E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια ζυθοποιία παρασκευάζει μπίρα από... όpχεις φάλαινας;

Kι όμως

Δημοσίευση 1/2/2015 | 00:00

Ποια ζυθοποιία παρασκευάζει μπίρα από... όpχεις φάλαινας;

Έχουμε δει πολλά παράξενα όσον αφορά την μπίρα, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με την είδηση που μας φέρνει μια ισλανδική ζυθοποιία, η οποία παράγει μπίρα από... γεννητικά όpγανα φάλαινας!

Είτε το πιστεύουμε είτε όχι, η μπίρα αυτή περιέχει συστατικά από καπνιστούς όpχεις φάλαινας, οι οποίοι καπνίζονται μέσα στα κόπρανα προβάτων. Το όνομα της εταιρείας παραγωγής αυτού του ποτού είναι Steðj, ενώ η ειδική ποικιλία της μπίρας λέγεται Hvalur 2 και περιέχει 5,2% αλκοόλ. Η ιδέα για την παρασκευή της Hvalur 2 προέκυψε από το φεστιβάλ Thorrablot, που γίνεται κάθε χειμώνα στη χώρα και το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σε αυτό το φεστιβάλ καταναλώνονται θαλασσινά, όπως κρέας καρχαρία, λίπος φάλαινας κλπ.

Όπως δήλωσε ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες της ζυθοποιίας, ο Dagbjartur Arilíusson, θεώρησαν πως η ιδέα για μια τέτοια μπίρα θα ταίριαζε απόλυτα σε αυτήν την ετήσια γιορτή. Όμως η Hvlaur 2 είναι η δεύτερη μπίρα που παρασκευάζεται από συστατικά φάλαινας, καθώς πέρυσι η ίδια εταιρεία είχε κυκλοφορήσει μια μπίρα από κρέας φάλαινας, με το όνομα Hvalur, η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα με το υγειονομικό και έτσι φέτος η Hvlaur 2 πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πωληθεί.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας πάντως, αυτή η μπύρα είναι αρκετά υγιεινή, καθώς το κρέας της φάλαινας είναι χαμηλό σε λιπαρά και κατάλληλη για τους «αληθινούς Βίκινγκς». Βέβαια, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων φαίνεται πως δεν έχουν πάρει εξίσου θετικά το θέμα, καθώς οι πτεροφάλαινες είναι ένα από τα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Τον περασμένο χρόνο η οργάνωση Whale and Dolphin Conservation (WDC) διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κυκλοφορία της συγκεκριμένη μπίρας, λέγοντας ότι στοιχίζει τη ζωή σε ένα από τα πιο θαυμαστά ζώα της θάλασσας.

Ο Arilíusson, από την άλλη, υπερασπίζεται τα προϊόντα της εταιρείας του, λέγοντας πως δεν υπάρχει τίποτα ανήθικο στην παρασκευή τους, μιας και η Ισλανδία επιτρέπει το κυνήγι της φάλαινας. Σύμφωνα με σχετικές  μελέτες πάντως, οι πτεροφάλαινες στον Βόρειο Ατλαντικό δεν αντιμετωπίζουν το ρίσκο της εξαφάνισης. Μάλιστα, ο Arilíusson υποστηρίζει ότι στη χώρα του οι άνθρωποι από πάντα τρέφονταν με όλες τις πιθανές τροφές και πως το μόνο που θέλει η ζυθοποιία είναι να δημιουργήσει μια πραγματική ατμόσφαιρα για το φεστιβάλ που έρχεται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε ποιες χώρες υπάρχουν οι περισσότεροι φαλακροί

Παράξενα 25.04.2024
Η θέση της Ελλάδας σε αυτή τη περίεργη έρευνα

Γιάννης Πουλόπουλος: «Ο Alpha έστειλε στη Eurovision τη Βίκυ Χαντζή αντί για μένα, μην πω γιατί»

Media Χτες
«Γελάει ο κόσμος. Με χρυσοπλήρωσαν τα διπλά λεφτά για να με φέρουν από το MEGA για τη Eurovision και τελικά έστειλαν εκείνην»

Ο Kρητικός κομμωτής που έγινε viral: Σχεδίασε τον Μυστικό Δείπνο σε… μούσι

Social Χτες
Σχεδίασε σε μούσι τους μαθητές και τον Ιησού στον Μυστικό Δείπνο.

Έλλη Κοκκίνου: Αυτή την αισθητική επέμβαση έκανε και το παραδέχθηκε!

Tabloid Χτες
Η Έλλη Κοκκίνου στα 54 της χρόνια αποκάλυψε την αισθητική επέμβαση που έκανε

Φαίη Σκορδά ‑ Μάρτζυ Λαζάρου: Αρπάχτηκαν στον αέρα του ΣΚΑΪ: «Είναι ακραίο να λες αυτό το πράγμα»

TV Buzz Χτες
«Έχω κάνει πάνελ στον Μένιο Φουρθιώτη! Δεν είναι αστείο να το λες αυτό;»

Βαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά ‑ «Καλό ταξίδι ... Σ΄αγαπώ»

Social Χτες
Δείτε την ανάρτηση του μοντέλου

«Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά» – Αρνητές της ... σκόνης Πετράκος και Παπαθωμά

Social Χτες
Οι αναρτήσεις για το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης