E-Daily

Όταν η Marilyn Monroe λεγόταν Mona και εργαζόταν ως μοντέλο για 10 δολάρια

Γuμνές και πιο...σεμνές πόζες για ημερολόγια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

9/3/2017 | 11:17

Όταν η Monroe ήταν ακόμη άγνωστη, ζούσε μαζί με άλλες επίδοξες σταρλετ σε ένα μεγάλο κοιτώνα στο Ηollywood, περιμένοντας τη μεγάλη ευκαιρία. Ήταν από πάντα μια όμορφη γυναίκα με αισ8ησιακό σώμα που εξέπεμπε έντονο εpωτισμό.

Όταν δεν είχε να πληρώσει το νοίκι της, 50 δολάρια το μήνα, φωτογραφιζόταν ως μοντέλο για ημερολόγια αντρών κάνοντας ό,τι ζητούσε ο Τom Kelley. 

"Τότε δεν είχα και πολλά να κάνω, ούτε χρήματα. Μάλλον θα έλεγες πως φαινόμουν σαν ένα άτομο χωρίς κανένα μέλλον. Ζούσα στο Hollywood Studio Club για γυναίκες και μου ζητούσαν επίμονα το ενοίκιό μου. Τους υποσχέθηκα πως θα το είχαν άμεσα. Έβγαλα γρήγορα τα 50 δολάρια που χρειαζόμουν με μια φωτογράφηση" είπε σε συνέντευξή της πολλά χρόνια αργότερα. Ζήτησε οι φωτογραφίες να δημοσιευτούν με το όνομα Mona Monroe.

H ίδια έβγαλε πολλές φωτογραφίες έπειτα και πόζαρε για χρόνια για τον Earl Moran o oποίος τη θεωρούσε μούσα του για πολλές εικόνες pin up girl που έφτιαχνε για περιοδικά και λευκώματα. Πληρωνόταν 10 δολάρια την ώρα και στεκόταν ακίνητη για ώρες μέχρι ο καλλιτέχνης να ολοκληρώσει τη δουλειά του. Σύντομα η εικόνα της βρισκόταν σε όλα τα εφηβικά δωμάτια, σε όλα τα σημεία που συγκεντρώνονται άντρες - οι εικόνες έγιναν πόστερ και ημερολόγια!