E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 σούπερ δημιουργικές μαμάδες σε δράση

Πώς τα προλαβαίνουν όλα;

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 8/3/2016 | 13:20

8 σούπερ δημιουργικές μαμάδες σε δράση

Oκτώ γυναίκες που δεν έχουν χρόνο αλλά έχουν πολλή όρεξη να τα προλάβουν όλα! Μαμάδες αλλά όχι μόνο αυτό.

Αν είσαι δημιουργική μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, ακόμη κι αν πρέπει να ισορροπήσεις με χάρη πάνω στις υποχρεώσεις σου. Χρόνια τους πολλά!

Βάσω Στασινού

Ασταμάτητη, λαμπερή και γεμάτη ιδέες! Το 4moms.gr έχει φανατικές αναγνώστριες που το επισκέπτονται κάθε μέρα! Η ζωή της είναι γεμάτη οικογενειακές, κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και εκείνη τα προλαβαίνει όλα με χάρη! Η Βάσω Στασινού είναι μία από τις πιο όμορφες και πιο αεικίνητες μαμάδες της Αθήνας.

- Ποια είναι η πιο αγαπημένη ώρα της μέρας σου;

Η αγαπημένη ώρα της μέρας μου ειναι ... 7 η ώρα το πρωί! Όταν φεύγουν τα παιδιά για το σχολείο και έχω τον δικό μου ελεύθερο χρόνο να πιω τον καφέ μου και να σερφάρω για λίγο στο Ίντερνετ 

- Tι άλλο είναι μια μαμά εκτός από μαμά;

Μια μαμά εκτός απο μαμά ειναι σύζυγος, ερωμένη, εργαζόμενη, ανεξάρτητη, ειναι τα παντα ! Στη σημερινή κοινωνία η μαμά η γυναίκα καλυτερα ειναι πολυεργαλείο και απαιτείται να κάνει τα παντα!

- Πώς τα προλαβαίνεις όλα;

Εκτός απο την ώρα που απολαμβάνω νωρίς το πρωί μεχρι αργά το βράδυ προσπαθώ να οργανώσω τα παντα δουλεια, παιδιά, σπίτι. Νομίζω οτι δεν διαφέρω σε κατι απο όλες τις υπόλοιπες γυναικες... Όλες "τρέχουμε " να προλάβουμε η κάθε μια με τον ρυθμό της.

- Μίλα μας για την καθημερινότητά σου!

Ξυπνάω στις 6.30 το πρωί και κάνω δρομολόγια δρομολόγια ....

Μαρία Φαρδέλλα

H Μαρία Φαρδέλλα περνά τη μέρα της οργανώνοντας την ύλη του Εξώστη, σχεδιάζοντας, μεγαλώνοντας τον Αλέξη και προετοιμάζοντας κάθε μήνα το Local Short Film Festival, με ταινίες μικρού μήκους στο WE στη Θεσσαλονίκη. Πώς τα καταφέρνει μέσα σε 24 ώρες; Mας εξηγεί!

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον Εξώστη; Τι ακριβώς μπορεί κανείς να διαβάσει εκεί;

Από το 2010, αλλά ταυτόχρονα δουλεύω και ως Interior designer. Βιβλίο, θέατρο, κινηματογράφος, πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης είναι ο βασικός κορμός του Εξώστη. Το υπεραστικό κορίτσι το ξέρετε;!

Τι άλλο είναι μια μαμά εκτός από μαμά; 

Όλα όσα ήταν και πριν γίνει μαμά σε ένα όμως παράλληλο σύμπαν.

Πότε βρίσκεις χρόνο για τις δουλειές σου;

Την ώρα που ο κόσμος κάνει σeξ, κοιμάται, διασκεδάζει κάποιος σε κάποιο σπίτι σιδερώνει, μαγειρεύει, απλώνει, σκουπίζει. Και η ζωή συνεχίζεται…

Με τι άλλο ασχολείσαι αυτή την περίοδο;

Με την κατάστρωση σχεδίου μετανάστευσης.

Περιέγραψέ μας με 5 λέξεις την καθημερινότητά σου!

Αλέξη, το, πατίνι, έχει, φρένο.

Μυρτώ Κάζη

Δημοσιογράφος, δημιουργός του wedding portal "Yes I Do", σύζυγος και μαμά! Την διαβάζουμε στα άρθρα της, τη βλέπουμε στα social media και την τηλεόραση κι εκείνη ψάχνει πάντα κάτι νέο να προτείνει στις γυναίκες μέσα από τις στήλες της. Μια μαμά που τρέχει όλη μέρα!

- Τι άλλο είναι μια μαμά εκτός από...μαμά;

Μια μαμά ειναι μια γυναίκα που έχει υποστεί αλλαγές. Έχει αλλάξει τα πρέπει, τα θέλω, τις προτεραιότητες και τις αξίες. Είναι μια γυναίκα ακούραστη, χαρούμενη, γεμάτη και πολυ δημιουργική. Σαν τη μαμά μου και σαν τις μαμάδες όλου του κόσμου:)

- To site σου "Υes i do" έγινε περιοδικό, και πλέον υπάρχει και το bridal Catwalk! Τι άλλο να περιμένουμε από αυτή την ιδέα που συνεχώς εξελίσσεται;

Έλα ντε! Ούτε κι εγώ ξέρω! Οι ιδέες μου έρχονται συνήθως στον ύπνο μου αλλά έχω μια υπέροχη ομάδα που τις κάνει πραγματικότητα, ίσως καλύτερα και από τα όνειρά μου! Το yes I do catwalk έγινε trending topic στο Twitter και πήρε ανέλπιστη δημοσιότητα. Σίγουρα θα το καθιερώσουμε!

- Μια εργαζόμενη μαμά έχει πολλές ενοχές; Πώς τις καταπολεμά;

Τώρα χτύπησες φλέβα χρυσού! Οι ενοχές. Όλη μέρα. Κάθε μέρα. Τόσο απέναντι στο παιδί σου όσο και απέναντι στον άντρα σου. Τις κρύβεις σε ενα σκοτεινό σημείο του μυαλού σου και αυτές εμφανίζονται αργά το βράδυ όταν πέσεις στο κρεβάτι. Όσο κι αν θες να τις καταπολεμήσεις αυτές παραμένουν εκεί...

- Προλαβαίνεις καθόλου να βρεις χρόνο για εσένα; Πώς το καταφέρνεις;

Δες τη ρίζα στα μαλλιά μου και έχεις την απάντηση. Δεν έχω ούτε λεπτό για εμένα. Γιατί όταν το εχω το δίνω στα παιδιά μου ή τον Τάσο τον άντρα μου. Προς το παρόν δεν μου λείπει αλλα δεν θέλω να δεσμευτώ για το μέλλον! Πιστευω θα ισορροπήσω και σε λίγα χρόνια θα καταφέρω να έχω...15 λεπτα τη μέρα για μένα!

Μαρία Σαράφη

Σχεδιάστρια κοσμημάτων και κουλ μαμά! Η Μαρία Σαράφη συγκαταλέγεται στις χιπ μαμάδες της συμπρωτεύουσας και έχει μια ζωή γεμάτη χρώματα, ασήμι, χρυσό, παιδικά παιχνίδια, γιόγκα και μουσική. 

- Ποιά είναι η πιο αγαπημένη ώρα της μέρας για σένα;

Το πρωί, 7.30-7.45, τις καθημερινές, που ξυπνάει η κόρη μου και φωνάζει "Mαμά, ζουζουνιες!" Θέλει να πάω στο κρεβάτι κ κάνουμε αγκαλίτσες. Αυτή η ώρα λοιπόν για μένα είναι ασύγκριτη! Η πρωινή μυρωδιά, το δερματάκι του παιδιού μου.

- Τι είναι μια μαμά εκτός από μαμά;
Eίναι πάντα μαμά, είναι πάντα γυναίκα (ο,τι κ αν σημαίνει αυτό για την κάθε μητέρα). Kατά τη γνώμη μου,αυτή η ισορροπία καλό θα είναι μην κλονίζεται...

- Πώς προλαβαίνεις να τα τακτοποιήσεις όλα;
Δυστυχώς το πρόγραμμα είναι πιεστικό,οπότε προσπαθώ να κάνω τις δουλειές του σπιτιού, μόλις κοιμηθεί η κόρη μου, Κλεαρέτη,όμως συνήθως είμαι κ εγώ αρκετά κουρασμένη- οπότε ξυπνάω πολύ νωρίς το πρωί κ κάνω ό,τι προλάβω. Τις καθημερινές δεν ξενυχτάω, προσπαθώ να κοιμάμαι όσο περισσότερο μπορώ, για να έχω από νωρίς ενέργεια κ δύναμη για την επόμενη μέρα!

- Τέσσερις λέξεις που περιγράφουν την καθημερινότητά σου! 
Δουλειά, γιόγκα, Κλεαρέτη, εξάντληση!

Στέλλα Κάσδαγλη

Δημοσιογράφος, συγγραφέας, μπλόγκερ, μεταφράστρια, συνιδρύτρια της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm αλλά και συνιδρύτρια του Women On Top και του Mentorkids, δύο δικτύων για την επαγγελματική ανάπτυξη και τον προσανατολισμό των γυναικών και των εφήβων, αντίστοιχα. Δούλεψε για 11 περίπου χρόνια στο περιοδικό Cosmopolitan και στο Global, το ένθετο της εφημερίδας Το Ποντίκι για τη διεθνή ειδησεογραφία. Η Στέλλα Κάσδαγλη έχει γράψει και έχει διαβάσει πολύ.

- Γράφεις βιβλία, μεταφράζεις βιβλία, και ανάμεσα σε αυτά, εμφανίζεται και το bookworm! Μίλησέ μας για αυτή σου τη σχέση με τα βιβλία, και το bookworm!

Για μένα τα βιβλία και το γράψιμο είναι ένα μέσο να πω τα πράγματα που νιώθω ότι χρειάζεται να πω. Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να συνδέσω στο μυαλό μου τα βιβλία που γράφω με αυτά που διαβάζω –μου φαίνονται σαν δύο διαφορετικά είδη ζωής, δεν ξέρω πώς να σου το περιγράψω. Κι αν γράφω για να μοιραστώ, διαβάζω για να νιώσω. Όσο για το Bookworm, δημιουργήθηκε από μια ανάγκη του Θοδωρή Γεωργακόπουλου και δική μου να δούμε πώς είναι όταν αρκετοί άνθρωποι διαβάζουν βιβλία μαζί και μετά τα συζητάνε. Και πώς είναι να σου προτείνει κάποιος βιβλία που εσύ δε θα σκεφτόσουν να διαβάσεις ποτέ. Κι αυτό που ανακαλύπτουμε είναι πως όντως το διάβασμα είναι μια βαθιά κοινωνική διαδικασία, όσο κι αν εμείς την έχουμε στο μυαλό μας ως μοναχική: τα μέλη μας ανταλλάσσουν τρομερά ενδιαφέρουσες απόψεις για τα βιβλία που διαβάζουμε, και διαδικτυακά αλλά και από κοντά, μια φορά το μήνα. Και μας λένε πολύ συχνά ότι αυτόν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο διαβάζουν περισσότερο από ποτέ!

- Τι άλλο είναι μια μαμά εκτός από... μαμά;

Όλα όσα ήταν και πριν γίνει μαμά, συν μερικά ακόμα. Τα παιδιά δε σου αφαιρούν από την προσωπικότητα, ούτε από τις φιλοδοξίες, ούτε από τα ενδιαφέροντά σου. Μπορεί να απορροφούν (δημιουργικά) αρκετό από το χρόνο σου, αλλά σου δίνουν τόση έμπνευση, ιδέες και κίνητρα, που στην ουσία δημιουργούν μέσα στη ζωή σου και μια άλλη, πολύ πλούσια ζωή.

- Πώς πάει το Women On Top; Τι νέο ετοιμάζετε;

Στο Women On Top οι σχέσεις mentoring συνεχίζονται και αυξάνονται συνεχώς, αποδεικνύοντάς μας ολοένα και περισσότερο πως όταν έχουμε την υποστήριξη η μία της άλλης, όταν μοιραζόμαστε την εμπειρία μας, τολμάμε και καταφέρνουμε περισσότερα. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε μία σειρά από θεματικά δείπνα, με καλεσμένες μέντορες από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία. Και δουλεύουμε πάνω στο start-up που σου είπα, το οποίο προσπαθεί να απαντήσει σε ένα κρίσιμο ερώτημα: πώς μπορούν οι γονείς να αναπτυχθούν επαγγελματικά και προσωπικά, χωρίς να νιώθουν ότι χάνουν κομμάτια της οικογενειακής τους ζωής και εμπειρίες που θέλουν να μοιράζονται με τα παιδιά τους; Η απάντηση σύντομα κοντά σας!

Μαρία Αμανατίδου

Ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας του πετυχημένου βιβλίου "Το happy της μαμάς" το οποίο περιγράφει πολλές ιδέες και συμβουλές για να περάσει καλά μια μαμά με το παιδί της, πέρα από τα συμβατικά παιχνίδια και απασχολήσεις. Κάνει παρέα στους Θεσσαλονικιούς κάθε πρωί στον Ιmagine 89.7.

- Το βιβλίο σου δίνει ένα σωρό ιδέες για να περνάς δημιουργικά το χρόνο με το παιδί σου. Έχεις δοκιμάσει όλες τις ιδέες σου; Ποια είναι η αγαπημένη σου;

Το βιβλίο είναι τροφή για σκέψη. Μπορεί κάποιες από τις ιδέες να τις εφαρμόσεις αυτούσιες , άλλες να τις προσαρμόσεις στη δική σου οικογένεια-παιδί-χαρακτήρα, και φυσικά άλλες να σου δώσουν νέες ιδέες δικές σου για να περάσεις δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά χωρίς να ξοδέψεις χρήματα. Το μόνο που θα ξοδέψεις είναι χρόνος. Και όχι δεν τις έχω δοκιμάσει όλες, κάποιες ήθελα πολύ να τις κάνω και γιΆ αυτό τις έβαλα στο βιβλίο. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια τα κάνω όλα μαζί με τον γιο μου, μέχρι και το site για το βιβλίο μαζί το σκεφτήκαμε. Αυτό που μΆ αρέσει και είναι μέσα στο βιβλίο είναι να κάνουμε παραλλαγές των αγαπημένων μας ιστοριών, παραμυθιών.

- Περιέγραψέ μας πώς έφτασες στην απόφαση να γράψεις το βιβλίο;

Έγραφα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Και η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή πήρα θάρρος κι έστειλα μια σειρά διηγημάτων που είχα γράψει σχεδόν σε όλους τους εκδοτικούς οίκους. Ε λοιπόν έφαγα τόσες πολλές «χυλόπιτες» που είχα απογοητευτεί. Μετά τις έστειλα σε μερικούς συγγραφείς και μου είπαν μη το βάζεις κάτω : το έχεις! Μετά ήρθε η κρίση, κι άρχισα να συνθέτω αυτό το βιβλίο πιο πολύ για να βοηθήσω κι άλλους σαν εμένα να ασχοληθούν με τα παιδιά τους, με χαρά και ενθουσιασμό. Το Happy είναι ένα καλό βιβλίο και στόχος μου είναι να φτάσει σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Όλο το feedback που έχω μέχρι σήμερα είναι θετικό και πολύ γλυκό.

- Τι άλλο είναι μια μαμά εκτός από μαμά;

Αααα! Εδώ ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Υπάρχουν πολλών ειδών μαμάδες. Υπάρχει η κατηγορία: άλλη καμιά δεν γέννησε μόνο η Μαριώ τον Γιάννη, η κατηγορία : γέννησα και άγιασα, η κατηγορία : μάνα τάπερ, και άπειρες άλλες. Επειδή έγινα μαμά σε σχετικά μικρή ηλικία θα σου πω αυτό που έλεγα και συνεχίζω να λέω σε φίλες νέες και παλιές: ψυχραιμία! Βλέπω γύρω μου πολλά στερεότυπα να περπατούν και να κηρύττουν τον λόγο της μάνας κουράγιο και κυρίως της μάνας δεν-έχω-ζωή-δική-μου-ας-πρήξω-τα-παιδιά-μου. Γενικά όταν γεννάς αλλάζουν πολλά πράγματα στη ζωή σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει και η προσωπικότητα σου. Το πρώτο που είσαι είναι μαμά, αλλά αυτό μέσα στο μυαλό σου και την ψυχή σου. Είσαι και κορίτσι, και γυναίκα, και επαγγελματίας, και φίλη κι ερωμένη και όλα όσα συνθέτουν την προσωπικότητα σου. Το ότι γέννησες δεν σου αφαιρεί κομμάτια του εαυτού σου , ούτε όμως σου προσθέτει κι αυτόματη καλοσύνη –αν δεν την έχεις ήδη μέσα σου. Η μητρότητα δεν σε βάζει σε κανένα βάθρο με λίγα λόγια ;)

-Περιέγραψέ μας με 5 λέξεις την καθημερινότητά σου!

Δεν βαριέμαι. «Τρέχω». Δημιουργώ. Γελάω. Αγαπάω. Όλα πολύ.

Ιωάννα Σεραφειμίδου

Η Ιωάννα λατρεύει τη δημιουργία, τον πολιτισμό και τα ταξίδια. Όλα αυτά όμως, παρέα με τη κόρη της! Γι'αυτό έχει εστιάσει πολύ στη διασκέδαση των γονιών με τα παιδιά τους και έχει 2 site τα οποία ασχολούνται ακριβώς με αυτό- ατζέντα και παρουσίαση εκδηλώσεων και δράσεων για τα παιδιά και την οικογένεια, και τα οικογενειακά ταξίδια.

- Πώς ξεκίνησες τις Πυγολαμπίδες στο κλουβί;

Οι Πυγολαμπίδες στο κλουβί προέκυψαν ως ανάγκη να συνδέσω τους δημιουργικούς ανθρώπους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ασχολούνταν με τα παιδιά, με τους ανήσυχους γονείς της πόλης μας. Υπήρχε ένα κενό στην ενημέρωση και ήθελα με κάθε τρόπο να τους φέρω κοντά. Με κάποιον περίεργο τρόπο με μάγευε ακόμα και στην ενήλικη ζωή μου το κουκλοθέατρο, οι κατασκευές, τα βιβλία για τα παιδιά και παρόλο που δεν είχα ακόμα το δικό μου παιδί με πάθιαζε τρελά η ιδέα να μπορούμε να ανακαλύπτουμε οι μεγάλοι το παιδί που κρύβεται μέσα μας! Οι Πυγολαμπίδες στο κλουβί ξεκίνησαν το 2009 και από τότε διαρκώς εξελίσσονται και μεγαλώνουν μαζί με τα παιδιά και τους γονείς τους!

- Τι άλλο είναι μια μαμά εκτός από μαμά;

Παιδί και γυναίκα και σύζυγος και φίλη και αδερφή και επαγγελματίας. Πολλοί οι ρόλοι και νομίζω πως στα πρώτα χρόνια της έλευσης του παιδιού χάνεις τελείως την ισορροπία. Στη συνέχεια τους επαναπροσδιορίζεις, παίρνουν ίσως άλλη βαρύτητα ο καθένας, ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, αλλά είναι εκεί και σε περιμένουν να τους επιλέξεις ξανά.

- Με τι άλλο ασχολείσαι αυτή την περίοδο;

Οι Πυγολαμπίδες στο κλουβί είναι πια μια σχεδόν full time job. Ασχολούμαι όμως και με μια ακόμα ιστοσελίδα, το www.thepaperboat.gr, το οποίο απευθύνεται σε οικογένειες που τους αρέσουν τα ταξίδια, γιατί μας αρέσει πολύ να ταξιδεύουμε οικογενειακώς και να καταγράφουμε τις εμπειρίες μας. Η ζωή μου κινείται ανάμεσα στη δουλειά μου (που είναι και το χόμπυ μου) και στην οικογένειά μου αλλά και στο χρόνο που ξεκλέβω ανάμεσα σε αυτά για να βλέπω αγαπημένες μου φίλες και φίλους.

- Περιέγραψέ μας με 5 λέξεις την καθημερινότητά σου!

Γραφείο, δημιουργικοί χώροι για έμπνευση, καφές με φίλους, εξοχή με την οικογένειά μου, δημιουργικός χρόνος με την Ολυμπία! (5 εικόνες)

Oλίβια Γαβρίλη

Μια δραστήρια γυναίκα, με ένα μεγάλο φαν κλαμπ από μαμάδες. Ένα site που σαρώνει, βιντεάκια με χιλιάδες views, συμβουλές για μαμάδες, για παιδικά παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες και προσφάτως και beauty blogger!

- Πώς ξεκίνησες το Eimai Mama;

Ξεκίνησα με το "Είμαι έγκυος" όταν εμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδάκι, την Αθηνά. Μολις είχα μετακομίσει στην Αθήνα, όλα ηταν πρωτόγνωρα και ετσι σκεφτηκα να κανω το προσωπικο μου διαδικτυακό ημερολόγιο εγκυμοσύνης κυρίως για να το διαβάζουν οι δικοί μου στη Θεσσαλονίκη. Τότε δεν φανταζόμουν οτι σε λίγο καιρό θα γινόταν ως "Είμαι μαμά" πια όχι μόνο το σημείο συνάντησης όλων των μαμάδων της χώρας, αλλά και η βασική δουλειά μου!

- Τι άλλο είναι μια μαμά εκτός από... μαμά;

Ουουουου! Και τι δεν είναι! Είναι σκληρά εργαζόμενη -ακόμα και μαμά στο σπίτι να εισαι είναι λες και κανεις 5 δουλειές ταυτόχρονα!- είναι καθαρίστρια, ειναι νοσοκόμα, είναι διασκεδαστρια, δασκάλα, νεράιδα και βασίλισσα! Είναι ομως και σύντροφος, φίλη, επαγγελματίας και γυναίκα!

- Από το site έκανες πολλά χιλιόμετρα μέχρι τώρα, με τι καταπιάνεσαι αυτή την περίοδο, και τι όνειρα έχεις για το μέλλον;

Η βάση μου ειναι και παραμένει το eimaimama.gr και γύρω από αυτό χορεύουν και τα υπόλοιπα που ομολογουμένως ειναι πολλά. Σκέφτομαι να στήσω κατι νέο στο internet, από την άλλη εχει αρχίσει και με γοητεύει ξανά ο... έξω κόσμος. Το όνειρο μου είναι να ζω μια όμορφη ζωή και να νιώθω γεμάτη και ολοκληρωμένη στο τελος της κάθε μέρας. Και να μεγαλώσω ισορροπημένα παιδια που να τολμούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα!

- Περιέγραψέ μας με 5 λέξεις την καθημερινότητά σου!

Παιδιά, αγάπη, δουλειά, ισορροπία, ευτυχία!