LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο σερίφης που πολέμησε ολομόναχος το οργανωμένο έγκλημα

Πέρασε ακόμα και στην παρανομία

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 10/11/2018 | 01:24

Ο σερίφης που πολέμησε ολομόναχος το οργανωμένο έγκλημα
@jacksonsun.com

Ο Bufford Pusser θεωρείται τοπικός ήρωας στο Τενεσί και μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες της ιστορίας της περιοχής. Κι αυτό γιατί το θάρρος και η τόλμη του, τον οδήγησαν να ανοίξει πόλεμο, μόνος του, με το οργανωμένο έγκλημα της περιοχής. Όταν η μαφία σκότωσε την γυναίκα του, αποφάσισε να εκδικηθεί...

Ο Pusser γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1937 στην κομητεία McNairy του Τενεσί. Ο πατέρας του εργαζόταν στην τοπική αστυνομία και ο Buford μεγάλωσε με το όνειρο να καταταγεί στον στρατό. Ωστόσο, το όνειρό του τελείωσε γρήγορα, όταν απορρίφθηκε λόγω άσθματος. Μετακόμισε στο Σικάγο με σκοπό να γίνει παλαιστής. Το ύψος του (1.98μ.) και η σωματοδομή του, τον βοήθησαν να αποκτήσει φήμη και το παρατσούκλι «Buford the Bull».

https://www.thefamouspeople.com/profiles/buford-pusser-41426.php

@thefamouspeople.com

Εκεί γνώρισε την Pauline, την οποία παντρεύτηκε το 1959. Το 1962 επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Ο τοπικός σερίφης μόλις είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ο Pusser αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα για την θέση. Το 1964 εξελέγη πανηγυρικά και έγινε ο νεότερος σερίφης στην ιστορία της περιοχής.

Το οργανωμένο έγκλημα, που ήταν αντίθετο στην εκλογή του, αισθάνθηκε απειλή. Το παρουσιαστικό του και οι προθέσεις του δεν σήκωναν ευκολά αντιρρήσεις. Με πολλή μικρή βοήθεια, κατάφερε να καθαρίσει τους δρόμους που είχαν γεμίσει ναρκωτικά και παράνομο αλκοόλ, τα οποία ελέγχονταν φυσικά από την μαφία. Ο πόλεμος είχε κηρυχθεί. Bufford Pusser vs. Mafia.

https://www.thefamouspeople.com/profiles/buford-pusser-41426.php

@thefamouspeople.com

Οι αντίπαλοί του ήταν η «Dixie Mafia» και η «State Line Mob». Οι οποίες αποδείχθηκαν πολύ πιο επικίνδυνες από ότι φαίνονταν. Εκτός από τις παράνομες δραστηριότητες, είχαν και πολλούς ντόπιους στην «μισθοδοσία» τους. Και όσοι δεν πληρώνονταν από αυτούς, τους φοβούνταν. Οι επιτυχίες του Pusser εξόργισαν τα αφεντικά που προσπάθησαν πολλές φορές να τον βγάλουν από την μέση. Τον πυροβόλησαν σε τρείς περιπτώσεις αλλά έζησε. Και μάλιστα σκότωσε κάποιους από τους πληρωμένους εκτελεστές του.

Όλα αυτά μέχρι τον Αύγουστο του 1967. Μια ημέρα έλαβε ένα τηλεφώνημα για διατάραξη σε μια λεωφόρο λίγο έξω από την πόλη. Η γυναίκα του τον συνόδευσε στην έρευνα. Ένα αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα τους και άνοιξε πυρ. Ο Pusser τραυματίστηκε αλλά η Pauline δεν τα κατάφερε. Το μόνο που μπορούσε να σκεφτεί  από εκείνη την στιγμή ήταν η εκδίκηση.

https://www.denofgeek.com/us/movies/walking-tall/248673/the-high-strangeness-of-the-original-walking-tall-trilogy

@denofgeek.com

Οι τύψεις του ήταν πολλές. Η ενέδρα προοριζόταν γι’ αυτόν αλλά τελικά την πλήρωσε η σύζυγός του. Ήξερε τους τέσσερις άντρες που ευθύνονταν για αυτό. Τους τρείς εκτελεστές και το αφεντικό της «Dixie Mafia», Kirskey McCord Jr. Τα επόμενα χρόνια οι τρεις εκτελεστές βρέθηκαν νεκροί. Η ανάμειξη του Buford Pusser δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Το αφεντικό της μαφίας καταδικάστηκε σε ισόβια για διαφορετικό λόγο. Ο Pusser έπαψε να είναι σερίφης το 1972. Δυο χρόνια αργότερα έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στα 37 του χρόνια. Κι αυτός.

Οι συγγενείς του πίστευαν πως δεν ήταν ατύχημα αλλά «παραγγελία» του φυλακισμένου Kirskey McCord Jr. Από τότε, ο Pusser θεωρείται τοπικός ήρωας στο Τενεσί και η ζωή του έχει περάσει πολλές φορές στην μεγάλη οθόνη. Η ιστορία του ανθρώπου άλλωστε που τα έβαλε μόνος του με το οργανωμένο έγκλημα, είναι από μόνη της ένα παράδειγμα προς μίμηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων