LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η παράξενη ιστορία με τον Anthony Hopkins και το βιβλίο στο μετρό

Ίσως μερικές συμπτώσεις να μην είναι και τόσο τυχαίες...

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 11/5/2017 | 20:19

Η παράξενη ιστορία με τον Anthony Hopkins και το βιβλίο στο μετρό

Ο Sir Anthony Hopkins είναι ένας τεραστίων διαστάσεων ηθοποιός που γεννήθηκε στην Ουαλία το 1937. Από το 1959 και αφού τελείωσε την στρατιωτική του θητεία, σπούδασε στο Λονδίνο στην Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. Το 1965, τον ξεχώρισε μέσα από δεκάδες ηθοποιούς ένας άλλος Sir, ο Lawrence Olivier, και τον προσκάλεσε στο βασιλικό θέατρο. Από εκείνη την στιγμή η καριέρα του είχε μονίμως ανοδική πορεία, ενώ από το 1968 και την συμμετοχή του στην οσκαρική ταινία «The Lion in Winter», κέρδισε και το Hollywood.

Έξι χρόνια αργότερα, το 1974, σε ηλικία 37 ετών, έπαιξε τον ρόλο του Kostya στην κινηματογραφική ταινία «The Girl from Petrovka» που βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο του George Feifer.

O Anthony Hopkins έπαιρνε πάντα τους ρόλους του σοβαρά και ήθελε να μπαίνει στην ψυχολογία τους αλλά και στην ψυχολογία της ιστορίας της εκάστοτε ταινίας. Όταν λοιπόν συμφώνησε να είναι στο cast, γύρισε σχεδόν όλο το Λονδίνο προσπαθώντας να βρει ένα αντίγραφο του βιβλίου. Αφού επισκέφτηκε πολλά βιβλιοπωλεία δεν κατάφερε να το βρει.

Μετά από την επίσκεψή του σε ένα ακόμα βιβλιοπωλείο, ταλαιπωρημένος και απογοητευμένος, μπήκε στο σταθμό του μετρό στην Leicester Square για να επιστρέψει στο σπίτι του. Ενώ περίμενε την αμαξοστοιχία, πρόσεξε ένα παρατημένο βιβλίο στην θέση παραδίπλα του. Όταν το κοίταξε δεν πίστευε στα μάτια του, ήταν το βιβλίο του Feifer, το «The Girl from Petrovka» το οποίο έψαχνε όλον αυτόν τον καιρό. Και φυσικά το πήρε. Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ και η σύμπτωση δεν είναι τόσο απλή.

Δυο χρόνια αργότερα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων στην Βιέννη, ο συγγραφέας George Feifer επισκέφτηκε το επιτελείο για να δει από κοντά πως το βιβλίο του θα περάσει στην μεγάλη οθόνη. Κάποια στιγμή και ενώ συζητούσε με τον Hopkins, του εκμυστηρεύτηκε πως δεν είχε ούτε ένα αντίγραφο του βιβλίου του και πως το τελευταίο του, το οποίο ήταν γεμάτο με δικές του σημειώσεις, το δάνεισε σε έναν φίλο του, ο οποίος όμως το έχασε στο μετρό του Λονδίνου!

Ο Hopkins πετάχτηκε από την θέση του και έφερε το δικό του αντίγραφο, που είχε κι αυτό πάρα πολλές σημειώσεις. Όταν ο Feifer το είδε και κατάλαβε ότι πρόκειται για το δικό του βιβλίο, οι δυο άντρες έμειναν άναυδοι, προσπαθώντας να εξηγήσουν πως μερικές απίστευτες συμπτώσεις δεν μπορεί να είναι καθόλου τυχαίες. Σωστά;

Πέτρος Καλογεράς

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!