E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Off‑Side Festival 2017

Το πρώτο φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη χρονιά, από τις 26 μέχρι τις 28 Μαΐου στην Αποθήκη 1 του Λιμανιού

Δημοσίευση 16/5/2017 | 12:16

Off‑Side Festival 2017
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ημερομηνίες: από 26/5/2017 έως 28/5/2017
ΜΑΙ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Ωρα προσέλευσης: 19:30

από 3 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OFFSIDE FESTIVAL 2017



Μέσα Σε Ένα Ηφαίστειο: Η Άνοδος Του Ισλανδικού Ποδοσφαίρο

Σαν παιδιά, προπονούνταν στα χιονισμένα γήπεδα της Ισλανδίας κόντρα στην «ατυχία» τους να γεννηθούν σε μία μικρή χώρα που δεν θα διεκδικούσε ποτέ πρόκριση σε μεγάλες διοργανώσεις. Το ντοκιμαντέρ αυτό, παρουσιάζει την πραγματικά σπουδαία ιστορία του απόλυτου αουτσάιντερ: μίας χώρας 330.000 κατοίκων που ανέτρεψε κάθε προγνωστικό, έχοντας ψυχολογία νικητή. Η κάμερα καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια την εθνική ομάδα της Ισλανδίας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της προς το απόλυτο παιδικό όνειρο: το Euro του 2016.

Trailer

Διάρκεια: 85'

 

Η Ιστορία Της Admiral
Η άνοδος και η πτώση της πρωτοπόρου στην παραγωγή αθλητικών εμφανίσεων, Admiral. Από το ξεκίνημα με την παραγωγή εσωρούχων, στον πρωταγωνιστικό ρόλο κατά το ξεκίνημα της τεράστιας βιομηχανίας αθλητικών εμφανίσεων. Υπεύθυνη για το σχεδιασμό κλασσικών αλλά και αμφιλεγόμενων εμφανίσεων, όπως η περίφημη καφέ φανέλα της Κόβεντρι Σίτι, η εταιρεία από το Λέστερ της Αγγλίας, μπορεί να είναι περήφανη ανάμεσα σε άλλα και γιατί ήταν η πρώτη που παρήγαγε ποδοσφαιρικές στολές για παιδιά, ώστε να μοιάζουν με τους ήρωές τους. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ανέκδοτο αρχειακό υλικό, φωτίζοντας μια εποχή κατά την οποία η πλέον πανίσχυρη βιομηχανία αθλητικών εμφανίσεων ήταν στα πρώτα της βήματα. Τα βασικά στελέχη της Admiral, η σχεδιάστρια Λίντσεϊ Τζέλι, ο διευθύνων σύμβουλος Μπερτ Πάτρικ και το προσωπικό που έκανε τις αθλητικές εμφανίσεις, αφηγούνται μία σπουδαία ιστορία.

Trailer

Διάρκεια: 60'

 

Λομπανόφσκι Για Πάντα
Η σπουδαία κληρονομιά του προπονητή της Ντιναμό Κιέβου, Βαλερί Λομπανόφσκι, ο οποίος οδήγησε την Ντιναμό στην πρώτη κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου από Σοβιετική ομάδα. Η ζωή ενός ποδοσφαιρικού μύθου καταγράφεται μέσα από πλούσιο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις με διαφορετικές γενιές Ουκρανών αλλά και ξένων αστέρων της μπάλας και αθλητικογράφων που μοιράζονται αναμνήσεις και ιστορίες.

Trailer

Διάρκεια: 93'

 

Νίκη! Η Δημιουργία Της NYCFC
Η απόλυτη πρόκληση της δημιουργίας μιας επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας από το μηδέν! Η ιστορία της πρώτης χρονιάς στην ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νέας Υόρκης. Μια σύμπραξη μεταξύ της βρετανικής Manchester City και των Νεοϋορκέζων Yankees, η ομάδα καθιερώνει το παγκοσμίου φήμης Στάδιο Γιάνκι, ως την πρώτη της έδρα και δημιουργεί ένα ρόστερ που περιλαμβάνει την πιο διακεκριμένη τριάδα στην ιστορία της MLS, τον Νταβίντ Βίγια από την Ισπανία, τον Φρανκ Λάμπαρντ από την Αγγλία και τον Αντρέα Πίρλο από την Ιταλία. Οι τρεις τους έχουν κατακτήσει συνολικά δύο Παγκόσμια Κύπελλα, δύο Ευρωπαϊκά Κύπελλα, τέσσερα τρόπαια Τσάμπιονς Λιγκ και 32 εθνικά πρωταθλήματα. Παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους, όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν καθιερωμένες ομάδες της Μέιτζορ Λιγκ, να μάθουν τους κανονισμούς του νέου πρωταθλήματος αλλά και να κατακτήσουν τις καρδιές των Νεοϋορκέζων, τα πράγματα είναι κάθε άλλο παρά εύκολα.

Trailer

Διάρκεια: 102'

 

Οι Μπλε – Μία Διαφορετική Ιστορία Της Γαλλίας 1996-2016
Οι μεγάλες στιγμές των εθνικών ομάδων δημιουργούν συναισθήματα εθνικής ενότητας και υπερηφάνειας που σπάνια άλλα γεγονότα μπορούν να προκαλέσουν. Η ιστορία της γαλλικής εθνικής ομάδας τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεν ξεφεύγει από τον κανόνα: από την απόλυτη ευτυχία της καταξίωσης του 1998, στην ακατανόητη πτώση του 2006, την οδυνηρή πορεία του 2010 και το νέο -γεμάτο ελπίδα- ξεκίνημα το καλοκαίρι του 2016. Στιγμές που χαρακτήρισαν την εποχή τους και χαρακτηρίστηκαν από αυτή. Το ξεκίνημα με τη γενιά του Ζιντάν το 1996, τα δάκρυα του Αντουάν Γκριεζμάν κόντρα στην Πορτογαλία στο τελικό του Euro 2016, από το απόγευμα της 12ης Ιουλίου 1998 στα Ηλύσια Πεδία, στα γήπεδα προετοιμασίας της Νοτίου Αφρικής το καλοκαίρι του 2010, όλες οι σπουδαίες στιγμές μίας σπουδαίας ομάδας.

Trailer

Διάρκεια: 110'

 

Τα Άλλα Παιδιά
Εκατομμύρια παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο κάθε μέρα. Για πολλά από αυτά, οι υποτροφίες που προσφέρουν μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν. Η ιστορία του μικρού Mubiru Rigan, είναι η ιστορία ενός από αυτά τα παιδιά. Ο Mubiru Rigan, ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος Φερναντο Τόρες και να σκοράρει το γκολ που θα οδηγήσει την εθνική ομάδα της Ουγκάντα στη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα, για πρώτη φορά. Η ζωή του μέχρι τώρα όμως δεν ήταν ποτέ εύκολη. Σε ηλικία τριών ετών, η μητέρα του τον εγκατέλειψε στη χωματερή τοξικών αποβλήτων δίπλα στο εθνικό στάδιο Νέλσον Μαντέλα. Για ένα διάστημα, ο Rigan επιβίωνε είτε πουλώντας παλιοσίδερα είτε κλέβοντας, με το φόβο πάντα της τοπικής μαφίας, μέχρι τη στιγμή που τον ανακάλυψε ένας προπονητής, ο οποίος του εξασφάλισε μία αθλητική υποτροφία για να επιστρέψει στο σχολείο, να έχει κάθε μέρα φαγητό και βέβαια να παίζει ποδόσφαιρο, κυνηγώντας έτσι τα όνειρά του. Μία δυνατή ιστορία που αποδεικνύει πως το ποδόσφαιρο μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων. 

Trailer

Διάρκεια: 54'

 

90 Χρο?νια ΠΑΟΚ - Νοσταλγω?ντας Το Με?λλον
Η 90λεπτη ταινία τεκμηρίωσης "90 χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το Μέλλον" δεν είναι μια απλή καταγραφή της ιστορίας της ομάδας, αλλά ένα ζωντανό φιλμικό ημερολόγιο που διατρέχει τους σημαντικούς σταθμούς της ομάδας σε συνάρτηση με τις ιστορικές εξελίξεις και τις κοινωνικές διαστάσεις. Πρόκειται για ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο και στον τόπο, μία κινηματογραφική πραγματεία στην "ομάδα – ιδέα". Στη διάρκεια των γυρισμάτων, τα οποία διήρκησαν πέντε μήνες, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης επισκέφτηκε τους τόπους στους οποίους χτυπά δυνατά η καρδιά της ομάδας και απέσπασε συγκινητικές εξομολογήσεις από παλαίμαχους και νέους ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες της ομάδας αλλά και πιστούς φίλους που τίμησαν και εξακολουθούν να τιμούν την "βαριά φανέλα".

Trailer

Διάρκεια: 102'

 

Zλαταν
Τον έχουν αποκαλέσει Ibra Supremacy, Ibracadabra, Il Genio και Thor και είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Η ταινία είναι ένα σπάνιο πορτραίτο του Σουηδού ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, στο οποίο μιλάει ανοιχτά για τη ζωή του και τις μεγάλες προκλήσεις της καριέρας του. Μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό, η ταινία ακολουθεί τον νεαρό Ζλάταν από το ξεκίνημα της πορείας του με την ομάδα Malm? FF το 1999, στα ξεσπάσματα και τις συγκρούσεις που τον σημάδεψαν κατά την παραμονή του στον Ajax, ως και την θρυλική άνοδό του στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, παίζοντας για τη Juventus το 2005. Το Becoming Zlatan είναι μια ταινία ενηλικίωσης γεμάτη ένταση που καταγράφει το περίπλοκο ταξίδι αυτού του νέου, ταλαντούχου παίκτη. Από τους συμπαίκτες του στην Malm? που πιστεύουν ότι είναι εγωιστής και παίζει μόνο για τον εαυτό του, έως τους σκληρούς μάνατζερ στην Ajax που τον στέλνουν στον πάγκο και τον πατέρα του, ο οποίος του λέει κυνικά «μέχρι να τα καταφέρεις διεθνώς, είσαι ένα τίποτα", ο νεαρός παίκτης ζει υπό συνεχή πίεση. Όμως παραμένει πιστός στον εαυτό του και βρίσκει την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της καριέρας του και του ποδοσφαίρου. Σήμερα, ο 35χρονος σούπερ-σταρ παραμένει ένα αίνιγμα, αλλά στο «Becoming Zlatan» μας αποκαλύπτει πώς έφτασε ως εδώ και μας αφήνει να δούμε, έστω για μια στιγμή, ποιος πραγματικά είναι. 

Trailer

Διάρκεια: 100'

 

Σέλτικ Στην Ψυχή
Ο Καναδός κωμικός Jay Baruchel ξεκινά με τον φίλο του και γνωστό Ιρλανδό αθλητικογράφο Eoin O’Callaghan ένα συναρπαστικό ταξίδι διασχίζοντας τον Καναδά, την Ιρλανδία και την Σκωτία, κατά τη διάρκεια του οποίου μοναδικό θέμα είναι η Σέλτικ και προορισμός ο «Παράδεισος» (έτσι αποκαλείται το Σελτικ ΠΑρκ, έδρα της Σέλτικ). Είναι μία διασκεδαστική αφήγηση 200 χρόνων ποδοσφαιρικής ιστορίας, που καταλήγει βέβαια στη σέντρα του Σέλτικ Παρκ, ενός από τα σημαντικότερα γήπεδα της ποδοσφαιρικής ιστορίας. 

Trailer

Διάρκεια:60'

 

Μία Υπέροχα Αποτυχημένη Σεζόν
Η ιστορία της σεζόν 2013/14 για την ποδοσφαιρική ομάδα του Μπάρι και της πρώτης “ευχάριστης” αποτυχίας τους μετά το ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης, που οι οπαδοί υποδέχτηκαν με μία μεγάλη φιέστα και ολόκληρη η πόλη αντιμετώπισε σαν αναγέννηση για την αγαπημένη τους ομάδα. Αυτή η ταινία μιλά για μία πόλη μολυσμένη και πληγωμένη από το μεγάλο σκάνδαλο που τάραξε το ιταλικό πρωτάθλημα το 2011, για μία ομάδα που έχει χάσει τον κόσμο της, μία μεγάλη αποτυχία και για εκείνους που αποφάσισαν να πληρώσουν τα σπασμένα. Η τεράστια καμπάνια #compratelabari (αγοράστε την Μπάρι) και στη συνέχεια, η εντυπωσιακή άνοδος από την 17η στην 7η θέση, οι αποτυχημένες δημοπρασίες που ακολουθούν τη χρεοκοπία, το νέο γήπεδο.

Trailer

Διάρκεια: 90'

 

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρχεται το Hobby Festival 2024

Cityλάιφ 24.04.2024
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 26/04 έως 28/04

Flea Market

Cityλάιφ 24.04.2024
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 27/04 έως 28/04

#JobDay Δήμου Παύλου Μελά

Cityλάιφ Προχτές
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ26/04

Vinyl Market

Cityλάιφ 21.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 26/04 έως 28/04

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Θέατρο+Χορός 19.04.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515

In‑Edit Countdown

Σινεμά 16.04.2024
ΣΙΝΕΜΑ ΒΑΚΟΥΡΑαπό 17/04 έως 27/046

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Urban 09.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04