E-Daily

10 ταινίες που περιμένουμε με αγωνία μέχρι το τέλος του χρόνου

Τι θα δούμε στις σκοτεινές αίθουσες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Δημοσίευση 13/9/2017 | 00:13

Εντυπωσιακές παραγωγές και ταινίες για fan, εμπεριέχονται το φθινόπωρο του 2017 στο πρόγραμμα των ταινιών που θα κάνουν πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες. Μέχρι τα Χριστούγεννα, όπου όλοι περιμένουν την νέα ταινία του Star Wars, υπάρχουν και άλλες ταινίες που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Αυτό βέβαια που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι το ποσοστό των ταινιών που είτε είναι remake, είτε βασίζονται σε παλιά επιτυχημένα φιλμ. Λέτε οι σεναριογράφοι να στέρεψαν; Αν και ίσως αυτό κρύβει μια αλήθεια, είναι πάντα καλό να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

Kingsman: The Golden Circle (21 Σεπτεμβρίου)

Η πρώτη ταινία μας προκάλεσε μία ευχάριστη έκπληξη. Ήταν τόσο καλοστημένη και τόσο, μα τόσο, «feel good» που δεν μας έφτανε μια φορά. Και επιτέλους το δεύτερο μέρος, που ήταν αναμενόμενο, είναι εδώ. Το μόνο που ελπίζουμε είναι ότι οι μυστικοί πράκτορες θα ανταμείψουν την αναμονή μας και θα μας χαρίσουν στιγμές γέλιου και δράσης, όπως έκαναν και το 2015.

Blade Runner 2049 (5 Οκτωβρίου)

H ταινία του Ridley Scott το 1982, ήταν απλά φανταστική. Αγαπήθηκε από το κοινό, έγινε κατά κάποιον τρόπο cult και δοκίμασε τις αντοχές της στον χρόνο με μεγάλη επιτυχία. 35 χρόνια αργότερα, με τον Harrison Ford ξανά στο cast στο πλευρό του Ryan Gosling, το «Blade Runner 2049», επιστρέφει με τον Denis Villeneuve αυτή την φορά στο τιμόνι, για να μας μεταφέρει λίγες δεκαετίες μετά την ιστορία της πρώτης ταινίας και να μας θυμίσει, όμορφες και δυνατές στιγμές...

Flatliners (26 Οκτωβρίου)

Remake της ταινίας του 1990, με τον Kiefer Sutherland, τον Kevin Bacon και την Julia Roberts. Αυτή την φορά, με την ιστορία να είναι η ίδια αλλά να αλλάζει η απόδοσή της, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται η Nina Dobrev, η Ellen Page και ο Diego Luna. Φυσικά παίζει και ο Kiefer Sutherland, προφανώς σε άλλον ρόλο.

Suburbicon (26 Οκτωβρίου)

Η νέα ταινία του George Clooney με πρωταγωνιστή τον καλό του φίλο Matt Damon, γράφτηκε από τους αδερφούς Coen το 1986. Ύστερα από τριάντα χρόνια μετουσιώθηκε σε ταινία, με την ιστορία της να μας ιντριγκάρει. Σε μια ειρηνική και σχεδόν ειδυλλιακή μικρή κοινωνία της επαρχίας, το τέλειο μέρος για να ζήσει μια οικογένεια. Όμως η ηρεμία είναι επιφανειακή και κρύβει μια πολύ σκοτεινή πραγματικότητα.

The Killing of a Sacred Deer (2 Νοεμβρίου)

Η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, που έχει εδραιωθεί στο εξωτερικό και απ’ ότι φαίνεται βρήκε τον πρωταγωνιστή του στο πρόσωπο του Colin Farell, είναι λαμπερή από πλευράς cast και σκοτεινή από πλευράς σεναρίου, όπως περίπου και οι προηγούμενες. Nicole Kidman και Alicia Silverstone πρωταγωνιστούν δίπλα στον Farell, που θα βρεθεί μπροστά σε ένα αδιανόητο δίλημμα.

Murder on the Orient Express (9 Νοεμβρίου)

Τελευταίο μας κινηματογραφικό ραντεβού με το θρυλικό best-seller της Αγκάθα Κρίστι, έγινε το 1974 σε σκηνοθεσία Sindey Lumet. Ο Kenneth Branagh, θα συνεχίσει το ταξίδι του στην κλασσική λογοτεχνία και δυο χρόνια μετά το «Cinderella», θα σκηνοθετήσει αυτό το μυστηριακό θρίλερ που λαμβάνει χώρα πάνω σε ένα τρένο και που μόνο από το trailer προβλέπεται συγκλονιστικό. Το cast είναι εξαιρετικό με ονόματα όπως ο Johnny Depp, η Michelle Pfeiffer, η Penelope Cruz και ο Willem Dafoe.

Justice League (16 Νοεμβρίου)

Επιτέλους. Το αντίπαλο δέος των Avengers δημιουργήθηκε και μετρά αντίστροφα για να βγει στις αίθουσες. Αγαπημένοι υπερήρωες, όπως Batman, Flash, Wonder Woman κ.α., θα συνεργαστούν επί της οθόνης για να πολεμήσουν έναν επικίνδυνο εχθρό. Μόνο και μόνο η αναμονή μας προκαλεί ενθουσιασμό.

Nikos Kazantzakis (23 Νοεμβρίου)

Το έτος 2017 ανακηρύχθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ως έτος Νίκου Καζαντζάκη. Μια ταινία για την ζωή του, βασισμένη στην αυτοβιογραφία του, δεν θα μπορούσε να λείπει.

Ο Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθετεί και κατασκευάζει ακόμα ένα πορτραίτο ενός μεγάλου Έλληνα, σε μια ταινία που έχει ως κύριο συστατικό την εσωτερική αναζήτηση και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Τον Νίκο Καζαντζάκη θα υποδυθεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σε νεαρή ηλικία και ο Στέφανος Ληναίος στα μεταγενέστερα χρόνια του.

Star Wars: The Last Jedi (14 Δεκεμβρίου)

Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Όλοι περιμένουμε την συνέχεια της ιστορία, μετά την εξαιρετική παρένθεση η οποία μας γύρισε πίσω στον χρόνο, με την ταινία «Star Wars: Rogue One». Μήπως μερικοί φοβάστε την συνέχεια; Τότε είστε πραγματικοί fan του franchise.

Jumanji: Welcome to the Jungle (21 Δεκεμβρίου)

Το επιτραπέζιο παιχνίδι που μας καθήλωσε όταν είμασταν παιδιά και που όλοι θα θέλαμε να είχαμε παίξει, αν και επικίνδυνο, επέστρεψε με διαφορετική ιστορία, ίσως πιο ανάλαφρη από την προηγουμένη. Μπορεί και η ταινία του 1995 με τον Robin Williams να ήταν κωμωδία, αλλά έκρυβε αγωνία και την δοκιμασία της σχέσης του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό. Μόνο βλέποντας το cast και το trailer, στο «Jumanji: Welcome to the Jungle», τα πράγματα θα είναι πιο κωμικά και πιο ανάλαφρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ Χτες
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ Προχτές
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!

Αυτό που οι ηθοποιοί δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας γυμνής σκηνής

Προσφορές 09.04.2024
Tι αναφέρει το Screen Actors Guild και η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου