LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο παλαιστής του WWE που στραγγάλισε τη σύζυγο και τον 7χρονο γιο του και αυτοκτόνησε

Τα χτυπήματα και τα αναβολικά τού προκάλεσαν εγκεφαλική βλάβη

Δημοσίευση 20/11/2015 | 00:04

Ο παλαιστής του WWE που στραγγάλισε τη σύζυγο και τον 7χρονο γιο του και αυτοκτόνησε

Στα 13, ο Κρις Μπενουά σταμάτησε να τρώει γλυκά, καραμέλες και οποιοδήποτε άλλο λιπαρό φαγητό. Μετά το σχολείο κλεινόταν σε ένα δωμάτιο που είχαν μετατρέψει οι γονείς του σε γυμναστήριο. Δεν έχασε ούτε μια μέρα προπόνησης. Ήξερε ότι ήθελε πολλή πειθαρχία για να πετύχει το όνειρό του. Ήθελε να γίνει παλαιστής στο WWE, το σόου όπου επαγγελματίες παλαιστές χόρευαν μέχρι τελικής πτώσης.

Στα 18 έφυγε από το σπίτι του και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στον στόχο του. Γυμναζόταν στο υπόγειο του πρώην παλαιστή και προπονητή Στου Χαρτ, το επονομαζόμενο και «Μπουντρούμι». Όσοι περνούσαν απ' τον δρόμο, μπορούσαν να ακούσουν τις κραυγές των αθλητών που έχυναν αίμα και ιδρώτα για να φτάσουν στο ρινγκ.

Πριν από το μεγαλοπρεπές WWE όμως, ο νεαρός παλαιστής έπρεπε να περάσει από όλα τα ενδιάμεσα στάδια για να αποδείξει την αξία του. Ένα πρώτο βήμα για πολλούς ανερχόμενους σταρ ήταν το ECW. Λιγότερη λάμψη, λιγότερα χρήματα και πολύ περισσότερο αίμα. Ο Μπενουά εκεί απέκτησε το παρατσούκλι «Σακατευτής», όταν τραυμάτισε πολύ σοβαρά έναν αντίπαλό του.

To 1996 ο μεγάλος αντίπαλος του Μπενουά ήταν ο παλαιστής Κέβιν Σάλιβαν. Για να αυξήσουν τη θεαματικότητα, ο Σάλιβαν σκέφτηκε να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο εpωτικό τρίγωνο, όπου ο Μπενουά θα κυνηγούσε τη σύζυγο του Σάλιβαν, Νάνσι. Μέσα σε λίγους μήνες αποδείχτηκε ότι η έλξη μεταξύ του Μπενουά και της επίσης παλαίστριας Νάνσι ήταν πραγματική και ο Σάλιβαν αναγκάστηκε να κάνει πίσω.

Αρραβωνιάστηκαν το 1997, τον Ιανουάριο του 2000 ο Μπενουά κέρδισε το πρωτάθλημα WCW και τον Φεβρουάριο γεννήθηκε ο γιος τους, Ντάνιελ. Παντρεύτηκαν εννιά μήνες αργότερα, ενώ ο Μπενουά κατάφερε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα WWE.

Τον Ιούνιο του 2001 ο Μπενουά τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό και αναγκάστηκε να αποσυρθεί για ένα διάστημα. Όσο καιρό ήταν εκτός του ρινγκ, δεν είχε έσοδα και άρχισε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες στεροειδών και φαρμάκων, για να επιταχύνει την επαναφορά του. Τα κατάφερε τον Μάιο του 2002.

Η συμπεριφορά του Μπενουά είχε αλλάξει δραματικά και ανησύχησε την οικογένειά του. Πάθαινε κρίσεις παράνοιας, αρνούνταν να πετάξει τα σκουπίδια γιατί φοβόταν ότι κάποιος θα τα έψαχνε και πήγαινε στο σπίτι του από διαφορετικούς δρόμους κάθε φορά, για να μην τον παρακολουθήσει κανείς. Έφτασε στο σημείο να σπάει έπιπλα και να βρίζει την οικογένειά του. Το 2003 η Νάνσι έκανε αίτηση διαζυγίου και περιοριστικής εντολής, αλλά απέσυρε και τα δύο λίγους μήνες αργότερα.

Τον Νοέμβριο του 2005 ο Μπενουά δέχτηκε άλλο ένα δυνατό χτύπημα. Ο στενός του φίλος και παλαιστής Έντι Γκερέρο πέθανε από καρδιακή προσβολή. Οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από στεροειδή. Ο Μπενουά, όπως και άλλοι επαγγελματίες παλαιστές, χρησιμοποιούσε καθημερινά στεροειδή, κυρίως για να αντιμετωπίσει τον πόνο από τον παλιό τραυματισμό του. Πολλά από τα φάρμακα δεν ήταν νόμιμα.

Τα αναβολικά, ο χαμός του φίλου του και οι εντάσεις με τη σύζυγό του είχαν ως αποτέλεσμα η ψυχική υγεία του Μπενουά να κρέμεται από μία λεπτή κλωστή. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο παλαιστής πάλευε με την κατάθλιψη. Ο πατέρας του τον είχε παρατηρήσει να προσεύχεται και να διαβάζει μανιωδώς τη Βίβλο, αν και ποτέ δεν είχε δείξει ενδιαφέρον για τη θρησκεία. Παρά τα προβλήματα όμως, ο Μπενουά ήταν ένας επαγγελματίας, αφοσιωμένος στο WWE όπως πάντα.

Το τέλος του «Σακατευτή» Μπενουά

Το Σάββατο 23 Ιουνίου του 2007, ο Μπενουά ακύρωσε μια εμφάνισή του στο Τέξας, με τη δικαιολογία ότι η γυναίκα και το παιδί του είχαν αρρωστήσει σοβαρά. Το επόμενο πρωί ακύρωσε και την εμφάνιση της Κυριακής. Η συμπεριφορά του θορύβησε τους διοργανωτές, καθώς ο Μπενουά ήταν εξαιρετικά επιμελής και δεν είχε χάσει ποτέ αγώνα. Ανησύχησαν ακόμα περισσότερο όταν άρχισαν να φτάνουν μηνύματα στα κινητά φίλων και συνεργατών του, στα οποία έδινε τη διεύθυνση του σπιτιού του, τους ενημέρωνε ότι τα σκυλιά κοιμούνταν και τους έστελνε την αγάπη του.

Το απόγευμα της 25ης Ιουνίου, ένα περιπολικό έφτασε έξω απ' το σπίτι του Μπενουά, ύστερα από τηλεφώνημα των συνεργατών του. Όταν μπήκαν στο σπίτι, οι αστυνομικοί βρήκαν τρία πτώματα. Ο Μπενουά είχε στραγγαλίσει τη σύζυγό του την Παρασκευή, έπνιξε τον γιο του το Σάββατο και την Κυριακή κρεμάστηκε από ένα μηχάνημα γυμναστικής. Όσοι ήξεραν τον Μπενουά, τον περιέγραφαν ως έναν γλυκομίλητο άντρα, ευγενικό, που λάτρευε την οικογένειά του. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είχε διαπράξει το διπλό έγκλημα.

Όταν η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυψε ότι στον οργανισμό του υπήρχε η δεκαπλάσια ποσότητα τεστοστερόνης απ' το φυσιολογικό, όλοι θεώρησαν ότι τα στεροειδή τον είχαν οδηγήσει στην τρέλα. Στη συνέχεια εξετάστηκε ο εγκέφαλος του, που έμοιαζε με «85χρονου που πάσχει από Αλτσχάιμερ». Οι δεκάδες διασείσεις από τα χτυπήματα και η χρόνια κατανάλωση φαρμάκων για να μην πονάει και να αναρρώνει, είχαν προκαλέσει τεράστιες βλάβες, που οδήγησαν στις κρίσεις παράνοιας και την ψυχολογική αστάθεια των τελευταίων ετών.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι η τραγωδία ίσως να είχε αποφευχθεί αν ο Μπενουά είχε σταματήσει την πάλη και τη χρήση στεροειδών. Το WWE κατηγορήθηκε ότι έθετε τους παλαιστές σε κίνδυνο, καθώς ο Μπενουά δεν ήταν ούτε ο πρώτος, αλλά ούτε ο τελευταίος παλαιστής που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της παρενέργειας των αναβολικών...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το παγκόσμιο απόθεμα εμβολίου κατά της χολέρας έχει εξαφανιστεί ενώ τα κρούσματα εξαπλώνονται

Τεχνολογία 16.04.2024
Η ανάγκη για εμβόλια και οι περιορισμένοι πόροι

Ο μαραθώνιος που ξεμπρόστιασε το νικητή του αγώνα

ΝΕΑ 16.04.2024
Αυτός είναι αναμφίβολα ο πιο ντροπιαστικός τίτλος στην καριέρα του νικητή

Tι συμβαίνει στη Δυτική Όχθη; Η κόλαση του πολέμου συνεχίζεται πέρα από τη Γάζα

ΝΕΑ 16.04.2024
Ο πόλεμος στη Γάζα έχει μεταμορφώσει και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη σε τόπο μάχης

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει σοβαρά τη γονιμότητα

Περιβάλλον Χτες
Τα ανησυχητικά συμπεράσματα μελετών που παρουσίασαν επιστήμονες στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Τι έχει πει ο Νοστράδαμος για το Ισραήλ, το Ιράν και τον Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο

Ιστορικά Χτες
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή όπως ήταν φυσικό ήρθε και η πρόβλεψη του Νοστράδαμου

Ξεκινάει η ιστορική ποινική δίκη Τραμπ: Τι θα γίνει αν καταδικαστεί

Άνθρωποι Χτες
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο του Μανχάταν

Γιατί η Μαρία Μαγδαληνή είναι ένα παρεξηγημένο ιστορικό πρόσωπο

Ιστορικά Χτες
Τα γραπτά και ο πάπας Γρηγόριος Α`

Ο πατέρας της χρονιάς: Πλαστογράφησε τον θάνατό του για να μην πληρώσει διατροφή στη γυναίκα του

ΝΕΑ Χτες
Είχε πρόσβαση στο σύστημα μητρώου θανάτων χρησιμοποιώντας στοιχεία σύνδεσης που είχε κλέψει από έναν γιατρό.

Ο κρατούμενος που άντεξε χωρίς νερό και φαγητό για 18 ημέρες

ΝΕΑ Προχτές
Το ξέχασαν στο κελί γιατί νόμιζαν ότι είχε αποφυλακιστεί

Ο αμυντικός που δεν έκανε κανένα φάουλ για 14 μήνες

Αφιέρωμα Προχτές
Το λες και απίθανο κατόρθωμα