E-Daily

H ιπποτική πρωτεύουσα της Μεσογείου

Ένα ταξίδι επιστροφή στο Μεσαίωνα

Δημοσίευση 8/5/2017 | 11:48

Μάλτα, ένα ταξίδι επιστροφή στο Μεσαίωνα, όταν υπήρχαν ακόμα αληθινοί Ιππότες με πανοπλίες και Μάγιστροι της Στρογγυλής Τραπέζης.

Η πρωτεύουσα της Μάλτας, η μεγαλοπρεπής Βαλέτα, είναι ολόκληρη Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Ένα μπαρόκ κομψοτέχνημα με πολύχρωμα σπίτια, επιβλητικά φρούρια και παλάτια, θησαυρούς στα μουσεία που καλούν σε περιπλανήσεις ως τα βάθη της προϊστορίας.

Χτίστηκε το 1566 από τους Ιωαννίτες Ιππότες, ένα στρατιωτικό θρησκευτικό τάγμα που είναι σήμερα γνωστό ως οι «Ιππότες της Μάλτας», όταν διώχθηκαν από τη Ρόδο από τους Οθωμανούς το 1552 σε μια προσπάθεια να οχυρώσουν την πόλη και ιδιαίτερα στην περιοχή του εσωτερικού λιμανιού από τις επιθέσεις των Οθωμανών

Πίσω από τα τείχη που ύψωσαν οι Ιππότες γύρω από τη Βαλέτα, φοβούμενοι τις τουρκικές επιδρομές, απλώνεται η πόλη που φτιάχτηκε «από αριστοκράτες για αριστοκράτες».

Την πηγαία αυτή αρχοντιά θα βιώσετε σε κάθε σας βήμα στη Βαλέτα, στους θεσπέσιους κήπους με θέα το Μεγάλο Λιμάνι, στις βραδιές όπερας στο θέατρο Μανοέλ, στο palazzo Casa Rocca Piccola όπου μπορείτε να ανακαλύψετε τον τρόπο ζωής των ευγενών.

Στα σοκάκια της παλιάς πόλης θα αναζητήστε το σφυγμό της σύγχρονης Βαλέτας με τα γουστόζικα καφέ και τα μικρομάγαζα, στο έντονο nightlife έξω από τα τείχη αλλά και στις θρησκευτικές γιορτές στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Αξιοθέατα

Καθεδρικός Αγίου Ιωάννη: Εκθαμβωτικό το μαρμάρινο δάπεδο με τα μωσαϊκά που σηματοδοτούν τους τάφους 375 Ιπποτών

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου: έργο του 1571, ήταν έδρα του αρχηγού του Τάγματος των Ιπποτών.

Οχυρό του Saint Elmo: χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τους Ιωαννίτες Ιππότες για να φρουρεί την είσοδο του λιμανιού της Βαλέτα

Κήποι Barakka: περίτεχνα παρτέρια και εντυπωσιακοί αψιδωτοί διάδρομοι

Μεδίνα: ταξίδι πίσω στο χρόνο η επίσκεψη στην κοντινή Μεδίνα, γνωστή και ως «πόλη της Σιωπής»

Ναοί Tarxien: η Βαλέτα έχει το δικό της Στόουνχεντζ. Τέσσερις αινιγματικές μεγαλιθικές κατασκευές με περίτεχνες διακοσμήσεις


Φαγητό & διασκέδαση

Η παραδοσιακή κουζίνα της Βαλέτα είναι γευστικό καλειδοσκόπιο των λαών που πέρασαν από το νησί, με έντονο άρωμα Μεσογείου και δυνατές επιρροές από τη γειτονική Σικελία.

Στα εποχικά πιάτα της τοπικής γαστρονομίας κυριαρχούν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, η ψαρόσουπα aljotta με μπόλικο σκόρδο, η πίτα ψαριού lampuki, τα πουγκιά από ζύμη γεμιστή με τυρί ρικότα pastizzi, εξαιρετικό παγωτό και τα γλυκά kannoli.


Που θα μείνετε και πώς θα ταξιδέψετε

Δείτε ΕΔΩ τα φτηνότερα ξενοδοχεία με τις καλύτερες αξιολογήσεις (δώστε ιδιαίτερη σημασία στις αξιολογήσεις καθώς γίνονται από χρήστες που έχουν επισκεφτεί τα ξενοδοχεία)

Βρείτε ΕΔΩ φτηνότερα εισιτήρια έως και 5 μήνες μπροστά

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προωθητική Ενέργεια για τα VIP Μέλη των Pet City

Better life Χτες
Η ποιοτική διατροφή για κάθε κατοικίδιο πιο προσιτή από ποτέ!

H Athens Fashion Trade Show φέρνει τις πιο hot τάσεις της μόδας στο Metropolitan Expo

Ομορφιά - Στυλ Χτες
Το επόμενο ραντεβού για τους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του χώρου της μόδας έχει οριστεί από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024

Η Rakuten Viber Αποκτά Πιστοποίηση SOC 2 Τύπου 2

Tech Χτες
Η απόκτηση της πιστοποίησης SOC 2 Τύπου 2 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Rakuten Viber

Μεγάλος Διαγωνισμός από το ΑΝΤ1+ και το Red Bull

Better life 22.04.2024
Ζήσε από κοντά την εμπειρία της Formula 1! Δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο Grand Prix της Αυστρίας!