E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Rebekah & Lewis Fautzi στο Earth Club

Δύο από τα πιο hot ονόματα στο χώρο της underground techno σκηνής, στην Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 20/2/2018 | 13:06

Οι Rebekah & Lewis Fautzi στο Earth Club
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Εarth Club
Ημερομηνία: 23/3/2018
ΜΑΡ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Ωρα προσέλευσης: 23:59

από 12 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Η CHICness και το Earth Club παρουσιάζουν τη Παρασκευή 23 Μαρτίου, δύο από τα πιο hot ονόματα στο χώρο της underground techno σκηνής, Rebekah & Lewis Fautzi.! Μαζί τους ο resident dj της Chicness, Chris Low και ο Austrek.

 

_Rebekah

Κάθε καλλιτέχνης, ανεξάρτητα από την πειθαρχία του, πρέπει να εξελιχθεί. Στην πραγματικότητα, είναι κάτι εγγενές σε οτιδήποτε δημιουργικό. Η ανάγκη να προχωρήσετε, να αποκτήσετε νέες εμπειρίες και να μοιραστείτε νέες παρορμήσεις είναι βαθιά ριζωμένη και θέλει να καλλιεργηθεί. Αυτή είναι η θέση που πήρε η Rebekah στις αρχές του 2016 και σήμερα στο 2018 πλέον, φαίνονται οι καρποί της δουλειάς της καθώς προετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της στη Soma Records.

Γιορτάζοντας 20 χρόνια πλέον από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά πίσω από τα πικάπ, η Rebekah έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους αντιπροσώπους της Techno που λειτουργούν επί του παρόντος στην παγκόσμια βιομηχανία. Η ερωτική της σχέση με τους σκληρότερους ήχους ξεκινάει πίσω στο θρυλικό Que Club στη γενέτειρά της στο Μπέρμιγχαμ, όπου αντλούσε επιρροές από τους Dave Clarke, Derrick Carter, Richie Hawtin και Billy Nasty. Το γεγονός ότι μοιράζεται τώρα τα decks με καλλιτέχνες αυτού του διαμετρήματος είναι η απόδειξη όχι μόνο για το ταλέντο της, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο η μουσική της έχει ληφθεί από την παγκόσμια Τechno κοινότητα.

Έχοντας κάνει τα πρώτα της βήματα με EP's στις Naked Lunch, Smut Music και Cult Figures, το remix της στο "Blond Slackers" του Matador στην Stolen Moments ήταν αυτό που πραγματικά την έβαλε στην ευρύτερη συνείδηση του κόσμου. Θρύλοι της Techno όπως ο Chris Liebing, ο Adam Beyer, ο Perc, ο Dustin Zahn, ο Tommy Four Seven, ο Alan Fitzpatrick και η Sandwell District, όλοι έχουν κομμάτια της στη δισκοθήκη τους.Με μεγάλο ενδιαφέρον, ο Chris Liebing κάλεσε την Rebekah να κάνει ένα podcast για τις περίφημες CLR Podcast series και αυτό σηματοδότησε την έναρξη μιας συνεχιζόμενης σχέσης.

Ξεκινώντας το 2013 με την κυκλοφορία του "Reconnected 03" και στη συνέχεια το καλοκαίρι του ίδιου έτους με το EP "Cycles" παρουσίασε τις σκληρές, σκοτεινές και χορευτικές παραγωγές της σε ένα ακόμα ευρύτερο κοινό και τότε ήταν μία από τις σημαντικότερες στιγμές για αυτήν.Το 2014 με μια σειρά από remixes σε καθαρά underground labels όπως EarToGround, Sleaze και Gynoid Audio και στη συνέχεια με EP για την Cult Figures επιβεβαίωσε την παραγωγική του ικανότητα . Η χρονιά τελείωσε με την πρόταση που της έγινε να ξεκινήσει μια νέα σειρά από podcasts για την CLR με τίτλο "Mind Sets".

Η Rebekah κυκλοφόρησε επίσης το πρώτο της “Elements” EP, το οποίο αντανακλούσε την ολιστική της αντίληψη για τη ζωή, δημιουργώντας μια σειρά από EPs που εντοπίζουν την σημασία των τεσσάρων στοιχείων της Φωτιάς, του Αέρα, του Νερού και της Γης στη ζωή των ανθρώπων.Η σχέση της με την CLR συνεχίστηκε μέσα στο 2015 με το EP "Distant" να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην παγκόσμια Techno σκηνή.

Αυτό ακολούθησε ένα υπέροχο EP με τρία κομμάτια για την Sleaze και το Σεπτέμβριο μία ακόμα κυκλοφορία για την ισχυρή Soma Records. Το EP “Confined Heart", και ειδικά το κομμάτι τίτλου, έδειξε μια πιο λεπτή και συναισθηματική πλευρά της Rebekah στις παραγωγές, ενώ το ΕΡ "Kill Floor" κάνει ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομα του.Το EP "Beginnings" στην δική της Decoy Records στις αρχές του ίδιου έτους σηματοδότησε την αρχή ενός νέου κεφαλαίου. Το κομμάτι της “Orbital” στο Herdersmat part 1-7 της Mord υπογράμμισε την αφοσίωσή της στο νέο κύμα Techno καλλιτεχνών και ειδών.

Το Φεβρουάριο του 2016 συνέχισε την αφήγηση που ξεκίνησε με τα “Elements" EP και δημιούργησε τη δική της σειρά events με το ίδιο όνομα, επιστρέφοντας στην πόλη της, στο Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και κάνοντας το πρώτο event. Αυτό το event προέβαλε τον ήχο της Rebekah και την ακολούθησε και ο Truncate. Αργότερα μέσα στο ίδιο έτος πραγματοποιήθηκε ένα δεύτερο event στο Ρότερνταμ, όπου ο Perc και ο Paula Temple προστέθηκαν στη line up στο φημισμένο “Factory 010”.

Στις αρχές του 2017, δύο ακόμα events συνέβησαν στη Ρώμη και το Δουβλίνο με τον Dax J, τον Gary Beck και τον Paula Temple, οι οποίοι συμπληρώνουν τα events με την δική τους αισθητική στην Techno που η Rebekah σημειώνει, ότι αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα… ”φέρνουν μαζί όλα τα στοιχεία(Elements) που κάνουν την εμπειρία Τechno τόσο συναρπαστική και γεμάτη είτε πρόκειται για γραφικά, φωτισμό και είτε φυσικά για soundsystem".Τον Απρίλιο του 2017 η Rebekah θα κυκλοφορήσει το “Fear Paralysis”, το άλμπουμ θα συμπέσει με το τελευταίο single από το LP, το “1997 Reprise”, το τρίτο EP μετά από τα ¨Anxiety” και “Code Black”, που δέχεται άκρως θετική κριτική από fans και συναδέλφους.

Απομακρυνόμενη σιγά-σιγά από τα dancefloors, η Rebekah ανακαλύπτει την πιο βαθιά πλευρά με ambient ήχους ,breakbits και μερικά φωνητικά, χωρίς όμως να ξεχνάει ότι η καρδιά της πάντα θα είναι στα dancefloors, έτσι θα πρέπει να είστε έτοιμοι για μερικούς από τους πιο χαρακτηριστικούς σκληρούς της ήχους, σε συνδυασμό με την έκφραση των συναισθημάτων της.

Μια περιοδεία έχει ήδη προγραμματιστεί με ένα νέο φρέσκο live σετ,στο οποίο η Rebekah θα προσθέτει συνέχεια περισσότερα live στοιχεία και περισσότερο από το δικό της υλικό, έτσι ώστε να δημιουργήσει μια νέα Techno εμπειρία για τους ακροατές της και να δει πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το εύρος ενός σύγχρονου DJ set.

 

_Lewis Fautzi

Η λάμψη του κοσμικού φωτός αντικατοπτρίζει τις γυαλισμένες επιφάνειες, οι οποίες μερικές φορές εντοπίζουν μακρές ομαλές καμπύλες, άλλες φορές τελειώνουν στις άκρες, περιγράφοντας ένα ισχυρό μηχάνημα που διαπερνά ένα μονοπάτι ανάμεσα στην βαρυτική έλξη μιας μαύρης τρύπας και την έλξη της φωτεινότητας ενός νεογέννητου αστεριού. Εάν ο ήχος του Lewis Fautzi μπορούσε να βρει υλική υπόσταση, θα φαινόταν κάπως έτσι

Ο Lewis Fautzi εμφανίστηκε σαν μετεωρίτης στην παγκόσμια Techno σκηνή, όπως ένα βλήμα που εκτοξεύτηκε στο διάστημα με την ταχύτητα του φωτός. Το 2013, το ίδιο έτος με την πρώτη αξιοσημείωτη κυκλοφορία του στην πατρίδα του, την Πορτογαλία (από την αρχή έκανε κυκλοφορίες σε πολύ ποιοτικά labels) ο Fautzi ξεκίνησε μια σειρά κυκλοφοριών σε ένα κλασσικό label στην ιστορία της techno, το Soma των Slam.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2014, ήρθε η ώρα για το 1ο άλμπουμ του επίσης στη Soma Records, ένα καλλιτεχνικό βήμα που πολλοί από τους Τechno καλλιτέχνες φοβούνται να πάρουν. Το όνομα αυτού "The Gare Album" (το όνομά του από τη λέσχη του Πόρτο που χρησίμευσε ως δημιουργική ώθηση και πλατφόρμα εκτόξευσης για την καριέρα του ).

Μέχρι το 2015, ο Lewis έχει στο ενεργητικό του, 2 EP's στην Figure του Len Faki, άλλα 2 EPs στην Pole Group του Oscar Mulero (ένα EP με original κομμάτια, πάνω στα οποία έκαναν remixes οι Exium και Kwartz και ένα κομμάτι εξ αυτών μπήκε στη συλλογή Unknown Landscapes vol.2), ένα ακόμα EP στην Warm-Up (όπου ο Mulero που φροντίζει για 2 remixes) και μια συνεργασία με τον P?r Grindvik στην δική του Faut Section, την ίδια εταιρία που θα κυκλοφορήσει ένα ΕΡ ο Oscar Mulero με 2 remixes του Lewis Fautzi. Στην συνέχεια κυκλοφόρησε ένα δεύτερο άλμπουμ στη Soma, το "Space Exploration", ένα έργο, τόσο προσωπικό και ιδιαίτερο ώστε να αισθάνεται “εξωγήινος”.

Στο "Space Exploration” εμφανίζει την ακαταμάχητη δίψα του για μουσική γνώση και εξερεύνηση, διευρύνοντας τους ορίζοντές του προς πιο ambient και πειραματικές μορφές ήχου .Επίσης παρέχει Techno εμπειρίες, είτε ως DJ είτε ως live act, σε dancefloors όπως το Tresor, το Gare Porto, το Lux Fr?gil και το “Final Frontier", Berghain, μεταξύ πολλών άλλων αξιοσημείωτων χώρων.

Όλα αυτά τα γεγονότα μας οδηγούν σχεδόν να ξεχνάμε ότι ο Lu?s Gon?alves (το πραγματικό του όνομα), από τη μικρή πόλη της Barcelos, είναι ακόμα στα πρώτα 20 του χρόνια. Μας προκαλεί να ρωτήσουμε "από πού προέρχεται όλος αυτός ο κόσμος της μουσικής;". Πιθανότατα οφείλεται στα βιώματα και τη μουσική Techno παιδεία του.

O Lewis παράγει μόνος του τη μουσική του, αλλά επίσης μελετά και απορροφά τη μορφή της σε όλες τις προοπτικές της, λαμβάνοντας ένα οπλοστάσιο ιδεών και εννοιών σε έναν ήχο που, ενώ τηρεί τις βασικές αρχές, καταλήγει ως κάτι πολύ δικό του, ελκυστικό για ακροατές από διάφορες προοπτικές της Techno. Υπάρχουν στοιχεία από τους κοσμικούς ήχους του Mills, τις υπόγειες ηχώ του Βερολίνου, τους βρετανικούς industrial ήχους και τo ιδιόμορφο groove της ισπανικής σκηνής, αλλά όλα έχουν μια καθοριστική σφραγίδα του Lewis Fautzi.

Ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια μετράει ένας παραγωγός Τechno, ξέρει ότι κάνει κάτι πολύ σωστό όταν, ακόμα νωρίς στην καριέρα του, ο Jeff Mills παίζει πολλές παραγωγές του στα sets του. Είναι η οριστική σφραγίδα της έγκρισης για την δουλειά του, έχοντας όμως και την αίσθηση της ευθύνης. Το αυξανόμενο εύρος του οράματός του και η ωριμότητα του προϊόντος του, και η αναγνώριση των συναδέλφων του, το αποδεικνύουν. Οι εξερευνήσεις του Lewis Fautzi μόλις ξεκίνησαν. Πού θα μας πάει στη συνέχεια;

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

#JobDay Δήμου Παύλου Μελά

Cityλάιφ Χτες
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ26/04

Vinyl Market

Cityλάιφ Προχτές
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 26/04 έως 28/04

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Θέατρο+Χορός 19.04.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515

In‑Edit Countdown

Σινεμά 16.04.2024
ΣΙΝΕΜΑ ΒΑΚΟΥΡΑαπό 17/04 έως 27/046

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Urban 09.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04

Porto Carras Pro‑Am Aegean Mini Tour στις 14‑18 Μαΐου 2024

Cityλάιφ 03.04.2024
Η απόλυτη εμπειρία γκολφ έρχεται στη Χαλκιδική