LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όλα τα τα εντυπωσιακά ρεκόρ του φαινομένου «Despacito»

Το πρώτο βίντεο που ξεπέρασε τις 3 δισ. προβολές στο YouTube

Δημοσίευση 8/8/2017 | 00:19

Όλα τα τα εντυπωσιακά ρεκόρ του φαινομένου «Despacito»

Το φαινόμενο που λέγεται «Despacito» έχει βαλθεί να σπάσει κάθε ρεκόρ. Το βίντεο κλιπ του Luis Fonsi με την συμμετοχή του Daddy Yankee, δεν είναι απλά ένα ακόμα φαινόμενο αλλά μοιάζει να έχει βάλει στοίχημα να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τραγούδι – φαινόμενο που έκανε πάταγο, όπως αυτό.

Πριν λίγο καιρό έγινε το βίντεο με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του YouTube. Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Έγινε επίσης το πρώτο βίντεο που ξεπέρασε τις 3 δις. προβολές και το βίντεο με τα περισσότερα likes στην ιστορία της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Μέχρι πρότινος, το ρεκόρ προβολών το κατείχε ο Wiz Khalifa ( που κατάφερε κι αυτό να ξεπεράσει τα 3 δις. προβολές μετά το «Despacito») με το τραγούδι «See you again». Το τραγούδι του τραγουδιστή από την Βόρεια Ντακότα, είχε καταφέρει να αφήσει πίσω του ένα άλλο φαινόμενο από την Νότια Κορέα, το «Gangnam Style».

Όπως ανακοίνωσε το YouTube, το «Despacito» μέσα σε μόλις 204 ημέρες κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Wiz Khalifa και να γίνει το πρώτο βίντεο στην ιστορία που ξεπέρασε τις 3 δις. προβολές (πλέον κατά 60 εκατ. προβολές!)

Όμως το «Despacito» έχει κι άλλα εντυπωσιακά ρεκόρ να επιδείξει. Έφτασε τις 2,5 δις. προβολές νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο βίντεο, έχοντας τις περισσότερες προβολές στο YouTube για το 2017 σε περισσότερες από 40 χώρες. Ο μέσος όρος των καθημερινών προβολών του είναι 14,5 εκατομμύρια, έχοντας φτάσει και τις 25 εκατομμύρια προβολές μέσα σε μια ημέρα.

Επίσης έχει καταφέρει να έχει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές σε 99 χώρες! Πρώτο είναι το Μεξικό με 376 εκατ. και ακολουθούν, η Βραζιλία με 213 εκατ., οι ΗΠΑ με 183 εκατ., η Ιταλία με 142 εκατ. και η Γαλλία με 80 εκατ. Και τα νούμερα αυτά αυξάνονται κάθε ώρα που περνάει.

Το «Despacito» βέβαια φαίνεται πως δεν βοήθησε μόνο τον εαυτό του αλλά και γενικότερα την Latin μουσική. Μέσα στο 2017, οι Latin καλλιτέχνες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 30% τον top 100 καλλιτεχνών στο YouTube. Μάλιστα η Latin μουσική φαίνεται να εκτοξεύεται παγκοσμίως έχοντας ραγδαία αύξηση στις προβολές σε διάφορες χώρες. Στην Ινδονησία η αύξηση από το 2016 έχει φτάσει στο 430%, ενώ στο Ισραήλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεπεράσει το 200%!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Προχτές
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Προχτές
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!