E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έτσι έζησα με 15,3 ευρώ για μια εβδομάδα, χωρίς να μου λείψει τίποτα

Ημερολόγιο ενός μπατίρη

Δημοσίευση 31/5/2016 | 00:16

Έτσι έζησα με 15,3 ευρώ για μια εβδομάδα, χωρίς να μου λείψει τίποτα

Κοιτώντας το πορτοφόλι μου, και το ημερολόγιο που έχω κρεμασμένο στο τοίχο ανακάλυψα πως είμαι σε μαθηματικό αδιέξοδο. Και λέω μαθηματικό,γιατί έπρεπε με 42 ευρώ και άδειο ψυγείο και ράφια να ζήσω μέχρι και τις αρχές του μήνα που θα ξαναπληρωνόμουνα.

Έτσι λοιπόν επιστράτευσα όση φαντασία είχα, και όσες γνώσεις απέκτησα από τη γιαγιά μου, που τάιζαν μιση ντουζίνα παιδιά, χωρίς να ξοδεύουν μια περιουσία.

Πρώτη μέρα λοιπόν και ήρθε η ώρα να βρω με τι θα ξεγελάσω τη πείνα μου, πάντα με το άγχος του άδειου πορτοφολιού μου. Αποφασίζω να ξοδέψω 5 ευρώ για να αγοράσω μια πίτσα με 12 κομμάτια. Το παιδί που έφερε τη πίτσα ευγενέστατο, αλλά η κατάστασή μου, δεν επέτρεπε να δώσω και φιλοδώρημα. Αφού τσάκισα τη μισή πίτσα, έπρεπε να βρώ τι θα φάω την επόμενα μέρα στο γραφείο. Κοιτώντας το άδειο μου ψυγείο, θέλωντας και μη έπεσα, πάνω σε μια σακούλα με μαρούλι που είχα αγοράσει 2 μέρες πριν. Ε λοιπόν το μαρούλι θα είναι το αυριανό μου μεσημεριανό σκέφτηκα. και θυμήθηκα μια συνταγή πως να μη πετάς τη πίτσα που περίσσεψε. Η Ceasars's salad θα μου κόστιζε 5 ευρώ σίγουρα ενώ μια σαλάτα με ψιλοκομμένο μαρούλι με βαλσάμικο και ξεροψημένα μικρά κομμάτια χθεσινής πίτσας, δεν θα μου κόστιζε τίποτα. Σας εγγυώμαι, ψήστε στη τοστιέρα τα κομμάτια πίτσας που περίσσεψαν και ρίξτε τα μέσα στη σαλάτα με το μαρούλι. Πλήρες γεύμα και χορταστικό.

Τρίτη μέρα, η πίτσα αποτελεί μακρινή και ευχάριστη ανάμνηση, και γώ έχω σχολάσει και πεινάω αφού, τα δύο κουλούρια που αγόρασα από το φούρνο δεν καταφέρανε να ξεγελάσουν τη πείνα μου. Με αέρα εφοπλιστή που μπαίνει σε μαγαζί με ακριβά αμάξια, μπαίνω στο σούπερ μάρκετ και αγοράζω πέννες, 6 αυγά, τριμμένο κασέρι και 5 φέτες γαλοπούλα. Σύνολο 4 ευρώ. Οι πέννες που μαγείρεψα πεντανόστιμες και με χόρτασαν, μάλιστα περισσέψαν τόσες πολλές που έπρεπε να ανατρέξω στα κόλπα της γιαγιάς μου για να μη πάνε χαμένες. Οχι να το παινευτώ αλλά μετέτρεψα τις κρύες και χθεσινές πέννες, σε ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Πέννες, με αυγά και γαλοπούλα, κάνουν μια υπέροχη ομελέτα που σε κρατάει χορτασμένο για ολόκληρη τη μέρα. Προσθέστε τριμμένο κασέρι λίγο πριν το βγάλετε από το τηγάνι, και θα με θυμηθείτε.

Πέμπτη μέρα, και τα delivery έχουν αρχίσει και μου τηλεφωνούν, να δούνε αν είμαι καλά. Με 10 ευρώ έξοδα έμπαινα δυναμικά στη πέμπτη της εβδομάδας ατένιζα με αισιοδοξία το μέλλον.

1 ευρώ οι φακές, και ένας χυμός τομάτας και ξερά κρεμμύδια σύνολο κάτι λιγότερο από 2 ευρώ. Έτσι λοιπόν οι φακές ήταν το γεύμα μου στη πιο δύσκολη καμπή της εβδομάδας. Η συνταγή απλούστατη, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις φακές να παρουν γεύση από το κρεμμύδι,χυμό ντομάτας, νερό και σε μισή ώρα απολαμβάνεις, ένα νοστιμότατο και θρεπτικό φαγητό.

Τόσο κόπο έκανα για να πετύχω τις φακές, να τις πετάξω; Στραγγίστε τις μαγειρεμένες φακές και αφού βράσετε το ρύζι, στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ρύζι με τις φακές και χυμό ντομάτας και θα έχετε τη πιο νόστιμη εκδοχή του φακόρυζου.

Αισίως είχα φτάσει στη τελευταία μέρα της εβδομάδας έχοντας ξοδέψει μόλις 12 ευρώ. Σηκώνω επιδεικτικά το τηλέφωνο, σχηματίζω το νούμερο του ψητοπωλείου και παραγγέλνω τον αγαπημένο μου γύρο κοτόπουλο. 3,3 ευρώ ακούγεται από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής. Το δικαιούμαι, έσωσα 26,7 ευρώ τρώγοντας νόστιμα και υγιεινά. Δοκιμάστε το.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style 24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια 24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Ποια εποχή επιλέγουν οι περισσότεροι για να χωρίσουν

Σχέσεις 24.04.2024
Ο λόγος που συμβαίνει

Cocktail trends για το 2024

Food Χτες
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του