LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Νέος Διαγωνισμός: Τα ωραιότερα ελληνικά σουβενίρ από plexiglass

Plexiartshop: Mπρελόκ, σουβέρ και άλλα υπέροχα σχέδια, made in Greece

Δημοσίευση 26/9/2017 | 15:45

Νέος Διαγωνισμός: Τα ωραιότερα ελληνικά σουβενίρ από plexiglass

Από το 2009, ο Πασχάλης Τηλελής, δημιούργησε το Plexiartshop, δίνοντας άλλη αίγλη στον κλάδο του ελληνικού σουβενίρ. Έτσι πήραν μορφή υπέροχα αντικείμενα που μας δείχνουν το νέο πρόσωπο του greek design. 

Έκτοτε, το Plexiartshop προμηθεύει με πανέμορφα αντικείμενα όλα τα πωλητήρια εθνικών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, το δίκτυο μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, το Αττικό ζωολογικό πάρκο, το Παναθηναϊκό στάδιο, το μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά και το πωλητήριο του Μουσείου Ακρόπολης και εμείς ανυπομονούμε κάθε χρονιά για τα νέα σχέδια!

Ταιριάζετε κλασικά παραδοσιακά σχέδια με νέες τεχνικές και υλικά όπως το πλεξιγκας με σχέδια που έχουν εμπνευση κ αναφορά στην αρχαία Ελλάδα! Πώς εμπνευστήκατε αυτούς τους συνδιασμούς;

Στόχος μας εξαρχής ήταν και είναι η δημιουργία αντικειμένων υψηλής αισθητικής και ποιότητας στα πρότυπα των πωλητηρίων μουσείων του εξωτερικού. Δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα, τον τόπο που έχει παγκοσμίως καθιερωθεί για την προσφορά του στον πολιτισμό και τις τέχνες. Η παρακαταθήκη που έχουμε λοιπόν σήμερα στα χέρια μας, μας εμπνέει ώστε να δημιουργούμε αντικείμενα τα οποία έχουν αναφορά στην αρχαία Ελλάδα, στην φύση και στις παραδόσεις του τόπου μας.

Πότε ξεκίνησε το plexiartshop;

Το plexiartshop είναι μια βιοτεχνία εξελιγμένων γραφικών εφαρμογών. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς η οποία ξεκίνησε από τον πατέρα μου το 1998 με αντικείμενο κυρίως τη σήμανση εσωτερικών χώρων. Από το 2009, χρονία κατά την οποία έγινε και η μετάβαση της στα χέρια μου, πήρε τη μορφή την οποία και διατηρεί έως σήμερα, επεκτείνοντας διαρκώς την παρουσία της σε πωλητήρια μουσειακών χώρων, σε επιλεγμένα concept stores στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και σε χώρους που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Ποια είναι τα αντικείμενα για τα οποία είστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι;

Τα αντικείμενα της σειράς Gracious Greece. Μια συνεργασία με το σχεδιαστικό γραφείο polkadot design του Νέαρχου Ντάσκα η οποία μας οδήγησε στη δημιουργία νέων αντικειμένων όπως τα φωτιστικά, οι βιβλιοστάτες και οι επιτοιχιες κλειδοθήκες με μαγνήτες.

Tι ετοιμάζετε για το επόμενο διάστημα;

Στόχος μας για το επόμενο διάστημα είναι η διευρυνση του πελατολογίου μας στο εξωτερικό με τα ήδη υπάρχοντα αντικείμενα αλλά και η δημιουργία κοσμημάτων και αξεσουάρ από plexiglass σε συνδιασμό με πολύτιμα μέταλλα.