E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 κρεατοφαγικά μαγαζιά της Αθήνας για τους λάτρεις των steaks

Για σένα που αγαπάς το καλό φαγητό και δε χάνεις ευκαιρία να δοκιμάζεις εκλεκτά κρέατα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 24/5/2022 | 10:36

6 κρεατοφαγικά μαγαζιά της Αθήνας για τους λάτρεις των steaks

Μαγαζιά που υμνούν την κρεατοφαγία και το κάνουν με τον σωστό τρόπο! Κρέατα καθαρά, κομμένα όπως πρέπει, μαγειρεμένα όπως τους αξίζει. Η παρακάτω λίστα έχει τα δικά μας αγαπημένα μαγαζιά για κρέας και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας!

Πού πάμε να φάμε T-Bone Steaks; Πού υπάρχει το πιο νόστιμο μοσχαρίσιο συκώτι -που μάλιστα κόβεται μπροστά σου- και με τι το συνοδεύουμε; Ποιο μαγαζί έχει φιλέτο Piedmontese; Ερωτήματα που απαντάμε παρακάτω.

Τηλέμαχος 

Η ομάδα του Τηλέμαχου πιστεύει φανατικά στην υψηλή κρεατική και αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως, μόλις δεις τον κατάλογο τους. Έχει μέσα καβουρμά από βοδινό κρέας, ένα καταπληκτικό συκώτι, Κοντοσούβλι μαύρου Χοίρου, ταλιάτες, rib eye και φιλέτα βοδινού και φυσικά, έχει και το best seller του μαγαζιού που είναι το Tartare από εκλεκτό Μοσχαρίσιο φιλέτο Piedmontese. 

Ένα μέρος που τα κρέατα αυτά στολίζουν τα ξύλινα τραπέζια ενός φιλόξενου χώρου, παρέα με επίσης εκλεκτά κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα & Φραγκοπουλου 19, Κηφισιά 

Φάρμα Μπράλου 
Είναι οι μοναδικοί εγχώριοι εκτροφείς Black Angus Purebred 100% και οι πρώτοι που έφεραν το σιτεμένο κρέας στο τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή. Έχει δικά της εκλεκτά κρέατα. Από ελληνικό μαύρο χοίρο, πουλερικά, αρνιά & κατσίκια αλλά και ζυμαρικά, ειδικές σως και άλλα delicatessen.
Και τα δύο μαγαζιά σε Κηφισιά και Κολωνάκι είναι σε ωραία κεντρικά σημεία και με γρήγορο και ευγενικό σέρβις! Εκτός από τις εξαιρετικές κοπές με πεντανόστιμα κρέατα, δοκίμασε και τα επικά burgers του! 
Τατοϊου 73 & Χαριλάου Τρικούπη, Κηφισιά & Μηλιώνη 9, Κολωνάκι
Θανάσης 1948
Είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Αθήνας και έχει φανταστικές επιλογές για κρέας! Έχει βραβευτεί μάλιστα και ως meat specialist το 2019. Μοσχαρίσιες κοπές, γιγάντια σουβλάκια, εμβληματικά μπιφτέκια, ποιοτικά ribeye μέχρι και japanese wagyu! 
Η πολύ όμορφη και προσεγμένη αυλή του είναι ένας ακόμα λόγος για να καθίσεις εκεί. Επίσης, όταν θα έρθεις εδώ δοκίμασε και τους τυρολουκουμάδες. Θα συνοδεύσουν υπέροχα τα κρέατα που θα έχεις διαλέξει. 
Κων/νου Καβάφη 48, Αθήνα

Base Grill

Τι να σου πρωτοπούμε για αυτό το αγαπημένο μας στέκι! Είναι από τα πρώτα μαγαζιά που σύστησαν, την εκλεκτή κρεατοφαγία στο Αθηναϊκό κοινό και από τότε μέχρι και σήμερα, παραμένει σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις των κρεατοφάγων. 

Το εστιατόριο των αδελφών Λιάκου σε καλόσωρίζει με τα επικά κεφτεδάκια, σε εντυπωσιάζει με τη φωλιά πατάτας με αυγά και σε χορταίνει με τα ξεχωριστά κρέατα του. Χειροποίητα αλλαντικά αλλά και λουκάνικα. Μοσχαρίσιες ταλιάτες, T-Bone Steaks, το υπέροχο μοσχαρίσιο συκώτι που εντυπωσιάζει του πάντες, Porterhouse Steaks, Πικάνια και φιλέτα για όλους και η λίστα δεν τελειώνει εδώ! Λογικά σου άνοιξε η όρεξη... λογικό! 

 Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64

Steak Alive 

Είναι σίγουρα το πιο διάσημο στέκια για κρεατοφάγους στα Δυτικά και είναι επίσης ένας λόγος για να βγεις στον Κορυδαλλό. Πριν σου πούμε για τα ξεχωριστά κρέατα που ψήνονται εδώ, θέλουμε να κάνουμε μια αναφορά στις πατάτες brava. Τηγανιτοί κύβοι πατάτας με σάλτσα ντομάτας & aioli σκόρδου! Εννοείται τις βάζεις στο τραπέζι. 

Τι άλλο να δοκιμάσεις; Σίγουρα το tartare μοσχαριού, το carpaccio μοσχαριού με λάδι μαύρης τρούφας, σπαλομπριζόλα και T-Bone Μπριζολα και πάρε και κανένα ορεκτικό να τα συνοδεύσεις! Το καλαμπόκι ψητό είναι μια καλή επιλογή για να κάνει παρέα σε όλα τα παραπάνω. 

 Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός

Brutus Tavern

Αν και από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο το μαγαζί αυτό είναι κλειστό, αξίζει να είναι στη λίστα αυτή μιας και με το που άνοιξε έγινε αμέσως talk of the town. Υποδειγματικό σέρβις σε ένα πολύ προσεγμένο χώρο και με πιάτα που δεν άφησαν κανέναν παραπονεμένο! Σχεδιασμένο από τον βραβευμένο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου είναι ένα από τα μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφτούμε ξανά, τη νέα σεζόν! 

Λεβέντη 3, Αθήνα 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα