E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το νησί που απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να πατήσει το πόδι του

Μόνο δυο άνθρωπο επιτρέπεται να το επισκέπτονται και ο λόγος είναι πολύ σημαντικός

Δημοσίευση 28/6/2018 | 00:20

Το νησί που απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να πατήσει το πόδι του

Έπειτα από μια μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη το 1963 που κράτησε για τρια χρόνια, σχηματίστηκε από τη λάβα ένα νέο νησί στα ανοικτά της Ισλανδίας, το Surtsey.

Τώρα, το έδαφος του χρησιμοποιείται αποκλειστικά για επιστημονική έρευνα και παρατηρήσεις. Το επίκεντρο των ερευνών στο νησί είναι να κατανοήσουμε καλύτερα το πως ένα οικοσύστημα σχηματίζεται από το μηδέν, χωρίς ανθρώπινη παρουσία. 

Μόνο δυο επιστήμονες επιτρέπεται να πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις του νησιού, καθιστώντας το ένα από τα λίγα απαγορευμένα μέρη στη γη.

Μια από τις ποιο γνωστές ιστορίες που αφορούν το νησί περιστρέφεται γύρω από μια ντομάτα.  Δεδομένου ότι το έδαφος του είναι προσεκτικά επιτηρούμενο, μόνο ένα μικρό σπίτι που για τους δυο επιστήμονες υπάρχει στις εγκαταστάσεις του νησιού.

Πριν εισέλθει κάποιος στο νησί, πρέπει να ελεγχθεί ενδελεχώς, επειδή ένας από τους κύριους κανόνες είναι να μη φέρει σπόρους μαζί πάνω του. Κάποιος δεν έδωσε αρκετή προσοχή σε αυτόν τον κανόνα και έκανε την άναγκη του εκεί. Μετά από αυτό, ένα φυτό ντομάτας φύτρωσε στο νησί αφήνοντας τους επιστήμονες έκπληκτους.

Αφού συνειδητοποίησαν την προέλευση του φυτού, το κατέστρεψαν αμέσως, καθώς θα διατάρασε την επιστημονική τους έρευνα.