LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 μέρη του «Game of Thrones» που μπορείς να επισκεφτείς

Φύγαμε για Winterfell και King’s Landing;

Δημοσίευση 8/8/2017 | 00:19

10 μέρη του «Game of Thrones» που μπορείς να επισκεφτείς

Το «Game of Thrones» έχει κάνει καλή δουλειά ώστε να μας καταφέρει να πιστεύουμε ότι ο κόσμος του είναι διαφορετικός από τον δικό μας. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια, αφού τα μισά τουλάχιστον γυρίσματα λαμβάνουν χώρα σε μέρη που μπορούμε να επισκεφτούμε. Και αν είμαστε τυχεροί μπορεί να πετύχουμε και γυρίσματα.

Πως θα σας φαινόταν αν κάνατε μια επίσκεψη στο Winterfell, στο Κing’s Landing, πέρα από «Το Τείχος», στο Dragonstone ή στα Iron Islands; Τα μέρη που γυρίστηκε η δημοφιλής σειρά του HBO είναι αρκετά και οι επιλογές μπορούν να συμβαδίσουν με τα γούστα σας.

1. Meereen

Στην 4η σεζόν, η Daenerys κατάφερε να κατακτήσει την πόλη με τους περισσότερους σκλάβους και να τους ελευθερώσει. Ο στρατός της έφτασε στις πύλες της πόλης και κατάφερε να τιμωρήσει τους τοπικούς άρχοντες. Αν σας έκανε εντύπωση το τοπίο, μπορείτε να το επισκεφτείτε, πηγαίνοντας στο Kliss Fortress στο Σπλίτ της Κροατίας.

2. Lordsport, το λιμάνι του Pyke στα Iron Islands

Οι ξακουστοί ναυτικοί δεν θα μπορούσαν να έχουν κάτι άλλο ως κέντρο τους από ένα λιμάνι. Το λιμάνι λοιπόν δεν είναι άλλο από το Ballingtoy Harbour και βρίσκεται στην Βόρειο Ιρλανδία.

3. Η γη πέρα από «Το τείχος»

Για την περιοχή του Westeros όπου χωρίζεται με την υπόλοιπη, ας την πούμε πολιτισμένη, γη των Επτά Βασιλείων από το μεγάλο τείχος, προτιμήθηκε η παγωμένη Ισλανδία. Τα περισσότερα γυρίσματα έγιναν στην περιοχή Hverfjall Volcano Lake κοντά στην λίμνη Myvatn.

4. Astapor

Το Astapor είναι η πόλη του Essos που η Daenerys ελευθέρωσε τον στρατό των άσπιλων. Η τοποθεσία των γυρισμάτων βρίσκεται στο Μαρόκο και συγκεκριμένα στην πόλη Essaouira, ένα λιμάνι στην πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού.

5. Winterfell

Το κάστρο των Stark στον Βορρά, ίσως της πιο συμπαθητικής οικογένειας της σειράς. Για τα γυρίσματα, χρησιμοποιήθηκε ένα μεσαιωνικό κάστρο που χτίστηκε στην Σκωτία τον 13ο αιώνα και ονομάζεται Doune Castle.

6. Η μεγάλη γέφυρα του Volantis

Στην 5η σεζόν, ο Varys και ο Tyrion πέρασαν από την μεγάλη γέφυρα με σκοπό να διασχίσουν τον ποταμό Royne. Στην πραγματικότητα, η γέφυρα βρίσκεται στην Ισπανία και δεν είναι άλλη από την Ρωμαϊκή γέφυρα της Κόρδοβα, που χτίστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ.

7. King’s Landing

Οι σκηνές στους δρόμους της πρωτεύουσας των Επτά Bασιλείων γυρίστηκαν στο Dubrovnik της Κροατίας . Ο «δρόμος της ντροπής» της Cersei γυρίστηκε σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

8. Dragonstone

Το περίφημο κάστρο όπου ο Stannis αρχικά κατέστρωνε τα σχέδια του και τώρα είναι το αρχηγείο της Daenerys, βρίσκεται στην παραλία μήκους 7 μιλίων στο Downhill Strand της Βορείου Ιρλανδίας.

9. Sunspear and the Water Gardens

Η εξοχική κατοικία δίπλα στην θάλασσα των Martell, των αρχόντων του Dorne. Τα γυρίσματα του εξωτικού παλατιού έγινα στην Ανδαλουσία, στο βασιλικό παλάτι Alcazar που βρίσκεται στην Σεβίλλη.

10. Η ερωτική «φωλιά» του Jon Snow και της Ygritte

Η θερμή πηγή όπου ο Jon Snow και η Ygritte... ξέρετε, βρίσκεται στην Iσλανδία και ονομάζεται Grjótagjá. Πρόκειται για μια μικρή ηφαιστειογενή λίμνη στα βόρεια της χώρας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!