E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καθυστέρησε να κάνει check out και ο ιδιοκτήτης την πέταξε από την σκάλα

Είχε νοικιάσει ένα δωμάτιο μέσω Airbnb στο Amsterdam

Δημοσίευση 11/7/2017 | 13:31

Καθυστέρησε να κάνει check out και ο ιδιοκτήτης την πέταξε από την σκάλα

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και καταγράφει τη σοκαριστική στιγμή που ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος στο Άμστερνταμ, το οποίο ενοικίαζε μέσω Airbnb, σπρώχνει με τη βία μια γυναίκα στις σκάλες με αποτέλεσμα η ίδια να πέφτει σε αυτές και να τραυματίζεται. Το βίντεο δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram η Zanele Muholi, φωτογράφος από την Ν. Αφρική, εξηγώντας τα όσα ακριβώς συνέβησαν στην φίλη της.

Σύμφωνα με την ίδια, ο ιδιοκτήτης εξοργίστηκε επειδή με την παρέα της καθυστέρησαν να κάνουν check out για «λίγα λεπτά», αν και κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως αυτός τους είχε ζητήσει να φύγουν στις 11 το πρωί και ώρα 1 βρίσκονταν ακόμη εκεί.

Στο βίντεο φαίνεται ο άντρας να φωνάζει «έξω, έξω» ενώ παράλληλα πετά τις βαλίτσες και τα ρούχα της παρέας της Zanele έξω από το διαμέρισμα και κάτω από τις σκάλες.

Ταυτόχρονα δύο κοπέλες ακούγονται που του ζητούν να μην ψάχνει και αγγίζει τα πράγματά τους. Κάπου εκεί, κι ενώ συνεχίζει να φωνάζει «έξω» μιλώντας στα ολλανδικά, ο άντρας φαίνεται να σπρώχνει μία από τις γυναίκες που πέφτει από τις σκάλες. Αμέσως μετά ακούγεται ο ίδιος να λέει «γαμώτο» πάλι στα ολλανδικά ενώ οι υπόλοιποι φωνάζουν τρομοκρατημένοι μετά από αυτό που συνέβη.

2017.07.08: Amsterdam. One of my friends/ Inkanyiso crew members was pushed downstairs by the Airbnb owner where we stayed. He threw their belongings out ... for few mins late checkout. She collapsed and ended up in hospital. She suffered internal injuries and bruises. Am so angry with this I couldn't even sleep. This is racism and can't be justified... violence on black bodies as you can see in this video. #racism #evidence #visualactivism #Amsterdam 😭😭😭😭😭😭😰... #lessthan24hours ago ... a young black female pushed and hurt by a white male who screamed in a Dutch language. #genderbasedviolence ... 📹 by #LeratoDumse @dumselerato of @dulovemedia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zanele Muholi (@muholizanele) στις

Στα πλάνα η γυναίκα φαίνεται να χτυπά με το κεφάλι και το πρόσωπο στον τοίχο, καταλήγοντας στο δάπεδο, όπου παραμένει ακίνητη. Η γυναίκα που έπεσε από τις σκάλες ονομάζεται Siba Nkumbi και κατάγεται επίσης από την Ν. Αφρική, όπως η Zanele και είναι φίλη της φωτογράφου, που αυτήν την περίοδο εκθέτει τη δουλειά της στο Stedelijk Museum του Άμστερνταμ. Η Zanele υποστηρίζει πως το περιστατικό είχε ρατσιστικό κίνητρο. «Η φίλη μου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έχει εσωτερικά τραύματα και μελανιές. Είμαι τόσο θυμωμένη που δεν μπορούσα καν να κοιμηθώ. Αυτό είναι ρατσισμός και δεν δικαιολογείται... είναι βία εναντία σε μαύρους, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο», σχολίασε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της στο Instagram.

Από την πλευρά του, ο David King, διευθυντής της Airbnb, ανέφερε σχετικά με το συμβάν πως προσπαθούν να εντοπίσουν τους συγκεκριμένους πελάτες και πως «τέτοια αποτρόπαια συμπεριφορά είναι αντίθετη με όλα όσα πρεσβεύει η Airbnb». «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ακόμη και να αποκλείσουμε άτομα για μια ζωή από την πλατφόρμα μας, ενώ θα κινηθούμε επίσης νομικά. Κανείς ποτέ δεν θα έπρεπε να τυγχάνει τέτοιας συμπεριφοράς και αυτό δεν θα το ανεχθούμε», σχολίασε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα τραύματα της γυναίκας ευτυχώς δεν ήταν σοβαρά και αργότερα βγήκε από το νοσοκομείο, ενώ ο άντρας συνελήφθη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

TV Buzz 25.04.2024
«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Λάουρα Σέλια Βαλκ: Η Ολλανδέζα καλλονή που ξετρέλανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ

Tabloid 25.04.2024
Η Λάουρα Σέλια Βαλκ είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Αγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή και μένει μαζί του στη Μαδρίτη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media 25.04.2024
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid 25.04.2024
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται: Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο του

Tabloid 25.04.2024
Η εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε πού θα γίνει ο γάμος

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό»

Tabloid 25.04.2024
Ο γνωστός σχεδιαστής σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Η εντυπωσιακή εμφάνισή της σε πασαρέλα ‑ Δείτε το βίντεο

Tabloid 25.04.2024
Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με ένα εξώπλατο λευκό φόρεμα, με πολλά σκισίματα