E-Daily

O μανιακός δολοφόνος του Λος Αντζελες που μάγεψε τις γυναίκες

Η ιστορία του όμορφου «Night Stalker»

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

26/2/2018 | 00:19

Την δεκαετία του ’80, οι ΗΠΑ είχαν να αντιμετωπίσουν ένα κύμα εγκληματικότητας που έφτανε από την ανατολή μέχρι την δύση. Από την Νέα Υόρκη μέχρι το Λος Άντζελες, οι γειτονιές και οι δρόμοι δεν ήταν το ίδιο ασφαλείς όπως σήμερα. Στην δύση, η πόλη που αντιμετώπιζε τα περισσότερα προβλήματα ανομίας ήταν, το κατά τα άλλα λαμπερό και ηλιόλουστο, Λος Άντζελες.

Ανάμεσα στα πάμπολλα καθημερινά περιστατικά, υπήρχε μια φιγούρα ενός νεαρού που αρχικά παρέμενε μόνο φιγούρα. Κινούνταν μέσα στην νύχτα, όταν ο ήλιος έφευγε με κατεύθυνση τον ωκεανό και προκαλούσε τον τρόμο και τον εφιάλτη, κυρίως στις γυναίκες.

Τον ονόμασαν «Night Stalker», δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση, αυτός που παραφυλάει στο σκοτάδι. Δεν είχε συγκεκριμένο όπλο. Χρησιμοποιούσε σφυριά, πιστόλια, μασέτες, μαχαίρια και λοστούς. Εισέβαλλε στα σπίτια βίαζε τα θύματά του και μετά τα σκότωνε εν ψυχρώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χάραζε στο σώμα τους πεντάλφες και ανάγκαζε τα θύματά του να ορκιστούν πίστη στον διάβολο. Τα θύματά του ήταν τουλάχιστον 25. Το Λος Άντζελες, και λίγο αργότερα το Σαν Φρανσίσκο, ήταν υπό το έλεός του για δυο ατέλειωτα χρόνια.

Το παρελθόν του «Night Stalker» ήταν τόσο σκοτεινό όσο και η δράση του. Το όνομά του ήταν Richard Ramirez και είχε γεννηθεί στο Τέξας. Από τα 12 του χρόνια άρχισε να θαυμάζει τον ξάδελφο του, ο οποίος ήταν βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ. Εκείνος του έδειχνε με περηφάνια φωτογραφίες από τον πόλεμο, όπου σκότωνε και βίαζε τις βιετναμέζες. Κάπνιζαν μαζί μαριχουάνα και ο ξάδελφος του δεν παρέλειψε να του μάθει πώς μπορείς να σκοτώσεις, με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν ήθελε να είναι κοντά στον αυστηρό πατέρα του και κοιμόταν σε νεκροταφεία. Λίγο καιρό αργότερα, είδε τον αγαπημένο του ξάδελφο να πυροβολεί και να σκοτώνει την σύζυγό του. Μετακόμισε με την αδερφή του και τον σύζυγό της, έναν μανιακό «ματάκια» που έμαθε κι αυτός κάτι με την σειρά του στον Richard, ενώ με τον καιρό άρχισε την χρήση LSD και στράφηκε στον σατανισμό.

Στην Καλιφόρνια μετακόμισε στα 22 του χρόνια, αφού πιάστηκε στο ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν να προσπαθεί να βιάσει μια πελάτισσα. Δεν αντιμετώπισε όμως κατηγορίες, γιατί η γυναίκα και ο σύζυγός της έφυγαν χωρίς να καταθέσουν εναντίον του.

Από το 1984 μέχρι τα τέλη του 1985, βίαζε σκότωνε, έκλεβε και έκανε χρήση ναρκωτικών. Τα θύματά του δεν είχαν ορισμένη ηλικία. Το πρώτο του θύμα ήταν ένα κοριτσάκι 9 ετών και το δεύτερο μια ηλικιωμένη 79 ετών. Οι επιβεβαιωμένοι βασανισμοί και φόνοι του ήταν 25. Κάποιοι τους ανεβάζουν στους 38. Το 1985 επιτέλους συνελήφθη. Ο serial killer είχε πια πρόσωπο και δεν ήταν πια μια σκοτεινή φιγούρα. Αυτό το πρόσωπο όμως δημιούργησε μια αναπάντεχη συμπάθεια.

Το 1988 δικάστηκε και καταδικάστηκε. Η ποινή ήταν 19 φορές θάνατος. Η αντίδρασή του ήταν ψύχραιμη και αδιάφορη. «Σιγά το πράγμα. Ο θάνατος είναι έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτος. Θα σας δω στην Ντίσνεϊλαντ». Ο Ramirez ήταν όμως ταυτόχρονα ένας όμορφος και εμφανίσιμός άντρας, με πλούσια μαλλιά, έντονα ζυγωματικά και ένα πρόσωπο καθαρό, αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η λέξη. Οι γυναίκες γοητεύτηκαν. Πολλές από αυτές αναφέρονταν με συμπάθεια σε αυτόν. Άλλες, του έστελναν γράμματα υποστήριξης, μερικά από τα οποία ήταν εpωτικά. Μια από αυτές, η αρθρογράφος Ντορίν Λιόι, του έστειλε 75. Και τον επισκέφτηκε στην φυλακή. Το 1996 παντρεύτηκαν μέσα φυλακή του Σαν Κουέντιν.

Η σύζυγός του έλεγε πως αν εκτελεστεί, θα αυτοκτονήσει. Αργότερα χώρισαν. Το 2006 η έφεση του απορρίφθηκε. Παρόλ’ αυτά ο «Night Stalker» δεν εκτελέστηκε. Πέθανε το 2013, 24 χρόνια μετά την καταδίκη του σε θάνατο από καρκίνο στο αίμα. Ήταν 53 ετών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Προχτές
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς