E-Daily

Ο άνθρωπος με τα 3 πόδια, τα 16 δάχτυλα και τα 2 γεννητικά όργανα

Δούλεψε σε τσίρκο, ήταν διάσημος και έκανε 4 παιδιά

8/5/2017 | 00:25

Όταν η μητέρα του τον αντίκρισε αρνήθηκε να τον αναθρέψει. Οι γιατροί, όσο και αν προσπάθησαν δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Το όνομά του ήταν Φραντσέσκο Λεντίνι και γεννήθηκε με τρία πόδια, δύο γεννητικά όργανα και 16 δάχτυλα.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν τα επιπλέον άκρα γιατί θα προκαλούσαν ζημιά στο νευρικό του σύστημα. Το παιδί μεγάλωσε στο σπίτι της θείας του και είχε άλλα 11 αδέρφια απόλυτα υγιή χωρίς καμία γενετική ανωμαλία. Αυτό του δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα αυτοεκτίμησης, γιατί θεωρούσε πως υστερούσε σε σχέση με τους άλλους. Ώσπου η θεία του τον πήγε να ζήσει σε ένα ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες. 

"Εγώ μπορούσα να διαβάζω και εκείνα όχι. Μπορούσα να μιλήσω, να ακούσω μουσική και να απολαύσω τις ομορφιές της ζωής. Η παραμονή μου στο ίδρυμα ήταν το καλύτερο πράγμα που μπορούσε να μου συμβεί".

Τότε λοιπόν ο Φραντσέσκο έμαθε να τρέχει, να αθλείται, να κάνει ποδήλατο και να ελέγχει τα μέλη του. Σε μικρή ηλικία μετανάστευσε στην Αμερική με την οικογένειά τοy ώσπου τον πρόσεξαν θιασάρχες της εποχής, οι οποίοι προσέγγισαν τους γονείς του.

Ο Λεντίνι έγινε γνωστός ως "ο Μεγάλος Λεντίνι" και απέκτησε δικά του νούμερα στο τσίρκο, γυρνούσε την Αμερική κάνοντας show και επειδή ήταν ένας ωραίος άντρας, πολλές γυναίκες δεν ασχολούνταν με το πόδι του αλλά με την διασημότητά του και τον χαρακτήρα του. Παντρεύτηκε τη Τερέζα Μάρει και απέκτησαν μαζί τέσσερα υγιή παιδιά.