E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

4+1 τραγούδια σύγχρονων ελληνικών ταινιών που έγιναν μεγάλες επιτυχίες

Μπορεί οι ταινίες τους να πάτωσαν, αλλά αυτά ανέβηκαν στην κορυφή

Δημοσίευση 24/10/2017 | 18:16

4+1 τραγούδια σύγχρονων ελληνικών ταινιών που έγιναν μεγάλες επιτυχίες

Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία μιας ταινίας είναι η μουσική που έχει. Μάλιστα, αν το soundtrack της είναι πολύ, μπορεί να την απογειώσει και να την κάνει να ξεχωρίσει, καθώς και να τη χαράξει για χρόνια στο μυαλό του κοινού. 

Αρκετά συχνά δε, τα καλά κομμάτια που ακούγονται σε ένα κινηματογραφικό έργο καταλήγουν και μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες. 

Παρακάτω ακολουθούν 4+1 παραδείγματα τραγουδιών που εξελίχτηκαν σε επιτυχίες, μετά από την εμφάνιση τους στη μεγάλη οθόνη.

 Αυτή η νύχτα μένει (1999) 

Το έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης για την ομότιτλη ταινία, η οποία πραγματεύεται τη ζωή της Στέλλας, που θέλει να γίνει τραγουδίστρια και αποφασίζει να φύγει για τα Σκυλάδικα της επαρχίας. 

Ο χαμένος τα παίρνει όλα (2002) 

Τραγουδοποιός και ηθοποιός, ο Γιάννης Αγγελάκας έγραψε και τραγούδησε το εν λόγω κομμάτι στην έβδομη ταινία του  Νίκου Νικολαΐδη, ενώ επιπλέον είναι και ο πρωταγωνιστής της.

Μπραζιλέρο (2001) 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το «Θάλασσά μου σκοτεινή» από το Νίκο Πορτοκάλογλου, το οποίο μάλιστα κατάφερε να γίνει πιο γνωστό από την ταινία!

Πολίτικη Κουζίνα (2003) 
Η ιστορία της ταινίας γνωστή, έσπασε ταμεία και έκανε τον κόσμο να ρίξει πάρα πολύ κλάμα. Εκτός από αυτήν όμως, ξεχώρισε και η μουσική της και πιο συγκεκριμένα το τραγούδι «Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές», το οποίο έγραψε η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ερμήνευσε η Νατάσα Θεοδωρίδου.

Πεθαίνω για σένα (2009) 

Μια κωμικοτραγική ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου ανάμεσα σε ένα μαθητή, το δάσκαλο και τη μητέρα του, η οποία θυμίζει αρκετά έργα του Πέδρο Αλμοδοβαρ, παρουσίασε ένα από τα πιο ωραία, ερωτικά τραγούδια. Ερμηνευτής, ο Γιώργος Μαργαρίτης, στο ομότιτλο άσμα «Πεθαίνω για σένα».