E-Daily

Οι νύχτες στο Studio 54 όπως δεν τις έχετε ξαναδεί

Σeξ, ναρκωτικά και ντισκομπάλες αποτυπώθηκαν σε συλλεκτικές φωτογραφίες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

26/1/2017 | 00:15

Ένα ντελίριο εκκεντρικότητας και σκανδάλων κάτω από το φως της ντισκομπάλας. 

Οι φωτογράφοι κράτησαν για πάντα στο χρόνο στιγμές των Cher, Andy Warhol, John Travolta, Michael Jackson, Grace Jones στο στέκι που φημίζεται για τη μουσική του και κυρίως για τις εκκεντρικότητες και τις ακολασίες του!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο  Στιβ Ρούμπελ και Ιαν Σρέιγκερ, δύο άντρες που διατηρούσαν εστιατόριο στη Νέα Υόρκη συνειδητοποίησαν πως αυτή η δουλειά δεν τους έφερνε πολλά χρήματα. Αγόρασαν το Studio 52, και ζήτησαν από σκηνογράφους του Broadway να στήσουν το ωραιότερο κλαμπ της πόλης. Ξόδεψαν 400.000 δολάρια και σε 1.5 μήνα έφτιαξαν το Studio 54. 

Το «Studio 54» ήταν η διασημότερη ντισκοτέκ όλων των εποχών, μαζί με την Barbarella. Το «Στούντιο 54» άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 1977 και έκλεισε οριστικά έπειτα από πολλά προβλήματα, το 1980, όταν οι ιδοκτήτες του, μπήκαν στη φυλακή για φορολογικούς λόγους. Ανοιξε ξανά, για να κλείσει οριστικά τον Μάρτιο του 1986. 

Τα κοινωνικά κινήματα ήταν σε έξαρση και το έιτζ ακόμη δεν είχε εμφανιστεί. Μουσική, ποτό, διασημότητες, μυστικά, σκάνδαλα, όλα κρυβόντουσαν στο σκοτάδι του κλαμπ. 

Στην κεντρική είσοδο του Studio 54, οι πορτιέρηδες διάλεγαν με προσοχή από το πλήθος, τα άτομα στα οποία επιτρεπόταν η είσοδος. Μέσα επιτρέπονταν τα πάντα - και το εννοούμε. 

Πολλοί που στήνονταν κάθε βράδυ απέξω, δεν κατάφεραν ποτέ, σε όλη τους τη ζωή, να μπουν στο κλαμπ. Άλλοτε, από τους πορτιέρηδες περνούσαν οι πιο εκκεντρικοί, άλλοτε οι πιο κλασάτοι, άλλοτε μόνο οι τραβεστί και πάει λέγοντας. 

Εικόνες της ακόρεστης, ηδονιστικής ατμόσφαιρα της λέσχης!  Μια επιλογή από φωτογραφίες από τις ημέρες δόξας της Νέας Υόρκης στο κλαμπ Studio 54 .