Η ιστορία της βασίλισσας του Instagram που εξαφανίστηκε από παντού

Πού είναι η Essena O'Neil που σάρωνε στο διαδίκτυο;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η ιστορία της βασίλισσας του Instagram που εξαφανίστηκε από παντού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν δυο χρόνια και περίπου για 20 ημέρες ένα πρόσωπο που ίσως γνώριζαν ιδιαίτερα στο εξωτερικό και κυρίως οι γυναίκες του Instagram, η Essena O'Neill, έγινε διάσημη σε όλο τον πλανήτη όταν απαρνήθηκε την καριέρα της στα social media επειδή θεώρησε πως όλο αυτό ήταν ένα τεράστιο ψέμα.

Το 18χρονο μοντέλο από την Αυστραλία ήταν μια από εκείνες τις διασημότητες με τους χιλιάδες ακολούθους στο Διαδίκτυο. Η O'Neill ξεκίνησε άλλωστε την διαδικτυακή της περσόνα από τα 13 της χρόνια και έγινε γρήγορα "Instagram Famous".

Πιο συγκεκριμένα, αν κάποιος έριχνε μια ματιά στις φωτογραφίες που έχει η O'Neill στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, θα αντιλαμβανοταν πως η όμορφη κοπέλα πόζαρε δίπλα σε καταρράκτες και σε άλλα εκπληκτικά τοπία, κερδίζοντας έτσι χρήματα, έχοντας πάνω από 600.000 ακολούθους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, είχε άλλους 260.000 στο κανάλι της στο YouTube, καθώς και άλλους 60.000 στο Snapchat.

Το τελευταίο βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα της έχει διάρκεια 17 λεπτών και 40 δευτερολέπτων και η O'Neill εξηγεί τη δουλειά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πώς είναι να δουλεύει κάποιος ως μοντέλο σε αυτά, καθώς και τι την οδήγησε στην απόφασή της να σταματήσει αυτό που έκανε.

Δήλωσε ότι ένιωθε μίζερη, κολλημένη, χωρίς καμία έμπνευση, και θυμωμένη, μιας και δεν απολάμβανε τη χαρά της δημιουργικότητας και της ελεύθερης έκφρασης.

Πριν κλείσει τους λογαριασμούς της και για ένα μήνα, αντικατέστησε κάθε λεζάντα στις φωτογραφίες της λέγοντας τι πραγματικά ένιωθε την ώρα που φωτογραφιζόταν ή άλλες μνήμες όπως το ότι δεν έτρωγε για να έχει επίπεδη κοιλιά, τις απίστευτες δίαιτες που έκανε ή πόσα χρήματα πήρε από τις εταιρείες για να πει πως μια συγκεκριμένη μάρκα τσάι ήταν η ιδανική για κάψιμο λίπους. 

Δήλωσε ότι ένιωθε μίζερη, κολλημένη, χωρίς καμία έμπνευση, και κυρίως θυμωμένη, μιας και δεν απολάμβανε τη χαρά της δημιουργικότητας και της ελεύθερης έκφρασης.

Έπειτα έκλεισε τα social media και άνοιξε ένα site που το ονόμαστε "Let's Be Game Changers". H ιστοσελίδα της είχε διάφορες σκέψεις της καθώς και βίντεο που όπως έλεγε την ενέπνευσαν να αλλάξει. Έστειλε μερικά newsletter στους θαυμαστές της για να τους πει για τη ζωή της και έπειτα, έκλεισε και την ιστοσελίδα της. Τότε έγραφε πως, εγκατέλειψε το μεγάλο της διαμέρισμα και ζει σε ένα μικρό χωριό στο οποίο δεν έχει εύκολη πρόσβαση στο ίντερνετ.

Ένα χρόνο αργότερα μαθεύτηκε πως εργάζεται σε ένα μπαρ και γράφει το πρώτο της βιβλίο το οποίο ελπίζει να ολοκληρώσει σύντομα. Πολλοί ίσως να θεωρήσουν πως το τέλος της καριέρας της ήρθε σύντομα.

Επειδή όμως αν μη τι άλλο η O'Neill ξέρει να κάνει αίσθηση, όταν το ολοκληρώσει, είναι σίγουρο πως θα βρει τρόπο να ξαναανέβει στην κορυφή. Άλλωστε, είναι κάτι που το κάνει από τα 13 της χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
10 / position1: 307 / position2: 935
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb