E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αστικοί μύθοι και στοιχειά: Μια ομάδα ερευνά τον παραφυσικό κόσμο της Ελλάδας

Μιλάμε με την ομάδα του Greek Paranormal Society

Δημοσίευση 12/7/2016 | 01:29

Αστικοί μύθοι και στοιχειά: Μια ομάδα ερευνά τον παραφυσικό κόσμο της Ελλάδας

Η ατρόμητη ομάδα που εξερεύνησε τα φαντάσματα και τους αστικούς μύθους, που μπήκε σε έρημα σπίτια, σε σπήλαια και τρομακτικά σημεία, η ομάδα του Greek Paranormal Society, έχει σίγουρα να διηγηθεί φοβερές ιστορίες. Το κανάλι τους στο YouTube με πάνω από 22 χιλιάδες followers σαρώνει! Όπως λένε οι ίδιοι, δεν κυνηγούν φαντάσματα, αλλά αναδεικνύουν τον μύθο και τον θρύλο περιοχών προσπαθώντας να δώσουν μια λογική εξήγηση στα ανεξήγητα.

Μιλάμε με τον ιδρυτή της ομάδας, Καλταβερίδη Παύλο για να γνωρίσουμε καλύτερα την ομάδα που έχει φανατικούς!

Πώς ξεκινήσατε και πώς οργανώσατε την ομάδα σας;

Η ομάδα ξεκίνησε πριν 2 χρόνια,καλοκαίρι δηλαδή του 2014. Προσωπικά είχα μπουχτίσει με αυτά που έβλεπα από άλλες ομάδες και ειδικά του εξωτερικού. Σε κάθε έρευνα βρίσκανε 4 - 5 φαντάσματα και έπεφτε δούλεμα στον κόσμο χωρίς σταματημό. Ήξερα ότι κορόιδευαν τον κόσμο γιατί ασχολούμαι κοντά στα 13 χρόνια με την έρευνα πάνω στον χώρο του λεγόμενου "παραφυσικού" κόσμου και κατάλαβα αμέσως την υπερβολή και το ψέμα, και έτσι το πήρα απόφαση να δράσω στα γεράματα υπέρ της λογικής(γέλια).

Είδα την δουλειά του συνιδρυτή και σκηνοθέτη Διονύση Μωραίτη στο ΥouΤube και είπα "με αυτό το παιδί και μέσα από τον δυναμισμό του και το απίστευτο ταλέντο του,θα πούμε στον κόσμο, ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ!"

Και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της G.P.S ... Μαζί με την Φωτεινή Δίγκα Και τον Θάνο Σμυρναίο, μια πολύ καλή παρέα φίλων η μάλλον μία οικογένεια που συνεχίζει το ταξίδι της στον μαγικό κόσμου του αγνώστου.

Τι γνώσεις είχατε εξ' αρχής για το θέμα;

Εδώ είναι που μπερδεύεται πολύς κόσμος, δεν σπουδάζεται η λογική....δεν χρειάζεται γνώσεις πυρηνικής φυσικής ούτε να είσαι ο φιλόσοφος του αιώνα για να πας σε ένα μέρος που ακούγετε ότι είναι στοιχειωμένο. Θέλει μόνο ωριμότητα, σωστή κρίση και να μην είσαι προκατειλημμένος με το αποτέλεσμα, π.χ αν πιστεύεις στα φαντάσματα και βρεθείς σε ένα απόμερο μέρος με ιστορία για φαντάσματα, την κίνηση ενός κλαδιού θα την δεις σαν κάτι το παραφυσικό!

Ποιος από εσάς είναι ο πιο... ατρόμητος;

Στην αρχή όλοι είχαμε το άγχος, αλλά ποτέ δεν φοβηθήκαμε τόσο ώστε να φύγουμε από το μέρος, πολλές φορές αντιδρούσαμε με αστεία του τύπου"κοίτα να δεις που θα πετύχουμε κανένα φάντασμα και θα δοκιμάσουμε ποιος τρέχει πιο γρήγορα, εμείς η το φάντασμα" αλλά μέχρι εκεί...Βλέπεις είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά και ξέρουμε να διαχειριζόμαστε τον φόβο, αν δεν δαμάσεις τον φόβο. Δεν έχεις θέση σε αυτό που κάνουμε, εξάλλου τι να φοβηθείς; Eκτός αν εννοείς τον ανθρώπινο παράγοντα...

Μπορείτε να θυμηθείτε κάποια στιγμή που πραγματικά φοβηθήκατε πολύ;

Το λέμε συνέχεια μεταξύ μας, αλλά και όποτε μας ρωτούν, την πρώτη φορά ήταν σε ένα σπήλαιο στην Κάλυμνο που κάποια στιγμή δεν ξέραμε πώς να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, ήταν μία το βράδυ και είχαμε κατέβει αρκετά σε σημείο που δεν αναπνέαμε σωστά. Την δεύτερη φορά ήταν στα Λεχώνια (Βόλος) με το που πατήσαμε το πόδι μας εκείνο το βράδυ στο προαύλιο του σπιτιού, στο πρώτο βήμα σταματήσαμε όλοι, και κοιταζόμασταν περίπου 1 λεπτό λες και μας επιβλήθηκε ο χώρος.

Ποιο είναι μέχρι στιγμής το αγαπημένο σας στοιχειωμένο σημείο;

Για στοιχειωμένο μέρος δεν μπορώ να σου απαντήσω επειδή ακόμη περιμένουμε το μέρος που θα μας κάνει να το χαρακτηρίσουμε "στοιχειωμένο" (και μάλλον θα περιμένουμε πολύ ακόμη). Το αγαπημένο μέρος για εμένα πάντως είναι η Ελάτη και μετά το Κακοπλεύρι (ένα σκοτεινό δάσος), απίστευτη φυσική ομορφιά που ο Διονύσης έδωσε ρεσιτάλ μοντάζ και εικόνας!

Τι γίνεται στην πραγματικότητα σε ένα στοιχειωμένο σπίτι/ σημείο;

Έλα μου ντε, και εμείς αυτό ψάχναμε 2 χρόνια αλλά τίποτα! (γέλια)

Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα μόνο βίντεο από όσα έχετε γυρίσει, ποιο θα ήταν αυτό;

Όλα μας τα επεισόδια τα αγαπάμε,έχουμε ρίξει πολύ δουλειά,ειλικρινά δεν μπορώ να διαλέξω..

Έχετε αποφασίσει πού θα γίνουν τα επόμενα γυρίσματα;

Από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε πάλι, όπως έχουμε κάνει ανακοίνωση σταματάμε τις έρευνες και θα ασχοληθούμε με κάτι άλλο το οποίο είναι έκπληξη.

Γιατί μας τραβούν τόσο τα ανεξήγητα και τα παραφυσικά φαινόμενα;

Ο άνθρωπος πρέπει να πιστεύει στο μετά, στο έπειτα. Φαντάσου τι θα γινόταν στον πλανήτη αν οι θρησκείες "'έπεφταν". Θα επικρατούσε αναρχία. Και το δεύτερο, είναι ότι ο άνθρωπος δεν τα πάει καλά με τον θάνατο και την απώλεια, θέλει και το έχει ανάγκη να πιστεύει ότι τα αγαπημένα του πρόσωπα που έφυγαν είναι κάπου εκεί "πάνω". Για βάλτε το λίγο στο μυαλό σας... Μετά δηλαδή τι; Σκέτο μαύρο; Σε πιάνει φόβος. Αλλά ποιος είμαι εγώ που θα πω αν υπάρχει τελικά κάτι μετά τον φυσικό θάνατο...

Πιστεύετε πως, είναι εύκολο να είστε αντικειμενικοί και να μην επηρεάζεστε από τη παρόρμηση της στιγμής και τον φόβο όταν ερευνάτε ένα μέρος;

Όπως ανέφερα και πιο πάνω ο φόβος δεν είναι κάτι που έχουμε στο νου μας όταν κάνουμε έρευνα. Όσο για την αντικειμενικότητα έχουμε ένα νόμο στην ομάδα, εμείς μετά από κάθε έρευνα βγάζουμε τα συμπεράσματα μας,αλλά ποτέ δεν τα μεταφέρουμε στο κοινό μας, του δίνουμε το μέρος, τον μύθο, τα στοιχεία που συλλέξαμε, δίνουμε τις λογικές εξηγήσεις και από 'κει και πέρα ο κόσμος αποφασίζει μόνος του.

Γνωρίστε την ομάδα στο κανάλι τους στο YouTube , στο site τους ή στο Facebook Page για να δείτε τρομερές και φοβερές περιπέτειες!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories 24.04.2024
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories 24.04.2024
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον 24.04.2024
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Χτες
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Χτες
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Χτες
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Προχτές
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Προχτές
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Προχτές
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Προχτές
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό