E-Daily

H ταραχώδης ζωή της γυναίκας που ενέπνευσε το logo της Chiquita

Carmen Miranda, μια εκπληκτική καλλιτέχνις με τεράστια καριέρα

9/2/2017 | 10:04

Η Βραζιλιάνα καλλιτέχνιδα -τραγουδίστρια και χορεύτρια της σάμπα- και ηθοποιός Carmen Miranda ήταν μια από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες το 1940 στην Αμερική!

Γεννήθηκε στο χωριό Βάρζεα ντα Οβέλια ε Αλιβιάντα της Βόρειας Πορτογαλίας και με την οικογένειά της μετακόμισε στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου ο πατέρας της άνοιξε κουρείο. Ασχολήθηκε από πολύ μικρή με το τραγούδι και σύντομα έγινε γνωστή. 

Εμφανίσεις, δίσκοι στο ενεργητικό της και μια φήμη που εξαπλωνόταν! Λίγο πριν το 1940 την ανακάλυψαν θεατρικοί παραγωγοί και την πήραν μαζί τους στο Broadway! 

Η Carmen άρπαξε την ευκαιρία και τον ίδιο χρόνο έπαιξε σε πολλά μιούζικαλ, ενώ καθιέρωσε την περσόνα της με τις ευφάνταστες χορογραφίες και το ενδυματολογικό της, φορούσε καπέλο από φρούτα ή φτερά στο κεφάλι!

Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη αναφορά, αλλά η γυναίκα, που φιγουράρει στις μπλε ετικέτες γνωστής μάρκας που εμπορεύεται μπανάνες, παραπέμπει άμεσα στη διάσημη Βραζιλιάνα.

Mέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Franklin Roosevelt, την προσκάλεσε στο Λευκό Οίκο, για να τραγουδήσει. 

Η κακή πλευρά της ζωής της. Ήταν καταθλιπτική και εξαρτημένη από ουσίες αλλά και από το αλκοόλ. Πέθανε μόλις στα 46 της χρόνια με τραγικό τρόπο - έπαθε καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή, την ώρα της παράστασης, και πέθανε λίγες ώρες αργότερα από δεύτερο επεισόδιο. 

Η τελευταία της εμφάνιση στην τηλεόραση