LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι ταινίες της εβδομάδας 24/1 ‑ 30/1

Χοντρός & Λιγνός - Η Αρχή της Ισότητας - Μαίρη, η Βασίλισσα της Σκοτίας - Γυναίκα σε Πόλεμο - Η Dilili στο Παρίσι - Χίτλερ Εναντίον Πικάσο και των Άλλων - Το Νησί της Αποπλάνησης - Πιστό Αντίγραφο - Εγώ, η Όλγα

Δημοσίευση 24/1/2019 | 13:26

Οι ταινίες της εβδομάδας 24/1 ‑ 30/1
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 24/1/2019 έως 30/1/2019
ΙΑΝ 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Χοντρός & Λιγνός / Stan & Ollie

του Τζον Σ. Μπερντ. Με τους Στιβ Κούγκαν, Τζον Σ. Ράιλι. 

Δραματική 2019, Ην. Βασίλειο - Καναδάς - ΗΠΑ 97'

Με τη χρυσή εποχή τους ως βασιλιάδες της κωμωδίας στο Χόλιγουντ να ανήκει στο παρελθόν, οι εμβληματικοί Σταν και Όλι περιοδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία σε μία απεγνωσμένη απόπειρα να δώσουν νέα πνοή στην καριέρα τους. Μετά από μία συγκρατημένη αρχή, αυτή η κωμική δύναμη της φύσης συγκεντρώνει ορδές θαυμαστών, καινούριων και παλιών, που γοητεύονται από τις ξεκαρδιστικές ερμηνείες των δύο θρύλων. Όμως, καθώς η περιοδεία πλησιάζει στο μεγάλο φινάλε, το δίδυμο αντιμετωπίζει απειλητικά φαντάσματα του κοινού παρελθόντος. Οι δύο άντρες, που νιώθουν ότι το κύκνειο άσμα πλησιάζει, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά πόση αγάπη τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Η Αρχή της Ισότητας / On the Basis of Sex

της Μίμι Λέντερ. Με τους Φελίσιτι Τζόουνς, Αρμι Χάμερ, Τζάστιν Θερού, Σαμ Γουότερστον, Κάθι Μπέιτς.

Βιογραφική 2018, ΗΠΑ 120'

Η πραγματική ιστορία της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, η οποία πάταξε τις σεξιστικές διακρίσεις στο αμερικανικό δικαστικό (και όχι μόνο) σύστημα, όταν έσπασε το αντρικό κατεστημένο ενός αιώνα και έγινε το 1993 μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Μαίρη, η Βασίλισσα της Σκοτίας / Mary, Queen of Scots

της Τζόσι Ρουρκ. Με τους Σίρσα Ρόναν, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζακ Λόουντεν, Τζο Αλγουιν, Τζέμα Τσαν, Μάρτιν Κόμπστον, Ισμαήλ Κόρντοβα, Μπρένταν Κόιλ.

Δραματική 2018, ΗΠΑ - Ην. Βασίλειο 125'

Η ιστορία της νεαρής Μαίρη Στιούαρτ, η οποία το 16ο αιώνα γυρίζει στην πατρίδα της για να διεκδικήσει το σκοτσέζικο και –γιατί όχι;– και τον βρετανικό θρόνο. Οι επιδιώξεις της τη φέρνουν αντιμέτωπη με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ εξεγέρσεις, συνωμοσίες και προδοσίες συμπληρώνουν την υπόθεση, όπως απαιτεί η εποχή.

Γυναίκα σε Πόλεμο / Woman at War

του Μπένεκτιτ Eρλινγκσον. Με τους Χαλντόρα Γκαϊρχαρδσντοτίρ, Γιόχαν Σίγκουρνδσον, Χουάν Καμίλο Ρόμαν Εστράντα, Γιόρουντουρ Ράγκναρσον.

Δραματική 2018, Ισλανδία - Γαλλία - Ουκρανία 101'

Η ταινία εξιστορεί με χιούμορ τις περιπέτειες μιας γυναίκας που, ενώ δίνει μάχη απέναντι σε μεγάλα συμφέροντα, πρέπει ταυτόχρονα να προετοιμαστεί για μια ευχάριστη εξέλιξη στη ζωή της

Η Dilili στο Παρίσι / Dilili à Paris

του Μισέλ Οσελό. 

Animation 2018, Γαλλία - Γερμανία - Βέλγιο 95'

Μπελ Επόκ, σε ένα Παρίσι που σφύζει από ζωή και τέχνη. Με τη βοήθεια ενός φίλου της, η μικρή Ντιλιλί αποφασίζει να εξιχνιάσει τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις κοριτσιών, οι οποίες μαστίζουν την μεγαλούπολη. Όσο προχωρά την έρευνά της, στο δρόμο της βρίσκει μία σειρά από απίθανους χαρακτήρες και επιφανείς φιγούρες της επιστήμης, της κοινωνίας και της τέχνης: συναντά τον Μονέ και τον Προυστ, τον Παστέρ και τον Ντεμπισί, γίνεται φίλη με την Μαρί Κιουρί, επισκέπτεται το γραφείο του Γουστάβου Άιφελ στην κορυφή του πύργου και ο Φερδινάνδος φον Ζέπελιν τής δανείζει το αερόπλοιό του. Ο κάθε ένας από αυτούς τής δίνει στοιχεία για να την βοηθήσουν στην αποστολή της… Θα τα καταφέρει;

Χίτλερ Εναντίον Πικάσο και των Άλλων / Hitler Versus Picasso and the Others

του Κλαούντιο Πόλι. 

Ντοκιμαντέρ 2018, Ιταλία - Γαλλία - Γερμανία 94'

Μια συγκλονιστική ματιά. Μια μεγάλη ανακάλυψη. Μια κινηματογραφική περιήγηση μέσα από 4 εκπληκτικές εκθέσεις. Ξεκινώντας από την περίπτωση Gurlitt και την μεγαλειώδη Συλλογή του, ο Τόνυ Σερβίλλο αφηγείται την αληθινή ιστορία των αριστουργημάτων που αρπάχτηκαν, απαγορεύτηκαν και εκδιώχθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Ογδόντα χρόνια αφότου ο Χίτλερ κήρυξε τον πόλεμο στην «εκφυλισμένη» τέχνη, η ταινία αποκαλύπτει: Picasso, Matisse, Renoir και Chagall κ.ά. έργα τέχνης κρυμμένα, λεηλατημένα και καταδικασμένα από τους Ναζί, έρχονται επιτέλους στο φως και αποκαλύπτουν στην μεγάλη οθόνη τη ναζιστική εμμονή για τέχνη.

Το Νησί της Αποπλάνησης / Serenity

του Στίβεν Νάιτ. Με τους Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντάιαν Λέιν, Τζέισον Κλαρκ, Τζέρεμι Στρονγκ, Ντζιμόν Χονσού.

Θρίλερ 2019, ΗΠΑ 100'

Ένας καπετάνιος αλιευτικού που έχει αποσυρθεί σε ένα μικρό νησί της Καραϊβικής θα έρθει αντιμέτωπος με το σκοτεινό παρελθόν του που έρχεται για να τον στοιχειώσει και να τον εγκλωβίσει σε μια νέα πραγματικότητα που δεν είναι αυτό που δείχνει. 

Πιστό Αντίγραφο / Replicas

του Τζέφρι Ναχμάνοφ. Με τους Κιάνου Ριβς, Αλις Ιβ, Τζον Ορτίζ.

Επιστ. Φαντασίας 2018, ΗΠΑ 107'

Όταν ένας νευροεπιστήμονας χάνει ξαφνικά την οικογένεια του σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να τους φέρει πίσω –ακόμα και αν αυτό σημαίνει να παραβιάσει ένα υπερσύγχρονο κυβερνητικό εργαστήριο ερευνών, να έρθει αντιμέτωπος με την αστυνομία αλλά και με τους ίδιους τους νόμους της φυσικής επιστήμης.

Εγώ, η Όλγα / I, Olga

των Πετρ Κάζντα, Τόμας Βάινρεμπ. Με τους Μιχαλίνα Ολσζάνσκα, Οντρεϊ Μάλι, Μάρτα Μάζουρεκ.

Δραματική 2016, Τσεχία - Πολωνία - Γαλλία - Σλοβακία 105'

Μεγαλωμένη στη Πράγα της δεκαετίας του ’50 και του ‘60, η Όλγκα Χεπνάροβα ήταν ένα δειλό και προβληματικό παιδί που έπεφτε συχνά θύμα εκφοβισμού από τους συμμαθητές της. Ζώντας σε ένα αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον, μόνη και αδύναμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ζωής, σταδιακά αποξενώνεται. Νοιώθει ένα ορμητικό μίσος έναντι στην αδιαφορία μιας κοινωνίας που επέτρεψε τους ανθρώπους να την καταστρέψουν. Απορριφθείσα από όλους και περιθωριοποιημένη, ετοιμάζει σχολαστικά την εκδίκησή της. 

Η αληθινή ιστορία της Όλγκα Χεπνάροβα, η οποία το 1973, στην Πράγα, έπεσε με το φορτηγάκι της πάνω σε 25 περαστικούς και σκότωσε οκτώ από αυτούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ Χτες
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ Προχτές
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!

Αυτό που οι ηθοποιοί δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας γυμνής σκηνής

Προσφορές 09.04.2024
Tι αναφέρει το Screen Actors Guild και η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου