LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς η Ναταλία Λιονάκη εγκατέλειψε τα εγκόσμια και χειροτονήθηκε μοναχή

Βίντεο και φωτογραφίες από τη διαδικασία

Δημοσίευση 12/10/2017 | 08:51

Πώς η Ναταλία Λιονάκη εγκατέλειψε τα εγκόσμια και χειροτονήθηκε μοναχή

Η Ναταλία Λιονάκη, το όμορφο και ταλαντούχο εκείνο κορίτσι που πρωταγωνίστησε στην ελληνική τηλεόραση στις αρχές του 2000, κατάφερε να πραγματοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό της και να ακολουθήσει και επίσημα το δρόμο του Χριστού.

Αμίλητη και ταπεινή, μάζεψε τα μακριά μαλλιά της κότσο, έβαλε το ζωστικό και το πολυσταύρι και εκάρη μοναχή με το όνομα Φεβρωνία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στην Κένυα. Η διαδικασία της μοναχικής «κουράς» έγινε από τον κρητικής καταγωγής Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄και τον πρωτοσύγκελο Aθανάσιο στο Κισούμου της δυτικής Κένυας, τον Αύγουστο που μας πέρασε.
Ήταν Σεπτέμβριος του 2009, όταν έγινε γνωστό πως η κοκκινομάλλα πρωταγωνίστρια του σήριαλ του Mega «Φιλοδοξίες», παράτησε τα εγκόσμια για να μονάσει σε μοναστήρι στις Μοίρες του Ηρακλείου Κρήτης.Το θέμα απασχόλησε για καιρό τηλεοπτικές εκπομπές και περιοδικά και πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν η μητέρα της κατήγγειλε δημόσια τον ηγούμενο Απόστολο, επικεφαλής της μονής, για προσηλυτισμό και οικονομική εκμετάλλευση της κόρης της.

Ο ίδιος ο ηγούμενος είχε μιλήσει για όσα ακούγονται και για την απόφαση της ηθοποιού. Όπως ισχυρίστηκε γνώρισε τη Ναταλία όταν πήγε μαζί με συναδέλφους της να προσκυνήσουν σε ένα μοναστήρι που ήταν ηγούμενος στο παρελθόν.

«Η Ναταλία επέλεξε να μπει στο μοναστήρι, επειδή γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού. Δεν ήταν απελπισμένη, ούτε είχε ψυχολογικά προβλήματα, όπως λένε. Ο κόσμος του θεάματος και της ηθοποιίας δεν την εξέφραζε». Οσο για τους ισχυρισμούς της μητέρας πρί οικονομικής εκμετάλευσης, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχει προσφέρει ούτε ένα ευρώ στη μονή. Ούτε ανάληψη χρημάτων έκανε, ούτε πήρε από το σπίτι της αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ, όπως ελέχθη». Αναφερόμενος δε στην καθημερινότητα της Ναταλίας στο μοναστήρι, είχε δηλώσει πως ήταν πολύ ήρεμη και χαρούμενη.

Σημείωνε μάλιστα πως η Ναταλία είχε χαρίσει όλη τη λαμπερή γκαρνταρόμπα της και τα υπόλοιπα υπάρχοντά της σε φίλες της και είχε κρατήσει μόνο τα βιβλία της, τα οποία πρόσφερε στη βιβλιοθήκη της μονής.

Μάλιστα,είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, πως τη συγκεκριμένη μονή επέλεγαν γυναίκες υψηλού μορφωτικού επιπέδου και καλλιέργειας, όπως η Ναταλία και σε αρκετούς φαινόταν περίεργο το γεγονός πως ο πατέρας Απόστολος ήταν ηγούμενος σε μοναστήρι θηλέων.

Στις αρχές του 2010 και μετά από μια σοβαρή περιπέτειας της μητέρας της, με την υγεία της, η ηθοποιός επέστρεψε στο πατρικό της σπίτι στο Παγκράτι.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso η Ναταλία ασχολούνταν με τα κεντήματα προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην.

«Η σημερινή Ναταλία Λιονάκη δεν έχει καμία σχέση με την ηθοποιό με τα κατακόκκινα μαλλιά, την οποία γνωρίσαμε μέσα από δημοφιλείς σειρές. Οταν την πρωτοείδαμε, νομίσαμε αρχικά πως πρόκειται για κάποια καλόγρια, αφού είναι ντυμένη στα μαύρα με μακριά φούστα και μανίκια, αλλά χωρίς μαντίλι στο κεφάλι. Μετά καταλάβαμε πως ήταν η γνωστή ηθοποιός. Ερχεται εδώ γιατί έχει βρει τα κατάλληλα μηχανήματα που τυπώνουν -πάνω σε καμβά- διάφορα σχέδια για κέντημα. Είναι πολύ διακριτική και λιγομίλητη. Κάνει αθόρυβα τη δουλειά της και φεύγει. Δεν θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της», είχε δηλώσει στην «Espresso» άτομο που την έχει συναντήσει δυο- τρεις φορές στο συγκεκριμένο κατάστημα κεντημάτων της Αγίας Παρασκευής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαλασμός on air ‑ Δανάη Μπάρκα για Δημήτρη Παπανώτα

Media 19.04.2024
«Με ένα απλό γκουγκλάρισμα μπορείς να δεις ποιον επιλέγεις»

Η πρώτη αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά την είδηση για το «διαζύγιο» με το MEGA

Tabloid 19.04.2024
Η αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το MEGA θεωρείται δεδομένη με την παρουσιάστρια να μιλά για πρώτη φορά στις κάμερες

Δημήτρης Παπανώτας κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Με έφαγαν, μου έσκαβαν τον λάκκο, καλή χώνεψη»

Tabloid 19.04.2024
Ο Δημήτρης Παπανώτας, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον διαγράψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε δημόσια

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Έλλη Στάη: «Έπαθα σοκ με την ηλικία της»

Tabloid 19.04.2024
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχολιάσε την τελευταία συνέντευξη της Έλλης Στάη

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Δημήτρη Παπανώτα: «Βρέθηκε εκτός με συνοπτικές διαδικασίες»

Media 19.04.2024
Η τοποθέτηση της παρουσιάστριας για τη διαγραφή του δημοσιογράφου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Χριστίνα Μπόμπα: Φωτογραφήθηκε χωρίς μαγιό σε παραλία

Tabloid 19.04.2024
Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram

Το 90s ζευγάρι που ήταν μαζί 7 χρόνια και η σχέση τους έληξε άδοξα λόγω ενός εθισμού

Προσφορές 19.04.2024
Ήταν και οι δυο στα πιο όμορφα χρόνια τους, η καριέρα τους άνθιζε

Celebrities που γύρισαν την πλάτη τους στη δόξα και τώρα κάνουν κανονικές δουλειές

Προσφορές 19.04.2024
Εξαφανίστηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας

Κώστας Φραγκολιάς: Η οργισμένη ανάρτηση για τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα

Tabloid Χτες
Η ανάρτηση που έκανε ο συνεργάτης του Δημήτρη Παπανώτα

Μιχάλης Ρακιντζής: Πετούσα ελικόπτερο χωρίς δίπλωμα – Το έχω παρκάρει μέχρι και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Tabloid Χτες
«Τα είχες όλα μπροστά σου. Δεν είναι αεροπλάνο, που πηγαίνεις στα 10.000 πόδια»

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο