LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

4 + 1 ντοκιμαντέρ που επιβάλλεται να δεις στο IN‑EDIT Festival της Θεσσαλονίκης

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Γιατί ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος συνδυασμός, από τον Κινηματογράφο και τη Μουσική;

Δημοσίευση 16/4/2018 | 11:42

4 + 1 ντοκιμαντέρ που επιβάλλεται να δεις στο IN‑EDIT Festival της Θεσσαλονίκης
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Ολύμπιον
Πλ. Αριστοτέλους 10, Tηλέφωνο: 2310 - 378404
Ημερομηνίες: από 18/4/2018 έως 22/4/2018
ΑΠΡ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη, είναι άνοιξη και.... τρέχει το IN-EDIT Festival! Οπότε ποια θα ήταν η καλύτερη πρόταση, από το να παρακολουθήσεις κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα και διαφωτιστικά ντοκιμαντέρ γύρω από τη μουσική;

Εμείς τα ψάξαμε και σου προτείνουμε 4 + 1 μουσικά ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσεις στο φετινό IN-EDITE Festival!

The Public Image is Rotten

O John Lydon, γνωστός ως Johnny Rotten, θυμάται, φιλοσοφεί, αφηγείται, σχολιάζει, διαμαρτύρεται και αναπολεί την εποχή που ακολούθησε τη διάλυση των Sex Pistols. Η ιστορία και η εποχή των Public Image Ltd., σε μία απολαυστική αφήγηση του ιδρυτή της. Προσδεθείτε!

Yallah! Underground

Yallah! στα αραβικά σημαίνει Πάμε! και το ντοκιμαντέρ αυτό ακολουθεί μερικούς από τους πιο σημαντικούς και πρωτοπόρους αντιπροσώπους της εναλλακτικής αραβικής κουλτούρας από το 2009 μέχρι το 2013, καταγράφοντας τη δουλειά τους, τα όνειρά τους και τους φόβους τους, στις σύγχρονες αραβικές κοινωνίες. Σε ένα σημείο του κόσμου γεμάτο ένταση, οι νέοι καλλιτέχνες, προσπαθούν εδώ και χρόνια να εκφραστούν ελεύθερα και να προωθήσουν απελευθερωμένες αντιλήψεις για τις κοινωνίες στις οποίες ζούν. 

The Rolling Stones, Olé, Olé, Olé: A

Trip Across Latin America

Το 2016 οι Rolling Stones, στα πλαίσια της περιοδείας τους, επισκέφθηκαν 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής, τις 9 από αυτές για πολλοστή φορά, την δέκατη και τελευταία, για πρώτη. Η ταινία παρουσιάζει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των ζωντανών τους εμφανίσεων σε καθεμία από τις πόλεις, τις ιλιγγιώδεις προετοιμασίες και τα παρασκήνια στη διάρκεια του ταξιδιού με αποκορύφωμα το ιστορικό κλείσιμο της περιοδείας τους στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, όπου έγιναν η πρώτη ροκ μπάντα που έπαιξε ζωντανά σε ένα κοινό 1.200.000 θεατών.  

I Called Him Morgan

Ο τρομπετίστας Lee Morgan δολοφονήθηκε σε ηλικία 33 ετών, από τη γυναίκα του, στο τζαζ κλαμπ όπου εμφανιζόταν. Μία συναρπαστική αφήγηση της ζωής του ταλαντούχου και ευγενή μουσικού, αλλά και εκείνης της ιδιότροπης συζύγου του, μέσα από μαρτυρίες φίλων και συνεργατών, μέσα από φωτογραφίες και μουσικά κομμάτια, από το ξεκίνημα μέχρι την μοιραία νύχτα.

David Bowie: The Last Five Years

Ο David Bowie δεν υπήρξε ούτε για μία ημέρα κατά τη διάρκεια της ζωής του προβλέψιμος. Κάθε του κίνηση ήταν σχεδιασμένη έτσι ώστε να γοητεύει, να προκαλεί, να ξεπερνάει κάθε πιθανή προσδοκία. Ίσως όμως καμία άλλη περίοδος της συναρπαστικής του ζωής δεν προκαλεί περισσότερο ενθουσιασμό, έκπληξη αλλά και ερωτήματα, όσο τα τελευταία πέντε χρόνια. Ένα ειλικρινές πορτρέτο για έναν από τους καθοριστικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.