E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το εσωτερικό του πυρηνικού καταφύγιου που είχε μετατραπεί σε εργοστάσιο κάνναβης

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί

Δημοσίευση 16/6/2017 | 00:17

Το εσωτερικό του πυρηνικού καταφύγιου που είχε μετατραπεί σε εργοστάσιο κάνναβης

Στην Αγγλία, στην περιοχή του Γουιλτσάιρ, η αστυνομία ξεσκέπασε μια υπόθεση που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, λόγω της έκτασης αλλά και του τρόπου που είχε στηθεί. Ένα πρώην πυρηνικό καταφύγιο, το οποίο είχε κατασκευαστεί για να «κρύψει» αξιωματούχους της κυβέρνησης σε περίπτωση πυρηνικής απειλής, είχε μετατραπεί σε εργοστάσιο... κάνναβης, που φιλοξενούσε περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια.

Μόλις οι αρχές, μπήκαν στον «τόπο του εγκλήματος», ένα σοκ το έπαθαν. Εκτός από τα 4.000 δέντρα, κάθε δωμάτιο από τα 20 του πυρηνικού καταφυγίου είχε μετατραπεί σε αίθουσα παραγωγής κάνναβης, που θα βοηθούσε στην όσο μεγαλύτερη «χονδρική» πώλησή της.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 45χρονο Martin Fillery, τον 27χρονο Plamen Nguyen και τον 30χρονο Ross Winter, οι οποίοι δεν μπορούσαν παρά να δηλώσουν ένοχοι για την κατηγορία παράνομης παραγωγής ναρκωτικών class B.

Η επιχείρηση ήταν τεράστια. Εκτός από τα χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης, οι αρχές ανακάλυψαν πως οι τρείς άντρες είχαν στήσει το... σπίτι τους μέσα στο πυρηνικό καταφύγιο, τοποθετώντας κρεβάτια, τηλεόραση και όλα όσα χρειάζονται για να κάνουν την υπόγεια διαβίωσή τους πιο ευχάριστη. Επίσης, είχαν καταφέρει να κλέψουν ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε να ηλεκτροδοτείται η «επιχείρησή» τους.

Ο αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα Simon Pope, πιστεύει πως η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην περιοχή, αν όχι στην χώρα». Αυτή ήταν μια τεράστια ανακάλυψη για την τοπική αστυνομία. Είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο κάνναβης που έχει βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο Pope και πρόσθεσε: «Η απομονωμένη και ασφαλής τοποθεσία της παράνομης επιχείρησης, έκανε την σύλληψη αρκετά δύσκολη. Παρόλ’ αυτά ήταν μια έξυπνη παγίδα που στήσαμε με έναν σύνδεσμό τους, που τους έδωσε παράνομο ρεύμα». Ο ηλεκτρικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν στις εγκαταστάσεις κοστίζει περισσότερες από 140.000 λίρες.

Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών στην Βρετανία, παρά αυτή την επιτυχία της αστυνομίας, τίθεται υπό συζήτηση, καθώς η πρόοδος τα τελευταία χρόνια είναι μηδαμινή. Η συζήτηση τελευταία έχει ανάψει, λόγω του ότι πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έδειξαν κάποια οφέλη της μαριχουάνας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς είναι να δουλεύεις για έναν διάσημο

Celebrity Stories 26.04.2024
Οι αφανείς ήρωες της showbiz, οι βοηθοί των διασημοτήτων

Το πιο «κουλό» ζευγάρι των 00s ήταν σίγουρα αυτό ‑ Αυτός ένιωθε πάθος, αυτή το αρνείται κατηγορηματικά

Celebrity Stories 26.04.2024
Ένα απόσπασμα από τη βιογραφία ενός διάσημου μουσικού που αποκαλύπτει τη σχέση

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

TV Buzz Χτες
«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Λάουρα Σέλια Βαλκ: Η Ολλανδέζα καλλονή που ξετρέλανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ

Tabloid Χτες
Η Λάουρα Σέλια Βαλκ είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Αγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή και μένει μαζί του στη Μαδρίτη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media Χτες
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid Χτες
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε