E-Daily

Τι θα τρώμε στην περίπτωση της κλιματικής αλλαγής;

Ένα σενάριο όχι και τόσο μακρινό

2/5/2017 | 00:20

Το φάντασμα της κλιματικής αλλαγής πλησιάζει όλο και περισσότερο. Κάθε χρόνο οι επιστήμονες έρχονται αντιμέτωποι με φαινόμενα πρωτόγνωρα που δεν ξέρουν πως θα εξελιχθούν. Υπάρχουν περιοχές στο πλανήτη που έχουν βιώσει ήδη τις συνέπειες από το λιώσιμο των πάγων ή την αύξηση της θερμοκρασίας. Περιοχές έχουν μετατραπεί σε ερήμους, και στο άλλο άκρο περιοχές έχουν ερημωθεί ύπο των φόβο της στάθμης της θάλασσας.

Η καλλιτέχνις Allie Wist δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών, που ονομάζεται Flooded, όπου παρουσιάζει πώς θα είναι το δείπνο μας την εποχή των μαζικών πλημμυρών που προκαλούνται από την άνοδο των επιπέδων της θάλασσας.

Η Wist και η ομάδα της φωτογράφισε τις εικόνες σε περιοχές που απειλούνται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Όσον αφορά στο μενού, τα όστρακα, τα μαλάκια και τα φύκια θα είναι τα βασικά τρόφιμα που θα υπάρχουν στο τραπέζι.

“Η αλλαγή του κλίματος είναι ένα πραγματικά αφηρημένο φαινόμενο για πολλούς ανθρώπους. Δεν το συσχετίζουν με την καθημερινότητά τους. Νομίζω ότι το φαγητό είναι τόσο οικείο που μπορεί να δώσει μια συναισθηματική ένταση συνδέοντας τους ανθρώπους με αυτές τις αφηρημένες επιστημονικές έννοιες”, λέει η καλλιτέχνις.