) την καθιέρωσε ως σημαντική Ελληνίδα καλλιτέχνη και την οδήγησε στο διάσημο στούντιο Dunham της Νέας Υόρκης, όπου ηχογράφησε το τρίτο της άλμπουμ «Secret in The Dark» (2015).. Έχει εμφανιστεί σε πολλούς από τους πιο σημαντικούς χώρους παγκοσμίως (Ηρώδειο, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος , Baby’s Alright NYC, Bootleg Theatre LA). Το νέο της άλμπουμ, σε συνεργασία με επιφανείς μουσικούς παραγωγούς των ΗΠΑ αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.

Ο Vassilikos είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του. Τόσο με τη μπάντα του, τους Raining Pleasure, όσο και μόνος, έχει ξεχωρίσει από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, εμπνέοντας μια ολόκληρη γενιά νέων καλλιτεχνών. Βρίσκεται πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, με τραγούδια όπως το Capricorn, το Fake, και το Love Me, Love Me, Love Me να κυριαρχούν τόσο στους ραδιοφωνικούς σταθμούς όσο και στα charts. Έχει κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ με τους Raining Pleasure, όπου συμμετέχει ως ιδρυτής, συνθέτης, τραγουδιστής, μπασίστας/κιθαρίστας αλλά και στιχουργός. Tο 2019 βρίσκει τον Vassilikos να ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του πιο προσωπικού του έργου μέχρι σήμερα, του Amazing Grey, ενός φαινομενικά ποπ άλμπουμ που όμως περιλαμβάνει αρκετά σκοτεινά υποστρώματα και βιωματικούς στίχους. Είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ του που αποτελείται από δικά του πρωτότυπα τραγούδια.

H ομάδα Cult Battles δημιουργήθηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη από δέκα άτομα με κοινές παιδικές αναμνήσεις. Η ιδέα για το project ξεκίνησε ως αστείο ανάμεσα στα μέλη του και εξελίχθηκε σε «μάχη» ανασκαφής του παρελθόντος. Η νοσταλγία για την παιδική ηλικία σταδιακά προσέλκυσε όλο και πιο πολλά μέλη στην ομάδα, κάθε ένα από τα οποία πρόσθετε κι ένα ακόμα post για διαφημίσεις, παιχνίδια, ταινίες, τραγούδια και οπτικοακουστικό υλικό από τις «χρυσές» δεκαετίες του ’80 και του ’90.Σήμερα οι Cult Battles οργανώνουν μια φορά τον χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι στην Ευρώπη με θέμα τη δεκαετία του ’80 και του ’90, που περιλαμβάνουν τα μεγαλύτερα χιτ της εποχής, μαγαζιά με ρούχα βίνταζ, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεπαιχνίδια και πολλά περισσότερα.

Εξασφάλισε τώρα το εισιτήριό σου, πριν εξαντληθούν, με ένα κλικ εδώ.  Συμμετοχή σε μια διεθνή κοινότητα, δικτύωση με πρωτοπόρους επιστήμονες, ερεθίσματα για νέες δράσεις, διαδραστικά εργαστήρια, μουσικά δρώμενα, πλούσια γεύματα και κοκτέιλ συνθέτουν τη μοναδική εμπειρία του TEDxThessaloniki. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά 25.04.2024
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Έρχεται το Hobby Festival 2024

Cityλάιφ Χτες
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 26/04 έως 28/04

Flea Market

Cityλάιφ Χτες
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 27/04 έως 28/04

#JobDay Δήμου Παύλου Μελά

Cityλάιφ 22.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ26/04

Vinyl Market

Cityλάιφ 21.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 26/04 έως 28/04

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Θέατρο+Χορός 19.04.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515

In‑Edit Countdown

Σινεμά 16.04.2024
ΣΙΝΕΜΑ ΒΑΚΟΥΡΑαπό 17/04 έως 27/046

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Urban 09.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04