LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι Nino Santos & Lightem λίγο πριν την εμφάνιση τους στο Reworks

Μια συζήτηση για μουσική, τα προσωπικά τους σχέδια και το μεγάλο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 13/9/2016 | 10:27

Οι Nino Santos & Lightem λίγο πριν την εμφάνιση τους στο Reworks

Οι Nino Santos & Lightem έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν όλα αυτά που θαυμάζουν στο χώρο της tech house και techno σκηνής, στο δικό τους προσωπικό ύφος, διατηρώντας τις παραγωγές και τα σετ τους σε ένα υψηλό επίπεδο. Ιδιοκτήτες της Genial Records, αμφότεροι πολύ καλοί γνώστες της σκηνής και του είδους τους, με πολλές ώρες στο στούντιο, ταξίδια στο εξωτερικό, εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ όπως Off Sonar και Reworks, μεγάλα clubs όπως το Cavo Paradiso και αγαπημένοι "ζεστοί" χώροι όπως το Terazza και το The Real Rocknrolla.

Εμείς, καταφέραμε να κλέψουμε λίγο από τον χρόνο τους για να συζητήσουμε ορισμένα ενδιαφέροντα περί μουσικής, αποκλειστικά στο E-Daily.gr:

Τι ετοιμάζετε για την εμφάνισή σας στο Reworks Atrium, στο Mylos Complex το Σάββατο 17/9; Πόσο βαθιά είναι η σχέση σας με την πόλη της Θεσσαλονίκης;
Το Reworks Festival είναι από μόνο του μια πρόκληση για οποιονδήποτε καλλιτέχνη, πόσο μάλλον να ανοίγεις ένα όνομα-θρύλος όπως ο Solomun. Ετοιμάζουμε ένα ιδιαίτερο set, και ελπίζουμε οτι και ο κόσμος θα το εκτιμήσει. Οσο για την Θεσσαλονίκη, παίζουμε στην πόλη ανελλιπώς τα τελευταια 5 χρόνια και το κοινό εδώ είναι πάντοτε θερμο και ενημερωμένο. Πώς γινεται να μην εκτιμήσει κανείς κάτι τέτοιο ?!

Τι σημαίνει για εσάς να εμφανίζεστε σε ένα φεστιβάλ όπως το Reworks και κατά πόσο οι φεστιβαλικές σας εμφανίσεις διαφέρουν από αυτές των clubs;
Σίγουρα είναι η ύψιστη τιμη για εμάς να βρισκόμαστε καλεσμένοι σε ενα απο τα κορυφαία φεστιβαλ σε παγκοσμια κλίμακα οπως το Reworks και θα πρέπει εδώ να πούμε ενα μεγάλο ευχαριστώ στους ΝΟΝ, την ομάδα πίσω από αυτο, που μας προσκάλεσε. Είναι μεγάλες οι διαφορες αναμεσα σε μια εμφάνιση σε ενα club kai ενα festival, υπάρχει διαφορα στην προετοιμασία της μουσικής γιατι απευθύνεσαι πλέον σε πιο μαζικό αλλα και ετερόκλητο κοινο.

Το τελευταίο σας EP με τίτλο Spiral στην Wow Recordings αποτελείται από 3 δυναμικά tech house tracks, με το ομότιτλο να είναι σε συνεργασία με δυο καλούς σας φίλους, τους Khaan και Tolstoi. Υπάρχουν άλλα ονόματα στο χώρο που συγκλινουν στον ήχο σας και θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;
Ήταν μια αρκετα καλή κυκλοφορία για εμας σε ενα label με ανοδικη πορεία τον τελευταιο καιρο, και έτυχε και μεγάλης αποδοχής απο αρκετα Α-list ονόματα της σκηνής. Πάντα υπάρχει διάθεση για συνεργασία απο τη μεριά μας ειδικά όταν προκειται για καλλίτεχνες που έχουν κάτι να πουν με τη μουσική τους.

Οι ιδέες και οι ήχοι που γεννιούνται στην underground σκηνή, έχουν την δυνατότητα να συνταράξουν πιο μαζικά ακροατήρια;
Ωραία ερώτηση! Διαχρονικά, αν το δούμε το θέμα πολλές μεγάλες επιτυχιες ξεκίνησαν απο το underground και μεταφέρθηκαν στο mainstream κοινό. Το επόμενο βήμα για κάτι που γνώριζει επιτυχία στο underground είναι να το αναγνώρισει κάποιο μεγαλύτερο κοινό. Και αν το θέλεις ειναι οι συνθήκες τέτοιες όταν ένας καλλιτέχνης είναι άγνωστος, που του επιτρέπουν να πειραματιστεί, σε αντίθεση με πιο εμπορικά πραγματα που υπάρχει η πίεση της αναγνώρισης απο το κοινό ή το χρηματικό κερδος. Η ελευθερία της δημιουργίας λοιπόν είναι αυτή που δημιουργεί τις πιο αυθεντικές ιδεες και αυτές είναι που αργά η γρήγορα ο κόσμος τις ανακαλύπτει και τις εκτίμαει.

Το label Genial, ένα δικό σας δημιούργημα, έχει κερδίσει τον σεβασμό στο εξωτερικό χάρη στην προσεκτική επιλογή κομματιών. Ποιά είναι τα στοιχεία εκείνα που θα σας κάνουν να θέλετε να κυκλοφορήσετε ένα demo που φτάνει στα χέρια σας;
H Genial κλέινει πλέον 5 χρόνια αισίως και χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, η πραγματικότητα είναι πως λαμβάνει τέτοιας προσοχής που ούτε εμείς οι ιδιοι δεν το περιμέναμε και απο το κοινό αλλα και σχεδόν από όλους τους καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι μια αναγνώριση όλο αυτο για εμάς, γιατί είναι κάτι που κάνουμε με μεγάλη αγάπη ίσως πάνω και απο το προσωπικό μας project. Δεν υπάρχει κάποιο στανταρ σχετικά με τον τροπο που επιλέγουμε κατι για να κυκλοφορήσει μεσα απο την Genial. Σίγουρα θα πρέπει να ειναι μουσική που θα μπορούμε να παίξουμε στα set μας, από εκει και πέρα δίνουμε μεγάλη σημασια στην ποιότητα της παραγωγής και στο αν ο εκαστοτε artist έχει στείλει αποκλειστικά για τη Genial τα demo του.

Έχετε παίξει δίπλα σε ονόματα όπως Ricardo Villalobos, Raresh, Andrea Oliva, ενώ φέτος στο Reworks “ανοίγετε” την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Solomun με ένα δίωρο σετ. Τι σημαίνει για έναν Έλληνα καλλιτέχνη να εμφανίζεται ισάξια δίπλα σε διεθνή ονόματα αυτού του μεγέθους και τι έχει να κερδίσει από αυτό;
Το να εμφανιζόμαστε διαρκώς δίπλα σε τόσο μεγάλους καλλιτέχνες είναι μια αναγνώριση της δουλειάς μας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι η ύψιστη πρόκληση για κάθε dj, ανεξάρτητα από το αν είναι αναγνωρισμένος ή όχι, να παίζει με άλλους djs αυτού του επιπέδου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτε την εικόνα του Raresh στο Cavo Paradiso να χορεύει με τη μουσική μας. Είναι μια ευκαιρία να ακουστείς περισσότερο, να αποκτήσεις γνώσεις σε διαφορετικά music genres όποτε χρειάζεται και τέλος αλλά εξίσου σημαντικό να τεστάρεις τις δυνατοτητές σου σε ένα κοινό που δεν έχει έρθει να ακούσει αποκλειστικά εσενα.

Τί περιμένουμε από εσάς άμεσα και πάνω σε τι δουλεύετε αυτό τον καιρό;
Πέραν του Reworks Festival το προσεχές Σάββατο, ειμαστε ξανά στο studio καθημερινα με 2 κυκλοφοριες έτοιμες προς υπογραφή αυτή τη στιγμή όπως και ενα remix το οποίο θα βγει στις αρχές του 2017 στο αγγλικό label Carpe Diem Musica. Έρχεται επίσης η επόμενη κυκλοφορία της Genial, απο τον πρώτο έλληνα καλλιτεχνη στο roster του label, καθώς και ένα ακόμα project που βρίσκεται στα σκαριά και θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον. 

Οι Nino Santos & Lightem εμφανίζονται στο Reworks Festival 2016, το Σάββατο 17/9, 20:00-22:00. Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!