E-Daily

Το ιστορικό κτίριο του Kent που στράβωσε!

Δείτε το πριν και το μετά

30/4/2017 | 01:18

Το Sir John Boys House, επίσης γνωστό ως The Crooked House, είναι ένα ανυψωμένο κτίριο του 17ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται στην άκρη της παλιάς οδού στο Canterbury, στο Kent της Αγγλίας. Το πιο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι η μπροστινή πόρτα, η οποία κλίνει προς τα δεξιά και είναι χτισμένη με γωνίες που έχουν λοξή κλίση για να ταιριάζει στο πλαίσιο της πόρτας!

Υπάρχει δε, μια επιγραφή που λέει: "Αυτό είναι ένα πολύ παλιό σπίτι δίπλα στο δρόμο ... που κλίνει προς τα εμπρός, προσπαθώντας να δει ποιος περνά από το πεζοδρόμιο!" 

Η επιγραφή προέρχεται από το πιο διάσημο λογοτεχνικό έργο του Charles Dickens "David Copperfield". Για πολλά χρόνια πιστεύεται ότι ο Sir John Boys, βουλευτής έζησε στο σπίτι, αλλά αργότερα η αρχαιολογική έρευνα έδειξε ότι το σπίτι χτίστηκε το 1617, πέντε χρόνια μετά το θάνατο του. Παρ 'όλα αυτά, το σπίτι συνέχισε να ονομάζεται Sir John Boys House!

Το σπίτι άρχισε να στραβώνει σε μια ανακαίνιση και μετά από επισκευές σε μια εσωτερική καμινάδα που κούνησε τα θεμέλια!  Με την πάροδο του χρόνου το κτίριο συνέχισε να γέρνει ώσπου η καμινάδα κατέρρευσε το 1988. Το σπίτι θα έπεφτε εντελώς εάν δεν είχε παρέμβει το Δημοτικό Συμβούλιο και η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Canterbury. Το κτίριο υποστηρίζεται τώρα εσωτερικά από ένα χαλύβδινο πλαίσιο, το οποίο εμποδίζει την περαιτέρω μετακίνηση. Αλλά το κάτω μέρος του παραμένει...στραβό!