E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι γκούγκλαρε ο Σάκης Τανιμανίδης και του άλλαξε τη ζωή

Η αναζήτηση που του άνοιξε τα φτερά

Δημοσίευση 12/9/2017 | 16:43

Τι γκούγκλαρε ο Σάκης Τανιμανίδης και του άλλαξε τη ζωή

To μεσαίο παιδί της οικογένειας Τανιμανίδη, ο Σάκης, είχε από μικρός έφεση στα θετικά μαθήματα κι έτσι όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσει τι θα σπουδάσει, το Πολυτεχνείο φάνηκε μια σωστή κατεύθυνση. Δεν ήταν το όνειρό του. «Ο λόγος που διάλεξα τη συγκεκριμένη σχολή είναι ο ίδιος που το 90% των παιδιών στην Ελλάδα σπουδάζουν κάτι που δεν είναι σίγουρα ότι θα ακολουθήσουν, αφού καλούνται από τα 14 τους να αποφασίσουν τι θα κάνουν στη ζωή τους, επιλέγοντας σε ποιο φροντιστήριο θετικής ή θεωρητικής κατεύθυνσης θα πάνε. Είναι ένα λάθος εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο χρειάζεται βελτίωση», λέει στo People.

Έτσι, πέρασε πρώτα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά ξαναέδωσε και πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Όπως λέει ο ίδιος για τη σχολή του, «Από το δεύτερο χρόνο συνειδητοποίησα ότι δεν είναι αυτό που ήθελα να κάνω στη ζωή μου, αλλά επειδή η σχολή Τοπογράφων-Μηχανικών είναι δυνατή σχολή, ήταν πρόκληση για μένα να την τελειώσω και ήθελα να πάρω τις βάσεις που δίνει σε κάποιον το Πολυτεχνείο. Και τελείωσα, η αλήθεια είναι, χωρίς να πηγαίνω συχνά. Τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα έχουν τη μαγική ικανότητα… να σου αφαιρούν το ενδιαφέρον για μάθηση μετά το λύκειο και να αυξάνουν την επιθυμία για φραπέ! Αυτό το πετυχαίνουν με τη δημοσιοϋπαλληλική προσέγγιση των μαθημάτων, τις παπικού στιλ καθηγητικές έδρες και την παντελή έλλειψη σύνδεσης με την αγορά εργασίας!».

Ήδη είχε αποφασίσει πως αυτό που θέλει να κάνει στη ζωή του είναι να ασχοληθεί με επιχειρήσεις, έτσι ένα βράδυ googlαρε στον υπολογιστή του «Το καλύτερο πανεπιστήμιο για MBA στην επιχειρηματικότητα». «Μου έβγαλε πρώτο ένα πανεπιστήμιο που δεν είχα ξανακούσει, το Babson. Ήταν το Νο1 στον κόσμο στην επιχειρηματικότητα, αλλά και ένα πανεπιστήμιο που είναι αρκετά δύσκολο να σε δεχτεί». Το έψαξε, έδωσε τις εξετάσεις που έπρεπε, αρίστευσε και έτσι λίγο καιρό μετά ετοίμασε τις βαλίτσες του για Βοστόνη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς είναι να δουλεύεις για έναν διάσημο

Celebrity Stories 26.04.2024
Οι αφανείς ήρωες της showbiz, οι βοηθοί των διασημοτήτων

Το πιο «κουλό» ζευγάρι των 00s ήταν σίγουρα αυτό ‑ Αυτός ένιωθε πάθος, αυτή το αρνείται κατηγορηματικά

Celebrity Stories 26.04.2024
Ένα απόσπασμα από τη βιογραφία ενός διάσημου μουσικού που αποκαλύπτει τη σχέση

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

TV Buzz Χτες
«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Λάουρα Σέλια Βαλκ: Η Ολλανδέζα καλλονή που ξετρέλανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ

Tabloid Χτες
Η Λάουρα Σέλια Βαλκ είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Αγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή και μένει μαζί του στη Μαδρίτη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media Χτες
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid Χτες
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε