E-Daily

Απίστευτες ιστορίες ανθρώπων που εγκατέλειψαν την παλιά ζωή τους

Άλλαξαν 100% για να δουν την άλλη πλευρά της ζωής



Δημοσίευση 23/2/2017 | 10:33

Ιστορίες ανθρώπων από μια διαφορετική οπτική γωνία. Μια ζωή χωρίς περιορισμούς, μια ζωή αλλόκοτη ορισμένες φορές, μια ζωή που δεν έχει όρια, ούτε καν γεωγραφικά. Δείτε περιπτώσεις ανθρώπων που άφησαν τα πάντα πίσω τους και ζουν εντελώς διαφορετικά.

Όταν ο Yuri συστήνεται, χαιρετάει και λέει ότι είναι ένας ακόμα άνθρωπος που ζει στον πλανήτη Γη. Για την ακρίβεια, ο ίδιος και η σύντροφος του Petrushka ζουν κάτω από τη γη, σε μια τρύπα, όμοια με εκείνη που μπορεί να έχετε δει σε ταινία με χόμπιτ. Η κατοικία τους απέχει 60 μίλια από τη Μόσχα. Όπως λέει ο Yuri, γεννήθηκε, έζησε, σπούδασε, έζησε λίγο ακόμα και δούλεψε, μέχρι που κάποια στιγμή κουράστηκε με όλα αυτά και πριν από 5 χρόνια, αποχαιρέτησε τη ζωή του δικηγόρου στη μεγάλη πόλη και πήγε να ζήσει σε μια τρύπα, μέσα στη γη.

Οι τοίχοι του...σπιτιού, είναι φτιαγμένοι από πηλό, άχυρο και ξύλο, μονωμένοι και αδιάβροχοι, ενώ αδιάβροχα σεντόνια κρατούν την οροφή στεγνή. Μέσα σε αυτό το σπίτι, το πιο σημαντικό από όλα είναι η βιβλιοθήκη του, στην οποία κάθε βιβλίο είναι καταγεγραμμένο και ο κόσμος τον επισκέπτεται για να πάρει βιβλία, αλλά και να φέρει τα δικά του και έτσι γίνεται μια ανταλλαγή. Λέει πως, όταν κάποιος ζει σε μια πόλη και δουλεύει, συνεχώς σκέφτεται το μέλλον και δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να κάνει λάθη

Όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, στη στέγη της κατοικίας υπάρχουν πάνελ συλλογής ηλικιακής ενέργειας και έτσι λειτουργεί το φως και κάποιες φορές ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του.

Δυστυχώς μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκέμβρη δεν υπάρχει αρκετός ήλιος για να δώσει ενέργεια για το σπίτι, οπότε ο Yuri χρησιμοποιεί τη γεννήτρια του. Ο λόγος όμως που ο ίδιος αγαπά αυτόν τον ερμητικό τρόπο ζωής, είναι επειδή όπως λέει όταν κάποιος ζει σε μια πόλη και δουλεύει, συνεχώς σκέφτεται το μέλλον και δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να κάνει λάθη, γιατί μετά δεν θα μπορεί να τα διορθώσει. Όμως πλέον, στο δάσος όπου ζει όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία.

H 27χρονη Cassandra De Pecol από το Κονέκτικατ αποφάσισε να αλλάξει την ζωή της με μια εμπειρία που θα ανέτρεπε τα πάντα! Από τον Ιούλιο του 2015 άφησε το σπίτι της και έχει βρεθεί σε 181 χώρες σε όλη τη γη και της έχουν μείνει λίγες ακόμη για να ολοκληρώσει το παγκόσμιο ταξίδι της. 

«Κάθε μέρα κοίταζα έξω από το παράθυρο και ονειρευόμουν μια διαφορετική ζωή από αυτή που έκανα»

Μάλιστα, αυτές τις τελευταίες χώρες είχε αποφασίσει να τις γυρίσει μέσα σε 40 ημέρες για να σπάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness και να κατακτήσει τον τίτλο του γρηγορότερου ταξιδιώτη που γύρισε όλον τον κόσμο- και τα κατάφερε!

«Κάθε μέρα κοίταζα έξω από το παράθυρο και ονειρευόμουν μια διαφορετική ζωή από αυτή που έκανα. Μια ζωή που θα περιέχει περισσότερες παραλίες, περισσότερη περιπέτεια και το σημαντικότερο, λιγότερες ώρες παγιδευμένη μέσα σε ένα γραφείο».

Το απίστευτο ταξίδι της έχει το όνομα Expedition 196 και η ίδια κινείται με τον τίτλο της Πρέσβειρας της Ειρήνης εκ μέρους του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης μέσα από τον Τουρισμό.

Στις 9 Μαρτίου του 2015, ένα ζευγάρι αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Και οι δυο παράτησαν τις δουλειές τους και άρχισαν να ταξιδεύουν με σκοπό να δουν τον κόσμο όλο.

Η Chanel Cartell και ο Stevo Dirnberger είναι ένα ζευγάρι από την Νότιο Αφρική, ήθελαν να δουν μέχρι πού θα μπορούσαν να φτάσουν. Έχουν επισκεφτεί 4 ηπείρους, 12 χώρες και 40 πόλεις.

Ο Matt και η Jessica άφησαν τις δουλειές τους και πούλησαν τα πάντα για να ταξιδέψουν τον κόσμο, παίρνοντας μαζί και την γάτα τους Georgie. Η περιπέτεια τους στην θάλασσα ξεκίνησε επίσημα όταν αναχώρησαν από το Michigan στις 12 Αυγούστου 2011 και έχουν γυρίσει τον κόσμο, ενώ σε ένα από τα ταξίδια τους παντρεύτηκαν!

Αφού εργάστηκε σκληρά σε δικηγορικό γραφείο στη Νέα Υόρκη, η Καναδή Jodi Ettenberg παράτησε τα πάντα και ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο για ένα χρόνο. Ασχολείται με το φαγητό των διάφορων χωρών και την γαστρονομική τους κουλτούρα έχοντας ένα πολύ πετυχημένο blog  που ονομάζεται Legal Nomads, ενώ βγάζει λεφτά αρθογραφώντας σε διάφορα site!