E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι τροφές που βοηθούν το μαύρισμα!

Αυξάνουν την παραγωγή μελανίνης και προστατεύουν την επιδερμίδα

Δημοσίευση 30/7/2016 | 00:47

Οι τροφές που βοηθούν το μαύρισμα!

Η μελανίνη είναι η χρωστική που ευθύνεται για το μαύρισμα του δέρματος, καθώς το προστατεύει από την επιβλαβή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Η παραγωγή της αυξάνεται με την έκθεση στον ήλιο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί πως και η διατροφή ενισχύει τη δράση της. Ουσίες που βοηθούν την παραγωγή της μελανίνης είναι τα καροτενοειδή, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το σελήνιο, ο χαλκός και τα φλαβονοειδή. Επομένως, για να μαυρίσουμε πιο εύκολα, καλό είναι να τρώμε:

Καρότα: Με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (87%) και σε β-καροτένιο, τα καρότα αποτελούν ιδανική τροφή τόσο για την ενυδάτωση του δέρματος όσο και για την επίτευξη ενός ομοιόμορφου μαυρίσματος. Επίσης, τα συστατικά τους έχουν αντικαρκινική δράση για το δέρμα.

Πολύχρωμες πιπεριές: Έχουν 92% περιεκτικότητα σε νερό και είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, θειαμίνη, βιταμίνη Β6, β-καροτένιο και φυλλικό οξύ.

Βερίκοκα: Είναι πλούσια σε β-καροτένιο και λυκοπένιο. Βοηθούν τόσο στην ενίσχυση του μαυρίσματος όσο και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού και του δέρματος.

Όσπρια, ξηρούς καρπούς, σουσάμι: Τα ξερά φασόλια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι τροφές που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης στο σώμα. Η ουσία που τους προσδίδει αυτή την ιδιότητα είναι η τυροσίνη, που μπορούμε να βρούμε και στο σουσάμι.

Σκούρα πράσινα λαχανικά: Το μπρόκολο, το σπανάκι και το σπαράγγι είναι τα κυριότερα λαχανικά που βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης.

Τροφές που περιέχουν χαλκό: Παρόλο που το σώμα τον χρειάζεται σε μικρές ποσότητες, ο χαλκός αποτελεί απαραίτητο συστατικό για το μαύρισμα, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή της μελανίνης και της ελαστίνης (πρωτεΐνη του δέρματος). Υπάρχει στα στρείδια, τα οστρακόδερμα, το κρέας (ιδιαίτερα στο συκώτι), καθώς και στα μανιτάρια.

Για την καλύτερη απορρόφηση του β-καροτένιου από τον οργανισμό, καλό είναι να συνοδεύουμε τις τροφές και ιδιαίτερα τα λαχανικά με ελαιόλαδο. Επίσης, συνιστάται να καταναλώνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα, γιατί το β-καροτένιο είναι ευαίσθητο και χάνεται όταν τα τρόφιμα αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή όταν υπόκεινται σε εκτεταμένη επεξεργασία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρκάς: Η «Καλημέρα» με την Αθήνα πνιγμένη στη σκόνη

Social 24.04.2024
Η σκόνη είναι τόση που έχει καλύψει ακόμη και τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Αλεκ Μπάλντουιν: Νέες φωτογραφίες από το επεισόδιο με γυναίκα στη Νέα Υόρκη

Tabloid 24.04.2024
Ο καβγάς συνεχίστηκε έξω από την καφετέρια

Ποιοι διάσημοι δεν πιστεύουν στη μονογαμία και το έχουν δηλώσει

Celebrity Stories 24.04.2024
Ενώ ορισμένα άτομα ασπάζονται την παραδοσιακή μονογαμία, άλλα αμφισβητούν την καταλληλότητά της

Πώς ο καρκίνος της Κέιτ Μίντλετον άλλαξε τη σχέση της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Tabloid Χτες
Διανύουν μία πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή τους

Ναταλί Βέλτση: Έξω φρενών η ψυχολόγος με τον Γιώργο Λάγιο στον αέρα του Open

TV Buzz Χτες
«Είστε επικίνδυνος, δείξτε μου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος»

Ηλίας Μαμαλάκης: «Η Βέφα Αλεξιάδου έχει περάσει τα 80, τι να προσφέρει στην πολιτική;»

TV Buzz Χτες
«Λυπάμαι που το έμαθα αυτό. Στην ηλικία της και με το κόμμα που διάλεξε, δεν έπρεπε», είπε ο Ηλίας Μαμαλάκης

Ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Tabloid Χτες
Ανταποκρίνεται ο τραγουδιστής στα πρώτα ερεθίσματα

Μαρία Σολωμού: «Δε θα πάω ποτέ να κάνω σχέση με τον πρώην κάποιας γνωστής μου, είναι φτηνό»

Tabloid Χτες
«Το θεωρώ σκα…νιο φέρσιμο, σε όποια περίπτωση», τόνισε η ηθοποιός