E-Daily

Η ποrνεία όταν ο Αμερικανικός στρατός πολεμούσε στο Βιετνάμ

Μια ολόκληρη βιομηχανία του σeξ στήθηκε στη χώρα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

2/5/2017 | 00:20

Ο πόλεμος του Βιετνάμ κόστισε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, έμεινε στην ιστορία ως η μόνη ήττα των ΗΠΑ, έγινε γνωστός για τις ειρηνικές διαδηλώσεις και το κίνημα εναντίων του πολέμου, όπως και για τις βιαιότητες που διέπραξαν και οι δύο πλευρές.

Όμως η ζωή έχει πάντα και παρασκήνιο, και σε ένα πόλεμο πολλές είναι οι παράπλευρες απώλειες. Όταν στήθηκαν στη χώρα βάσεις Αμερικανών στρατιωτών, στη χώρα που ζούσε τον εφιαλτή της πείνας και της οικονομικής εξαθλίωσης, η χώρα κατακλύστηκε από νεαρά πανέμορφα κορίτσια που εργαζόταν στην σeξουαλική βιομηχανία.

Σε μια χώρα με άλλα ήθη, ξαφνικά άνοιξαν χιλιάδες μπαρ με κορίτσια που εκδιδόταν, με πελάτες μόνο Αμερικανούς στρατιώτες. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης στο Βιετνάμ, το 70% των κοριτσιών μεταξύ 16-30, ασκούσαν το επάγγελμα της ιερόδουλης.

Ένα άλλο επακόλουθο αυτής της κατάστασης, είναι τα παιδιά που γεννήθηκαν από πόρνες στο Βιετνάμ, παιδιά Αμερικανών στρατιωτών, που όμως εγκατέλειψαν την χώρα μετά τον πόλεμο. Τα παιδιά αντιμετωπίστηκαν εχθρικά και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πόλεις.