LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτό το σπίτι μπορείτε να το στήσετε εσείς σε 2 μέρες

Φτιάξτε το σπίτι σας μόνοι, σαν τα έπιπλα του ΙΚΕΑ!

Δημοσίευση 3/8/2016 | 00:14

Αυτό το σπίτι μπορείτε να το στήσετε εσείς σε 2 μέρες

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Multipod Studio από τη Γαλλία, σκέφτηκε το πιο επαναστατικό σπίτι - το PopUp House. Πρόκειται για μια κατασκευή που αποτελείται από κομμάτια που ο καθένας μπορεί να ενώσει μόνος του, όπως τα προϊόντα του ΙΚΕΑ, χρησιμοποιώντας μόνο ένα κατσαβίδι. Το στήσιμο του, λέγεται ότι είναι τόσο εύκολο όσο το να παίζει κάποιος με Lego. Η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά τα σχέδια του PopUp House το 2014, ενώ το πρωτότυπο βρίσκεται στην περιοχή Aix-in-Provence, και έχει ανοιχτή διαρρύθμιση. Το καθιστικό συνδέεται με την κουζίνα, την τραπεζαρία και την ταράτσα.

Επίσης, η κατοικία περιέχει δυο μπάνια, ένα γραφείο, μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα και δύο μικρότερα υπνοδωμάτια. Φυσικά, σας ακούγεται σαν να μοιάζει με κάθε κοινό σπίτι, αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η διαδικασία κατασκευής του, η οποία διαρκεί μόλις τέσσερις ημέρες και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι. Μπορείτε να το παραγγείλετε από το διαδίκτυο με κόστος μεταξύ 1.200-1.900 δολαρίων το τετραγωνικό μέτρο και φυσικά ανάλογα με την ποιότητα των υλικών του και το τι θέλετε να περιέχει. Μόλις η παραγγελία σας γίνει, ένα κουτί PopUp θα φτάσει σε εσάς, το οποίο αποτελείται από πατενταρισμένες ξύλινες επιφάνειες που είναι αδιάβροχες, ενώ μπορούν εύκολα να ενωθούν μεταξύ τους, δημιουργώντας τη βασική δομή ενός σπιτιού, δηλαδή τους τοίχους, το ταβάνι και το πάτωμα.

Το στήσιμο μπορεί να γίνει είτε με τη βοήθεια ενός εγχειριδίου με έξτρα κόστος στα 1.640 δολάρια, είτε με την ομάδα της εταιρείας. Επιπλέον, μόλις το PopUp House στηθεί, μπορείτε να αλλάξετε τη διαρρύθμιση του όπως σας αρέσει. Σύμφωνα με όσα είπε στο Tech Insider ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, ο Corentin Thiercelin, αυτή η κατοικία μπορεί να μεταμορφωθεί σε ότι έχει φανταστεί ο ιδιοκτήτης της, από ένα σπίτι της εξοχής σε ένα αστικό οίκημα ή ένα πολυτελές γραφείο.

Προς το παρόν τα PopUp Houses πωλούνται μόνο στη Γαλλία, όμως ο Thiercelin λέει ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τη διάθεση τους και στις ΗΠΑ και την Αγγλία πολύ σύντομα. Η Multipod Studio αναζητά ντόπιους αρχιτέκτονες και κτίστες για να τη βοηθήσουν να σχεδιάσει σπίτια με την κατάλληλη υποδομή για τις παραπάνω χώρες. Στόχος της εταιρείας είναι να διαθέτει σπίτι χαμηλού κόστους, φιλικά προς το περιβάλλον και με έναν εναλλακτικό τρόπο κατασκευής. Μέχρι στιγμής πάντως και επειδή τα υλικά τους είναι ακριβά, δυστυχώς και το κόστος των PopUp Houses είναι υψηλό, όμως η εταιρεία αναφέρει ότι ψάχνει τρόπους για να το μειώσει, προτιμώντας εξίσου ποιοτικές, αλλά φθηνότερες πρώτες ύλες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Προχτές
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς