E-Daily

Η Ελληνίδα που έμαθε τη Νεα Υόρκη να τρώει σπανακόπιτα

Ξεχάστε τα ντόνατς, η Νέα Υόρκη έμαθε να τρώει

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

15/2/2018 | 00:09

Ο ορισμός της παγκοσμιοποίησης. Οι Νεοϋρκέζοι έμαθαν με τον καλύτερο τρόπο, πως ξεκινάμε εμείς οι Έλληνες την ημέρα μας. Ουρές σχηματίζονται έξω από Pi Bakery στο Soho, της Ρεγγίνας Κατωπόδη για να γευτούν την πεντανόστιμη σπανακόπιτα που σερβίρει.

Η συνηθισμένη εικόνα του Αμερικανού, με τον καφέ στο χέρι και τα ντόνατς, φαίνεται πια ξεπερασμένη, αφού οι Νεοϋρκέζοι , ανακάλυψαν τη νοστιμιά της σπανακόπιτας, της μπουγάτσας και του κουλουριού.

 Και φυσικά η δαιμόνια Ελληνίδα δεν σερβίρει μόνο αυτά. Σιγά σιγά έχει εθίσει τους Αμερικανούς στο πεϊνιρλί, ενώ ατού της είναι και το σάντουιτς με γιαούρτι και φέτα. Γευστικός οργασμός στο στόμα, αφού αυτοί οι συνδυασμοί είναι τελείως άγνωστοι για τις ΗΠΑ.

 

Εντύπωση όμως δεν κάνουν μόνο οι γεύσεις που θα βρεις στο Pi Bakery, αλλά και η διακόσμηση, με τα τραπέζια να θυμίζουν Ελλάδα από παλία ασπρόμαυρη ταινία, αφού χάλκινα ταψιά έχουν μεταμορφωθεί σε μικρά τραπεζάκια.