LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πρώτη μαζική δολοφονία στις ΗΠΑ

Το δολοφονικό αμόκ του Τσαρλς Γουίτμαν

Δημοσίευση 31/7/2018 | 21:20

Η πρώτη μαζική δολοφονία στις ΗΠΑ
@washingtonpost.com

Το πρώτο μακελειό στις ΗΠΑ έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο του Austin στην πολιτεία του Τέξας, την 1η Αυγούστου του 1966. Δράστης ήταν ο Τσαρλς Γουίτμαν, πρώην πεζοναύτης και πρώην φοιτητής του πανεπιστημίου. Ο απολογισμός ήταν τραγικός.

Ο Γουίτμαν γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου του 1941 στην Φλόριντα. Ο πατέρας του προσέφερε τα πάντα στην οικογένειά του αλλά μόνο οικονομικά. Κατά τα άλλα ήταν αυστηρός και ασκούσε βία και στην μητέρα του αλλά και σε εκείνον και τον αδερφό του. Έγινε πρόσκοπος στα 11 του χρόνια και μόλις τελείωσε το σχολείο, έκανε αίτηση να ενταχθεί στους πεζοναύτες.

Ο Γουίτμαν υπηρέτησε στους πεζοναύτες για 18 μήνες 6 χρόνια νωρίτερα. Σε αυτή την περίοδο, υπηρέτησε ως σκοπευτής, ενώ κέρδισε και μετάλλιο. Το σώμα πεζοναυτών του έδωσε υποτροφία για να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Austin στο Τέξας. Εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε την 20χρονη Κάθλιν Λάισνερ. Οι βαθμοί του δεν ήταν τόσο καλοί και το σώμα πεζοναυτών την απέσυρε και τον κάλεσε να υπηρετήσει το υπόλοιπο της θητείας του το 1963.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/gun-lobby-s-fake-mass-shooting-moved-from-university-of-texas-in-austin-a6768501.html

@independent.co.uk

Το 1964 απολύθηκε με τιμές από το στράτευμα. Έπιασε δουλειά ως υπεύθυνος κυκλοφορίας στους αυτοκινητοδρόμους του Τέξας. Τον Μάιο του 1966, η μητέρα του αποφάσισε να χωρίσει από τον πατέρα του λόγω της μακροχρόνιας σωματικής βίας που είχε υποστεί. Ο Γουίτμαν πήγε στην Φλόριντα και την έφερε μαζί του στο Τέξας. Ο πατέρας του τον καλούσε καθημερινά στο τηλέφωνο και του έλεγε να την φέρει πίσω. Ήταν τότε που ο Γουίτμαν άρχισε να έχει φρικτούς πονοκεφάλους και να καταναλώνει αμφεταμίνες.

Την 1η Αυγούστου του 1966, λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατευθύνθηκε στο σπίτι της μητέρας του την οποία σκοτωσε και την έβαλε να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Έπειτα επέστρεψε σπίτι του και σκότωσε την γυναίκα του. Στις 11.30 το πρωί περίπου έφτασε στο Πανεπιστήμιο του Austin στην πολιτεία του Τέξας με μια καραμπίνα.

Εκεί ανέβηκε στον πύργο του πανεπιστημίου και έχοντας καλύτερο οπτικό πεδίο βολής, πυροβόλησε κατά 46 ατόμων, σκοτώνοντας 14 από αυτούς. Μάλιστα το πρώτο του θύμα, ήταν μια έγκυος γυναίκα με φουσκωμένη κοιλιά. Ο Γούιτμαν μπορούσε να την σημαδέψει οπουδήποτε, αλλά εκείνος σημάδεψε κατευθείαν στην κοιλιά. Το μωρό της και ο σύντροφός της πέθαναν. Η ίδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από μια ώρα και κατάφερε να επιβιώσει.

Μετά από 96 λεπτά τρόμου δυο αστυνομικοί κατάφεραν να ανέβουν στον πύργο. Εκεί βρήκαν κι άλλους νεκρούς και τραυματίες. Εκείνος αντιστάθηκε και ανάγκασε τους αστυνομικούς να τον πυροβολήσουν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

http://www.dailytexanonline.com/2016/07/29/fifty-years-later-brain-tumor-possible-cause

@dailytexanonline.com

Στην αυτοψία που ακολούθησε, όπως το είχε ζητήσει ο Γούιτμαν στο σημείωμα αυτοκτονίας που είχε γράψει την προηγούμενη, βρέθηκε ένας όγκος στον εγκέφαλο του, που όπως είπαν οι γιατροί μπορούσε να έχει πειράξει τα νεύρα και ίσως τον οδήγησε στο μακελειό. Το πρώτο μακελειό των ΗΠΑ όμως είχε ήδη γίνει και είχε στοιχίσει την ζωή σε 16 ανθρώπους, ενώ ακόμα ένα θύμα πέθανε 35 χρόνια αργότερα από τα τραύματα που προκλήθηκαν την ώρα των πυροβολισμών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων