E-Daily

Το χωριό που ζούνε μόνο παιδεραστές

Το χωριό που όλοι του οι κάτοικοι έχουν καταδικαστεί

17/1/2018 | 14:44

Miracle Village, αυτό είναι το όνομα ενός μικρού χωριού στη περιοχή της Φλόριδα. Εκεί μένουν 100 άνδρες και οι συγγενείς τους, πρώην καταδικασμένοι με τη κατηγορία της παιδεραστίας. Όλοι τους, και οι 100, έχουν καταδικασθεί, μερικοί έχουν εκτίσει και μερικά χρόνια στη φυλακή, να ζούνε μακριά από οργανωμένες περιοχές, με κόσμο.

Αυτή η περίεργη ποινή δοκιμάστηκε πειραματικά, και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με αυστηρούς περιορισμούς. Σε περίπτωση που κάποιος, από τους κατοίκους πλησιάσει σε απόσταση κάτω των 800 μέτρων, περιοχή όπου υπάρχουν ανήλικοι, η ποινή τους γίνεται ισόβια.

Στο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε από το BBC, ακούγονται για πρώτη φορά ιστορίες κατοίκων του χωριού. Ο Chris Dawson καταδικάστηκε στα 18 του επειδή έκανε σεξ με την 14χρονη τότε φιλενάδα του. «Είχαμε σχέση τρεις μήνες. Μου είπε ψέματα για την ηλικία της και είχε ψεύτικη ταυτότητα. Δεν είχα ιδέα ότι ήταν 14, όπως και κανείς από τους φίλους της. Παλιά έπαιζα ντραμς σε συγκρότημα, είχα φίλους. Εξαιτίας μιας ανοησίας η ζωή μου καταστράφηκε», είπε ο Dawson στη δημοσιογράφο.

Περιστατικά βίας ή επιθεσέων για εκδίκηση, δεν έχουν καταγραφεί, αλλά τα θύματα ζητούν την επιστροφή τους στη φυλακή, κάθως νιώθουν ότι ο νόμος έχει πολλά κενά, ως προς τη κακοποίηση των ανηλίκων.