LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ανεξερεύνητη χώρα της Ασίας που είναι σαν πίνακας ζωγραφικής

To μόνο μέρος στον κόσμο που μπορείς να πετύχεις Βορειοκορεάτες εκτός χώρας

Δημοσίευση 11/1/2018 | 00:36

Η ανεξερεύνητη χώρα της Ασίας που είναι σαν πίνακας ζωγραφικής

Το Κιργιστάν (Кыргызстан), μπορεί να μην ακούγεται στους hot προορισμούς των ταξιδευτών όμως είναι μία χώρα με απαράμιλλη ομορφιά. Η χώρα που βρίσκεται στην κεντρική Ασία και περικλείεται από την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν έχει μαγικά τοπία.

Το Κιργιστάν, ήταν, προεπαναστατικά, μια πάμφτωχη, κυρίως κτηνοτροφική χώρα ενώ τα αστικά της κέντρα ήταν υπανάπτυκτα. Στην πρωτεύουσα υπήρχαν ελάχιστα σχολεία, και 5 γιατροί το 1915 ενώ με το πέρασμα των χρόνων η κατάσταση βελτιώθηκε, παραμένει όμως ένας σοβιετικός τόπος που θυμίζει παρελθόν.

Το πιο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο στο Κιργιστάν είναι το Kashk-Suu Ski Resort. 

Το εθνικό πάρκο Ala Archa, 40 χλμ. από την πόλη Μπισκέκ,  αποτελεί δημοφιλή προορισμό για πεζοπορία, ορειβασία και σκι. 

Επίσης είναι το μόνο μέρος στον κόσμο που μπορείς να πετύχεις Βορειοκορεάτες εκτός της χώρας τους μιας και χιλιάδες από αυτούς μπόρεσαν να περάσουν τα σύνορα και να εγκατασταθούν εκεί. Επίσης είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη στα οποία μπορούν να μπουν χωρίς visa.

Το καλό είναι πως οι τιμές στα ξενοδοχεία αλλά και γενικότερα, είναι πολύ φτηνές για όλους τους Ευρωπαίους. Δεν είναι πάντως μια ασφαλής χώρα για τουρισμό, παρόλο που τα τοπία της είναι συγκλονιστικά και η αρχιτεκτονική της τρομερά ενδιαφέρουσα!