E-Daily

Κριστ Γουάμπα: Από hot spot στα παρκέ της Α1

Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι θαύματα γίνονται καθημερινά

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

3/9/2018 | 00:06

Ο αθλητισμός έχει χαρίσει άπειρες συγκινητικές ιστορίες, που δίνουν κουράγιο και ελπίδα. όταν όλα γύρω μας πάνε στραβά.

Χιλιάδες ελληνόπουλα, ονειρεύτηκαν κάποια στιγμη, να φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα του μπασκετικού Άρη Θεσσαλονίκης, να αγωνιστούν στο θρυλικό Παλέ ντε Σπορ, εκεί που μεγαλούργησαν ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, Ο Ρόι Τάρπλει, και άλλοι τεράστιοι παίκτες που αγωνιστήκαν με τα χρώματα του Άρη.

Σε αυτό το γήπεδο, εδώ και λίγο καιρό προπονείται ο 18χρονος Κριστ Γουάμπα, από το Κονγκό. Και θα μου πείτε γιατί ένας παίκτης, να γίνεται θέμα, και μάλιστα όχι σε αθλητικό site; Γιατί μπορεί να μην έχουμε ιδέα για τις αθλητικές ικανότητες του 18χρόνου, αλλά αυτό που μας έκανε να υποκλιθούμε μπροστά του, ήταν το πείσμα του, και το κουράγιο του, για να διεκδικήσει το όνειρό του, όταν δίπλα του ο κόσμος του κατέρρεε.

Ο Κριστ διέσχισε δύο ηπείρους με τα πόδια, είδε δικούς του ανθρώπους να μην μπορούν να ακολουθήσουν το μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι από το Κονγκό στη Τουρκία, με σκοπό να περάσει στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη. Είδε ανθρώπους να πνίγονται, κρατήθηκε φυλακισμένος πολλές φορές μέχρι να μπορέσει να έχει στα χέρια του ένα χαρτί που να μπορεί να ελπίζει, τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Αυτό το παιδί, γιατί ακόμα παιδί είναι, κρατήθηκε σε hot spot στη Λέσβο, από τη Λέσβο βρέθηκε στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, και από τις σκηνές των hot spot, δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή, από τον προπονητή του Άρη για να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό του συμβόλαιο.

Κλείνοντας σας μεταφέρω χωρίς καμία αλλαγή στα λόγια του δύο δηλώσεις του Κρίστ. 

"Όταν δεν έχεις να φας, πίνεις νερό μέχρι να αποκοιμηθείς", σε ερώτηση πως ήταν τα πράγματα για αυτόν πίσω στη πατρίδα.

"Στην ζωή, όταν θέλεις να πετύχεις κάτι, μην σε αποθαρρύνουν οι άλλοι. Μείνε στο στόχο σου και συνέχισε." Σε ερώτηση για το τι ελπίζει για το μέλλον.

Καλή τύχη Κριστ Γουάμπα!