LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Κόλλησα τον ιό Zika στις διακοπές μου»

Η τρομακτική εμπειρία μιας δημοσιογράφου με τον ιό Zika

Δημοσίευση 27/6/2016 | 00:28

«Κόλλησα τον ιό Zika στις διακοπές μου»

Μια νεαρή ρεπόρτερ από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισε να μιλήσει για την εμπειρία της με τον επικίνδυνο ιό Zika και την τρομακτική εβδομάδα που πέρασε. Όπως λέει όλα ξεκίνησαν όταν πήγαινε με το τρένο στη Νέας Υόρκης, για τον γάμο μιας καλής της φίλης και θέλοντας να αποθανατίσει το εντυπωσιακό της μακιγιάζ έβγαλε μια selfie. Όσο περισσότερο όμως κοιτούσε την φωτογραφία, τόσο πιο πολύ έβλεπε το δέρμα της να είναι ασυνήθιστα τραχύ.

Στην αρχή σκέφτηκε ότι μπορεί να ήταν ο παράξενος φωτισμός μέσα στο βαγόνι, όμως αφού το τσέκαρε από πολλές γωνίες κατέληξε σε ένα αρκετά τρομακτικό συμπέρασμα. Τηλεφώνησε αμέσως στη μητέρα της για να της μιλήσει μέσα στον πανικό και εκείνη τη συμβούλευσε να επιστρέψει σπίτι της, όμως η κοπέλα δεν ήθελε να χάσει το ευτυχές γεγονός και να στεναχωρήσει τους φίλους της. Δυστυχώς όμως, όσο και αν προσπαθούσε να συνέλθει ένιωθε το σώμα της να την εγκαταλείπει διαρκώς. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε αυτή ήταν η τρίτη μέρα των συμπτωμάτων, που εμφανίστηκαν επιστρέφοντας από τις διακοπές που έκανε στην Τζαμάικα. Έτσι, όσο βρισκόταν στο τρένο, ξεκίνησε να ψάχνει στο Google για τα περίεργα συμπτώματα και η λέξη Zika εμφανιζόταν σε κάθε απάντηση.

Η ίδια πείστηκε ότι νοσεί από τον εν λόγω ιό, παρά το γεγονός ότι δεν είχε όλα τα συμπτώματα που αναφέρονταν. Στην αρχή ξεκίνησε να νιώθει πόνους στα δάχτυλα των ποδιών της, αλλά ενώ βρισκόταν στο ταξίδι το ερμήνευσε σαν αποτέλεσμα της ζέστης, αργότερα όμως ένας πιο δυνατός πόνος έπιασε τον αριστερό γοφό της, που δεν έφευγε και της προκαλούσε και αφόρητο πόνο στη μέση. Η μητέρα της θεώρησε ότι μάλλον εκείνη ήταν αφυδατωμένη για αυτό και της έδωσε να φάει μπανάνες, όμως η ίδια πρόσεξε ότι είχε βγάλει και ένα εξόγκωμα πίσω από το αυτί της. Τότε απόρησε για το πως γινόταν να έχουν προκύψει ταυτοχρόνως τόσα θέματα στην υγεία της. Μέχρι να φτάσει στον χώρο της εκδήλωσης είχε ηρεμήσει κάπως, όμως γνώριζε ότι θα έπρεπε να πάει σπίτι της όσο πιο σύντομα μπορούσε. Εξουθενωμένη πήρε το τρένο της επιστροφής ενώ ένιωθε απίστευτη φαγούρα στο πρόσωπο και μετά στο λαιμό και στους ώμους της.

Όταν πήγε σε ένα νοσοκομείο κοντά στο σπίτι της και η νοσοκόμα τη ρώτησε τι ακριβώς έχει, εκείνη απάντησε ότι μάλλον έχει τον ιό Zika. Ο γιατρός που την εξέτασε της είπε ότι πιθανότατα όντως υπέφερε από αυτήν την ασθένεια, ειδάλλως είχε κολλήσει έναν άλλον ιό που μεταφέρουν τα κουνούπια με το όνομα Chikungunya. Και οι δύο αυτές ασθένειες δεν μπορούν να γιατρευτούν γρήγορα με την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή. Μετά από κάποιες ακόμα εξετάσεις όμως, ο γιατρός είπε στην κοπέλα ότι μάλλον δεν υπέφερε από τον Zika, παρά τα παρόμοια συμπτώματα και ότι μάλλον άλλος ήταν ο ιός που την ταλαιπωρούσε. Και μπορεί η ίδια να ήξερε ότι εκεί που ήταν να πάει διακοπές υπήρχαν κρούσματα αυτού του ιού, δεν νοιαζόταν και πολύ για το αν είχε ψεκαστεί με αντικουνουπικό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μετά τις τελευταίες εξετάσεις της, τελικά αποδείχτηκε ότι οι υποψίες της ήταν αληθινές και όντως είχε μολυνθεί από την εν λόγω ασθένεια. Πλέον έχουν περάσει περισσότερες από 20 ημέρες που παλεύει με αυτή και όπως λέει, αν έμαθε κάτι είναι η μεγάλη σημασία που έχει η ενημέρωση γύρω από τέτοια θέματα, όπως και το πόσο σημαντικό είναι το αντικουνουπικό. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων